Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar, Travel Turkey’de temsil edildi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz
Afyonkarahisar, Travel Turkey'de temsil edildi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılarak açılışını yaptığı ve bu yıl İzmir’de 11’cisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresine katıldı.
7-10 Aralık tarihleri arasında Kültür Bakanlığı himayesinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, düzenlenen fuara Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Afyonakahisar Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra diğer illerin Valileri ve Belediye Başkanları, turizm acenteleri temsilcileri, turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Açılış programı sırasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, küçük hedeflerle başlayıp Türkiye’nin en önemli turizm fuarı olan Travel Turkey’in bu derece yükselmesinin büyük başarı olduğunu belirterek, bunu sağlayan, katkıda bulunan ve destekleyen tüm kişi ve kuruluşlar ile sponsorlara teşekkür etti. Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin turizm alanında eli güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahiptir. Dünyada aynı anda en çok balonun havalandığı şehir Nevşehir’dir. Kapadokya peri bacalarıyla dünyanın en önemli turizm destinasyonlarındandır. Destanlara konu olmuş büyük uygarlığa Troya’ya ev sahipliği yapan Çanakkale dünyadaki ender şehirlerinden biridir. Her türlü güzelliğe ve zenginliğe sahip bir ülkeyiz. Dünyanın en büyük arşivi Türkiye’nin kendisidir. Dünyanın en zengin kütüphanesi ise Anadolu topraklarının kendisidir. 11’incisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ziyarete açıldı. Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler, stantları gezerek firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresine katıldı.