Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar sizi unutmayacak” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Afyonkarahisar sizi unutmayacak"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; yaklaşık 4 yıldır ilimizde görev yapan ve Ankara Merkez Valiliğine atanan Vali Haluk İmga’nın onuruna öğle yemeği verdi

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Haluk İmga’nın görev yaptığı süre içerisinde Afyonkarahisar’da hoş bir seda bıraktığını ifade etti. Vali İmga’nın ilimize atandığı andan itibaren sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerle ve basınla olan diyaloglar konusunda herkesin gönlünde taht kurduğunu kaydeden Başkan Çoban; “Ben her zaman kendisine şu cümleyi ifade ettim; ‘Sayın Valim, siz bizim elbette vali-mizsiniz, büyüğümüz-sünüz, ama aynı zamanda sizi ağabeyimiz olarak görüyoruz ve sizin fikirlerinize önem veriyoruz.’ Çünkü mutlaka çok iyi idareci vardır. Her kente de iyi idareciler gelebilir ama aynı zamanda kendini iyi yetiştirmiş, iyi okumuş, tarihe, müziğe, ülkelere ve ülkelerin geçmişine bu kadar vakıf olan çok az insan bulunur. Dolayısıyla Sayın Valimiz bu tür özellikleri bünyesinde barındıran bir isim. Tabii bu bilgi birikimi bu kültür, mutlaka idare tarzına da yansır. Bizlerden kendisinden çok şey öğrendik. Hem daha önceki siyasi hayatımda hem de şimdiki Belediye Başkanlığı dönemimde kendisiyle istişare yapmaktan büyük onur duydum. Götürdüğümüz her müspet projeye de her türlü desteği aldık. Bugün Afyonkarahisar’da bir Kent Meydanı projesi hayata geçi-riliyorsa, burada Sayın Valimizin yadsınamaz, inkar edilemez katkıları olmuştur. Bugün biz Hıdırlık’ta dev bir yol açıyorsak, yine Sayın Valimizin çok büyük destekleri vardır. Bu destekler olmasaydı biz bunları başaramayacaktık” dedi.
Köy hizmetleri arazisi
eğitim kompleksi olacak
Başkan Çoban, Mecidiye Mahallesi’nde Özel İdare’ye ait Köy Hizmetleri arazisinin eğitim kompleksi olacağını belirterek burada da Vali Haluk İmga’nın büyük desteklerinin olduğunu söyledi. Başkan Çoban şunları kaydetti; “Biliyorsunuz, belediyeler gibi özel idarelerde yatırım yapan kuruluşlar. Dolayısıyla paraya, yani kaynağa ihtiyaç duyan bir kuruluş. Bunun içinde yaklaşık iki yıldır yapılan bir proje içerisinde Mecidiye’de eskiden Köy Hizmetleri arazisi olarak kullanılan bu araziye daha önce Belediye’den Abdullah Kaptan Bey döneminde imar planları geçmişti. Konutlar yapılarak buradan Özel İdare’ye bir gelir sağlanacaktı. Burada sanıyorum 35 bin m2’lik bir arazi mevcut. Bugünkü rakamsal arsa değerini düşünürseniz 35 milyon TL eder. Burada yüzlerce konut yapılarak bu konutlar satılarak Özel İdaremize gelir elde edecektik. Ancak Afyonkarahisar’ın önemli bir sorunu daha vardı. Biliyorsunuz; merkezimizde hem ilköğretim okullarına çok ciddi ihtiyaç var, hem de liselere çok ciddi ihtiyaç var. Yine Sayın Valimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız, İl Özel İdare Genel Sekreterimizin olduğu bir toplantıda, bu konu gündeme geldi, Sayın Valimiz hiç düşünmeden ‘Burayı biz eğitim kompleksi yapalım ve Afyonkarahisar’ın en az 50 yıllık eğitim ihtiyacını buradan karşılayalım’ diye kendisi görüş bildirdi. Bu konu 03 Ocak 2011 tarihli Belediye Meclis Toplantımızda da gündeme alınacak. Yani Özel İdaremiz ve Afyonkarahisar’ın geleceği için eğitim hayatımızın yükselmesi için bu fedakârlığı yapmış ve 35 milyon TL’lik bir geliri bir kenara bırakmayı başarabilmiştir. Bunda da Sayın Valimizin talimat ve görüşleri çok büyük etken olmuştur. Sanıyorum; Afyonkarahisar’a bırakılan birçok güzel eserin yanında en önemli eserde bu eğitim kompleksi arazisi olacaktır. Yine bu araziye yapılacak liseler, meslek liseleri, ilköğretim okulları ile beraber Afyonkakarahisar merkezimizin bana göre elli yıl, yüz yıl hiçbir şekilde okula ihtiyacı kalmayacaktır. Bugün merkezimizde hem Kız Meslek Lisemizde, hem de ilköğretim okullarımızda ciddi bir derslik ihtiyacı var. 45 kişilik sınıflarımızı herkes biliyor. Kız Meslek Lisemiz ihtiyaca cevap veremiyor. İnşallah bu yeni eğitim kompleksinde bunlara hepsine yer bulunacak ve 45 kişilik sınıflar yerine 20-24’er kişilik sınıflar burada olacak. Ben bundan dolayı da kendisine bir Afyonkarahisarlı olarak Afyonkarahisarlıların temsilcisi olarak şükranlarımı arz ediyorum” dedi. Vali Haluk İmga’nın fikirlerinden bundan sonrada istifade edeceklerini anlatan Başkan Çoban, “Tabii kendisini bir ağabey, bir büyük olarak gördüğümüzden dolayı bundan sonrada fikirlerinden istifade edeceğiz. Karşılıklı görüş alışverişleri ve ziyaretlerde bulunacağız. Kendisi hafızalarda güzel bir iz bırakmıştır. Hoş bir seda bırakmıştır ve bu hoş seda inşallah Afyon halkı tarafından asla unutulmayacaktır” diye konuştu.
Herkesin desteğini gördüm
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise ilimizde görev yapmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’da bulunduğu süre içerisinde bütün kesimlerin yakın ilgi ve desteğini gördüğünü belirten Vali İmga; “Afyonkarahisar kendisinde var olan değerlerle temayüz etmiş bir ilimizdir. Burada siyasi partilerimizden, üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarımızdan, basınımıza ve vatandaşlarımıza kadar her kesimden herkesin çok yakın ilgisini ve desteğini gördüm. Bu nedenle hepinize minnettarım. Afyonkarahisar bir mülki idare amirinin, bir valinin çalışabileceği en güzel şartlara sahip bir ilimiz” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ilimizin gelişmesi için büyük çaba gösterdiğini bizzat bilenlerden biri olduğunu ifade eden Vali İmga; “İnanıyorum ki; Afyonkarahisar’ın ufku çok açık. Bu şehri ileriye taşımak için, Türkiye’deki yerini daha da yüceltmek için gerçekten el birliği, gönül birliği yapmış çok güzel kadrolara sahip. Belediye Başkanımız biraz önce ifade buyurdular; birazda tevazu eseri olarak kendilerini zikretmediler. Ben; Sayın Başkanımızın bu kentin gelişmesi için gösterdiği gayreti çok iyi biliyorum. Her konuya pozitif bir yaklaşım sergilediğini çok iyi biliyorum. Bu ilin gelişimi için ne kadar büyük gayret sarf ettiğini biliyorum ve şükür ki; etrafında da çok değerli kadrolarla hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.
Gönlümüz ve kapımız sizlere açık
Afyonkarahisar’ın hizmetkârı olmaya devam edeceğini belirten Vali İmga son olarak şunları kaydetti; “Bundan sonraki hayatımı Allah nasip ederse Merkez Valisi olarak Ankara’da sürdüreceğim. Afyonkarahisar’ın hizmetkârı olmaya yine devam edeceğim. Ankara’ya yolunuz düşerse, orada bir dostunuz olduğunu bilmeniz yeterlidir. Gönlümüz ve kapımız size her zaman açıktır. Bu duygu ve düşünce-lerle hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından günün anısına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Vali İmga’ya Osmanlı döneminden kalma 150 yıllık sedef hat sandığı hediye etti.Davete, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Vali Yardımcıları, Defterdar Mustafa Ceylan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yeşilay, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Konak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir. Siyasi Parti İl Başkanları, işadamları, basın mensupları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri katıldı.