Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar İl Enerji Yönetim Birimi kuruldu

Afyonkarahisar İl Enerji  Yönetim Birimi kuruldu

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde Afyonkarahisar İl Enerji Yönetim Birimi kuruldu

 

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca kamu kurum ve kuruluşlarına ait enerji yönetim faaliyetlerinin Valilik Enerji Yönetim Birimi koordinatörlüğünde yürütülmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Valilikler bünyesinde Enerji Yönetim Birimleri kurulması istenildi. Afyonkarahisar İl Enerji Yönetici Vekilliği görevine Hakan Demir görevlendirildi.
BİRİM VALİ ÇİÇEK ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULDU
Afyonkarahisar’da da Vali Gökmen Çiçek’in önderliğinde Afyonkarahisar İl Enerji Yönetim Birimi kuruldu. İl Enerji Yönetim Birimi, Resmi Gazetenin 2 Mayıs 2007 tarih ve 26510 sayısıyla yayımlanan “Enerji Verimliliği Kanunu” gereğince enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması için çalışacak. Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında binanın enerji performansını etkileyen mimari, mekanik, elektrik ve aydınlatma gibi sistemlerin verimliliklerini bu birim değerlendirecek. Birim aynı zamanda ilgili konularda yapılması gerekli bakımlar, testler ve bunların periyotları İl Enerji Yönetimi Birimi tarafından yapılacak.
ENERJİ SARFİYATINDA KAMU YÜKÜNÜN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR
Kamuoyunda enerji verimliliği bilinci oluşturmak adına her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında tanıtım ve bilinçlendirme etkinliklerinin düzenlenmesi veya ETKB tarafından organize edilen etkinliklere de katkıda bulunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kamu kurum ve kuruluşlara ait binalarda enerji verimliliği çalışmalarına birimin görevleri arasında yer alıyor. Bu konuda da raporlama ve resmi kurumlara yapılması gereken yasal bildirimlerin takip edilmesi görevini yürütecek olan İl Enerji Yönetim Birimi, yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak kamudaki enerji sarfiyatındaki yükü azaltma çalışmaları yapacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi