Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar, sadece sucuk, lokum, kaymaktan ibaret değil

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar, sadece sucuk, lokum, kaymaktan ibaret değil

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Polis Meslek Yüksek Okulu’nda eğitimlerine devam eden öğrencilerin eğitimlerinde başarılarını artırmak ve gelecek hayatlarında başarılı olmaları için Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından motivasyonları ile ilgili bilgiler aktarıldı. Vali Balkanlıoğlu, İstiklal Harbi’nde Afyonkarahisar topraklarının büyük rolü olduğunu belirtti

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Polis Meslek Yüksek Okuluna gelişinde Okul Müdürü Müjdat Karagöz ve karşılama mangası tarafından karşılandı.
Konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal Komutanı İkm. Alb. Gökhan İsmet Gülmez, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz ve PMYO eğitimcileri ile öğrenciler katıldı.
Balkanlıoğlu, “Sizlerle bir araya gelebilmemiz için böyle bir organizasyon düzenlediği için Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Müjdat Karagöz’e öncelikle teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, tarihimiz açısından önemli bir il. Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşının kazanılmasındaki tohumlar atılmıştır. Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu, ayrıca binlerce şehidin kanıyla sulanan bu kutsal topraklar ilimiz sınırları içerisindedir. O günkü şartlarda Türk halkının omuz omuza çarpıştığı ve şanlı zaferin kazanıldığı yerdir Afyonkarahisar. Bu zaferin kazanılmasındaki en büyük etkenlerden biri Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde olmalarıdır. Dolayısıyla biz gücümüzü birlik beraberlikten ve imanımızdan almaktayız. Ölürsek şehit, yaralanırsak gazi oluruz düşüncesini taşıyoruz. Bu şekilde hareket eden bir milletin önünde hiçbir engel duramaz. Afyonkarahisar’daki şehitliklere baktığımızda Türkiye’nin dört bir yanından gelen askerlerin şehit olduğunu görebiliriz” dedi.
SAĞLIK, ASAYİŞ VE HUZUR
Vilayetin sadece sucuk, lokum ve kaymaktan ibaret olmadığını hatırlatan Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar sadece sucuk, lokum ve kaymağıyla meşhur bir il değildir. Biz eğer bu topraklarda rahat ve huzur içinde yaşayabiliyorsak, camilerde ezanımız ve İstiklal Marşımız okunuyorsa ve bayrağımız dalgalanıyorsa Afyonkarahisar’da başlayan Kurtuluş Savaşı sayesindedir. Demek ki memleketimizde hür, özgür ve bağımsız yaşıyorsak bunu hak ettiğimiz içindir. Bu yaşamı sürdürmemiz sizler gibi emniyet mensubu kişiler sayesinde gerçekleşmektedir. Asayiş bir memleketin olmazsa olmazıdır. Her şeyin başı sağlıktır diyoruz, bundan sonrada asayiş gelmektedir. Asayişin olmadığı yerlerde insanlar korkar ve huzursuz olurlar. Böyle olunca o yerde hiçbir şekilde ilerleme olmaz. Demek ki emniyet ve asayişte sağlık kadar önemlidir. İlk insanlar yerleşim yerleri kurarken de ilk olarak asayişi göz nünde bulundurarak hareket etmişlerdir. Bunlara örnek olarak kale yapmak ve yeraltı şehri oluşturmak gösterilebilir” ifadelerini kullandı.
“YENİLENİN, SAMİMİ
OLUN, İŞTEN KAÇMAYIN”
Balkanlıoğlu, öğrencilere şu öğütleri verdi:
“Bu anlamda sizler eğitimlerinizi çok iyi alırsanız ve bu eğitimleri görev hayatınızda uygularsanız başarılı olursunuz, amirlerinizden ve vatandaşlardan beğeni alırsınız ve de sürekli terfi edersiniz. Ama donamlı olmazsanız, eğitimlerinizi alamazsanız peş peşe kötü durumlar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden bulunduğunuz yerin kıymetini bilip, sürekli kendini geliştiren biri olursanız başarılı olursunuz. Kendini yenileyen, görevinde samimi olan, işini iyi takip eden, yerli yerinde hareket eden, nazik, sevecen biri olursanız her yerde başarılı olursunuz. Bulunduğunuz yeri kazanmak zordur ama o konumu korumak daha zordur. En ufak ayrıntıyı bile göz ardı etmemek kaydıyla verilen görevleri yerine getirirseniz bulunduğunuz konumun daha üzerine çıkabilirsiniz. İşten kaçmayın, sorumluluk sahibi olun ve işinizi daima sahiplenin. Ki hayatınız boyunca en iyi yerlerde olun. Sonuç olarak herkes özel sektörde ve kamuda da işinin gerektirdiği gerekli donanıma ve bilgiye sahip olmak, işinde sorun çıkarmamak, amirleriyle iyi geçinmek, sorumluluk sahibi olmak, iyi niyetli namuslu kişiler olmak zorundadır. Sizlerin bu şekilde biri olduğunuza inanıyorum ve son olarak sizlere sürekli kitap okumanızı öneriyorum. Böylelikle kendinizi daha iyi ifade edebilir, medeni cesaretiniz artar ve vatana, millete faydalı bireyler olabilirsiniz.” (Kocatepe)