Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar neden elektriksiz kaldı? Kesintiler sürecek mi?

Gazeteniz Kocatepe elektrik kesintisinin sebebini Zorlu Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) yöneticilerine sordu.

Gazeteniz Kocatepe elektrik kesintisinin

 

Afyonkarahisar neden elektriksiz kaldıAfyonkarahisar şehir merkezi dün geceyi elektriksiz geçirdi.

Gazeteniz Kocatepe elektrik kesintisinin sebebini Zorlu Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) yöneticilerine sordu.

CUMA GÜNÜNDEN BU YANA DEVAM EDEN SIKINTI

Afyonkarahisar neden elektriksiz kaldı

Geçtiğimiz Cuma günü TEİAŞ’ın elektrik nakil hatlarıyla ilgili bir bakım-onarım çalışması yapıldığını, TEİAŞ’ın bu çalışması devam ederken meydana gelen bir arıza nedeniyle bakım-onarım tamamlanamamasına rağmen şehrin elektriksiz kalmaması için hatlara elektrik verildiğini belirten Zorlu OEDAŞ yetkilileri, şu bilgileri aktardı:

“Bilindiği üzere TEİAŞ bir kamu kurumu. TEİAŞ’ın OSB içerisinde bulunan 154 bin voltluk transfer merkezinde bir arıza meydana geldi. Yine TEİAŞ’ın AFDORA sitesi arkasındaki trafosunda da 10 aydır tadilat çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların 14 aylık tamamlanma süresi var. TEİAŞ’ın bakım-onarım çalışmaları sırasında cuma akşamı bir arıza oluştu. TEİAŞ hatlarla ilgili malzeme değişimi yapıyordu. Arıza yaşanınca şehir elektriksiz kalmasın diye cuma günü geçici çözüm üreterek hatlara yeniden enerjiyi verdik ve bugün, yani çarşamba saat 01.00 ile saat 08.00 arasında yeniden çalışma yapmak üzere planlamamızı oluşturduk.

ŞEHRİN 3’DE 2’Sİ 8 SAAT ELEKTRİKSİZ KALACAKTI

Afyonkarahisar neden elektriksiz kaldı

Vatandaşlarımızın en az etkileneceği saatlere planlama yaparak hem TEİAŞ’ın çalışmasını tamamlamasını, hem de oluşan arızaların giderilmesini hedeflemiştik. Planlı kesintinin gerekli duyuruları ve ilanlarını da yaptık. Yani planlı kesinti gereği bugün şehir merkezinin yaklaşık 3’de 2’si yaklaşık 8 saat elektriksiz kalacaktı.

Aslında bakım-onarım çalışmaları nedeniyle şehrin tüm elektrik yükü bir trafo merkezine toplanmış durumda. Biz kendi hatlarımızda gerekli manevraları yaparak kesinti yapılan bölgelerin % 90’ına saat 03.00 civarında elektrik vermeye başladık. Burada OEDAŞ olarak risk alarak vatandaşlarımızın kesintiden en az mağduriyeti yaşamasını hedefledik. Saat 08.00’e kadar sürmesi planlanan kesintiyi büyük oranda saat 03.00 gibi sona erdirdik. Ama bu sırada hattımızın 2 ayrı yerinde daha arıza oluştu. Planlı kesinti gereğince 8 saat elektriksiz kalması gereken bölgelerin büyük bir kısmına elektrik verdik ama bazı bölgelere elektrik vermemi saat 07.00’yi buldu.

PLANLI KESİNTİLER SÜRECEK

Afyonkarahisar il genelinde bölgesel bakım çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında planlı kesintilerimiz oluyor, ama bugünkü kadar geniş çaplı kesintiler değil. En fazla 1-2 mahalleyi kapsayan kesintiler. Bu kesintilerle ilgili olarak da gerekli ilan ve duyuları yapıyoruz.” (KOCATEPE GAZETESİ ÖZEL HABERİ)