Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar genelinde 84 bin 276 gazabonesi var

Afyonkarahisar genelinde 84 bin 276 gazabonesi var
Afyonkarahisar genelinde 84 bin 276 gazabonesi var

Aksa Doğal Gaz Afyon Şirket Müdürü Makine Mühendisi Tuncay Gezer, Kocatepe Gazetesi muhabirine il genelinde yürütülen çalışmalar, abone oranları hakkında bilgi verdi.
Burcu Aydın: Aksa Doğal Gaz Afyon Şirketi olarak il genelinde verdiğiniz hizmetler nelerdir?
Tuncay Gezer: Aksa Afyon Doğal Gaz olarak şehrimizde hizmet veriyoruz. Aksa şirketi çatı şeklinde bir şirket. Türkiye de Afyonkarahisar’da olduğu gibi 21 tane şirketimiz var. Bunun altında 27 il merkezinde, 167 adet ilçe de ve belde de hizmet vermekteyiz. Yaklaşık olarak 2,5 milyon aboneye sahibiz. O yüzden Türkiye de ki özel dağıtım şirketleri içerisinde verdiği hizmetlerden dolayı en büyük şirket Aksa Doğal Gaz’dır. Kaliteli hizmet verme anlayışımız ve bu hizmeti çevreye duyarlı şekilde sağlamaktır. 27 il merkezinde verdiğimiz hizmetlerden yararlanan illerden bir tanesi de Afyonkarahisar’dır.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar’dan söz edersek hizmet dağılımı nasıl gerçekleştiriliyor?
Tuncay Gezer: İl merkezi, 8 ilçe ve bir belde hizmet sunuyoruz. İl merkezi, Bolvadin, Çay, Dinar, Emirdağ, İscehisar, Sandıklı, Şuhut ilçelerimizde doğal gaz verilmekte. Dört ilçemiz; İscehisar, Emirdağ, Sandıklı ve Şuhut’a geçen yıldan itibaren dâhil oldu. Anında doğal gazı vererek hızlı bir şekilde yatırımlarımızı tamamlayıp hızlı şekilde burada ki yatırımlarımızı tamamlayarak abonelerimize gazı ulaştırmaya başladık. Şu anda kullanıyorlar.
Burcu Aydın: İl genelinde sağlanan doğal gaz hizmeti kapsamında toplamda abone sayısı nedir? 2018 yılı itibariyle hedef abone sayınız nedir?
Tuncay Gezer: Afyonkarahisar bölgemizde güncel verilere baktığımızda toplam; 84 bin 276 tane abonemiz var. Bunun 60 bin 983 tanesi doğal gazı Afyonkarahisar merkezde Erkmen beldesi ile birlikte kullanmaktadır. Bolvadin’de 8 bin 68, Çay’da 3 bin 246 konut ve işyerinde, Dinar’da 7 bin 843, Emirdağ’da 389, İscehisar’da bin 203, Sandıklı’da bin 132, Şuhut’ta bin 412 tane abonemize güncel olarak doğal gazı ulaştırmış durumdayız. 2018 yılsonu olarak yaklaşık olarak 86 bin aboneye ulaşmayı hedeflemekteyiz.  İl genelinde doğal gaz şebeke uzunluğu yapılan yatırımlar sonucu bin 255 kilometreye ulaştı.
Burcu Aydın: Doğal gaz hizmeti Afyonkarahisar’da ne zaman başlamıştı?
Tuncay Gezer:  Şirketimiz 2006 yılında dağıtım ihalesini kazandıktan sonra hazırlıklarımızı tamamlayıp 2007 yılı Mart ayı itibariyle çalışmalarımıza Afyonkarahisar’da başlamıştık. Yatırımlarımızı gerçekleştirip 2007 yılının Kasım ayında hizmet vermeye başladık.
Burcu Aydın: Doğal gaz hizmetinin sunumunda ilk 5 yıl içerisinde şehrin tamamına yaymak gündemdeydi. Değişen ve gelişen şartlarda durum nedir?
Tuncay Gezer: Faaliyete başladıktan sonra 5 yıl içerisinde şehir içerisinde şehrin tüm alanlarında doğal gaz hizmetinin verilmesi planlanmıştı. Tabii bunun belli alt başlıkları var. Bunlar; İmarın tamamlanması, belli sokaklarda belli evlerin şartları yerine getirmiş olması gerekiyordu. Bu şartları sağlayan yerlerde 5 yıl içerisinde doğal gaz hizmeti sağlandı. Geriye kalan yerlerde ise imarda ki değişmeler veya düzenlemeler devam ettiğinden dolayı bunlar tamamlandıkça biz peyder pey vermeye devam ettik. İl genelinde şu anki abone sayımız 84 bin 276. Buna karşılık daha kullanmayan yerlerde var. Biz normalde doğal gazı ulaştırdığımız kullanan kullanmayan hepsine baktığımızda da şu an için 128 bin hanenin ve iş yerinin önüne il genelinde ilçelerle birlikte baktığımızda doğal gazı ulaştırmış durumdayız. Bu noktada şu anda doğal gazı yaklaşık yüzde 85 oranda herkesle tanıştırdık. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı