Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar internet bankacılığında Türkiye’de 25. oldu

Afyonkarahisar internet bankacılığında Türkiye’de 25. oldu
Afyonkarahisar internet bankacılığında Türkiye'de 25. oldu

Türkiye Bankalar Birliği her yıl düzenli olarak yayınladığı mobil ve internet bankacılığı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye’nin 29. büyük mevduat zengini şehri olan Afyonkarahisar, 2011 yılında mobil ve internet bankacılığı kullanım verilerinde Türkiye 25 ve 30’uncusu olarak ekonomi kayıtlarında yerini aldı

Geriye dönük 3 yıl önceki verilere göre Afyonkarahisarın, 2011 yılında mobil ve internet bankacılığı kullanımında gelişim gösterdiği ve teknolojiye güven konusunda önemli artış sağladığı ortaya çıktı.
Türkiye Bankalar Birliği resmi verilerine göre, İnternet Bankacılığı Aktif Bireysel Müşteri Sayıları sıralamasında Afyonkarahisar 43.080 bireysel müşteri ile Türkiye 30’uncusu olurken, Aktif Kurumsal Müşteri Sayıları sıralamasında 4.038 kurumsal müşteri ile Türkiye 25’incisi oldu.
Bireysel internet bankacılığı müşteri sayılarında İlimiz, Hatay, Urfa, K.Maraş, Zonguldak, Aydın, Çanakkale ve Kütahya gibi şehirlerin gerisinde kalırken, Kurumsal internet bankacılığı müşteri sayılarında 25. sırada yer aldı. Listenin bir üstünde 24.cü sırada K.Maraş ve 26. sırada Diyarbakır yer alırken, Kütahya 28. sırada kendisine yer buldu.
TBB tarafından yayınlanan verilerin analitik incelemesi yapıldığında ise ortaya farklı sonuçlar çıkıyor. Buna göre, Afyonkarahisar genelindeki nüfus ve mevcut banka müşterileri sayılarına bakıldığında bireysel internet bankacılığı kullanım sayısının az olduğu sonucu açıkça ortaya çıkıyor.
Bazı iş çevrelerinde ise, bu sonucun en doğal göstergesi olarak, Afyonkarahisar Merkez de bulunan Banka şubelerinde sürekli karşılaştığımız müşteri yoğunluğu ve sıra matikler de bir türlü gelmeyen vezne sıralarını göstermek mümkün yorumları yapılıyor.
İnternet Bankacılığı Aktif Kurumsal Müşteri sayılarının analitik incelemesine bakıldığında ise mevcut sayı İl genelinde yeterlilik gösterirken; bir taraftan da sürekli artış kaydediyor. Bunun en büyük göstergesi olarak, işletmelerin internet bankacılığı ile şubede vakit kaybı başta olmak üzere; bir çok ödemeyi ve gelirlerini internet üzerinden takip etmesinden kaynaklandığını belirtiliyor.
Bu durum ise İl genelinde bulunan Banka şube müdürleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Bu noktada çoğu zaman Banka şube müdürleri kurumsal müşteri ziyaretlerine ağırlık vererek, şube dışında Bankalarının kurumsal temsilinde daha etkin görev yapıyorlar. (Kocatepe)