Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar istihdam seferberliğine katkı verecek

ATSO’nun 48’nci Meclis Toplantısı
Afyonkarahisar istihdam seferberliğine katkı verecek

ATSO’nun 48’nci Meclis Toplantısı öncesi Vali Aziz Yıldırım’ın Başkanlığında 2017 Yılı Afyonkarahisar Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği ve Ekonomik Yatırım Koordinasyon Toplantısı dün saat 17.00’de ATSO’da gerçekleştirildi. Oda’nın Meclis Toplantısı koordinasyon toplantısının ardından devam etti.
İSTİHDAM ÜRETİMLE ARTAR
Toplantıda Afyonkarahisar’ın ekonomik durumu ve potansiyeli, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarıyla istihdam konularının değerlendirilmesi amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda şehrin ekonomik faktörleri, işadamlarının kurduğu meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelindiği vurgulandı.

Toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, çalışan, üreten insanların evlerine daha fazla ekmek götürüp, cebine daha fazla para girmesinin işverenler sayesinde olacağını belirtti.
ÜRETİM DAHA DA
ARTMALI
Bugüne kadar işverenlerin bunu başarıyla yaptığını kaydeden Yıldırım; “Hepinizden Allah razı olsun. Bundan sonra da ben eminim ki bu ülkenin istikbali için sizler tekrar elinizi taşın altına koyacaksınız. Bundan en ufak şüphemiz yok. Üretimi daha da arttırmamız gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz? Devlet olarak bizden beklentileriniz neler? Sizler bunları eminim ki değişik platformlarda Sayın Bakanlarımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza aktarma imkânına sahip oluyorsunuz. Ama Afyon özelinde neler yapabiliriz? Sizlerden dinlemeyi çok arzu ederim” diye konuştu.
ARTI İSTİHDAM KAZANDIRACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir istihdam seferberliği başlattığını belirten Vali Yıldırım, bu seferberliğin üretenler olmadan olmayacağını kaydetti. Mutlaka bunun bir ucundan tutulması gerektiğine temas eden Yıldırım; “Mutlaka istihdam seferberliğine sizlerin de katılması gerekiyor. Her bir işadamımız, her bir sanayicimiz, her bir üretim yapan fabrikamızın, atölyemizin, toprağımızın sahibi mutlaka çevresindeki işi olmayan insanlara artı bir istihdam sağlamak suretiyle onların da evlerine bir tane ekmek gitmesine sebep olursa bunun dünyada da pek çok getirisi var. Hem de öbür tarafta ciddi bir ecri olduğuna inanmaktayım. Bunun için devletimiz bir takım imkânlar sağladı. Bir takım muafiyetler getirdi. Bir takım kolaylıklar ortaya koydu. Bununla ilgili olarak ilgili kurum müdürlerimizin sunumlarını dinleyeceğiz. Muafiyetler, artı istihdam sağlandığında sanayicimizin, üreticimizin neler kazanacağını, hangi kolaylıklara sahip olacağını aktaracaklar. Bir defa daha söylüyorum ki, Afyon’da çok iyi sanayicilerimiz, çok iyi istihdamı geliştirebilecek üretici arkadaşlarımız var. Ticaret erbaplarımız var. Eminim ki bunlar Cumhurbaşkanımızın Artı İstihdam Seferberliğine mutlaka can-ı gönülden katkı da bulunacaklardır” şeklinde konuştu.
Daha sonra; İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ve SGK İl Müdürü Samet Fidan tarafından teşvikler hakkında sunum yapıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi