Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’a 23,5 milyar liralık hizmet yapıldı”

Valilik Makamı girişinde Vali
"Afyonkarahisar'a 23,5 milyar liralık hizmet yapıldı"

Valilik Makamı girişinde Vali Mustafa Tutulmaz ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven, Garnizon komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları ile diğer protokol üyelerince karşılanan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, günün anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı.
Ardından Valilik Makamına geçen Bakan Koca, Vali Mustafa Tutulmaz’dan kentin sağlık, ekonomi, eğitim ve turizm alanındaki son durumu hakkında bilgiler aldı. Ziyarette sağlık ve termal turizmi ve Afyonkarahisar’ın bu alandaki gelişen potansiyeli de değerlendirildi.
Ziyarette İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz tarafından Afyonkarahisar’ın sağlık alanındaki durumu, hastaneleri, doktor sayıları ile sağlık alanında yapılması gereken yatırımlar hakkında sunum eşliğinde bilgiler verildi.
“SAĞLIKTA AFYON’UN ÖNEMLİ
BİR PAY ALMASINI HEDEFLİYORUZ”
Sunum sonrasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Afyonkarahisar ve ülke gündemi ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Bakan Koca konuşmasında, ”Afyonkarahisar programı kapsamında Valiliğimize ziyarette bulundum. Sayın Valimizle yaptığımız görüşmede özellikle genel yatırımlar ve sorunları dinlemek, özel planda da sağlık yatırımlarımızı ve bu konuda sorun ve çözümleri birlikte konuşma fırsatı buldum. 16 yıllık iktidarlığımız döneminde Afyonkarahisar ilimize 23,5 milyar yani 23,5 katrilyon hizmet yapıldı. Sağlık yatırımları içinde toplam 40 tane sağlık kuruluşu vardır. Bu arada devam eden inşaatı yeni 2 basamak hastanelerimizde İscehisar’ın 30 yataklı hastanemizin inşaatımız da devam ediyor. Bu yı lsonu itibariyle hizmete açmayı hedeflediğimiz Sinanpaşa’da 50 yataklı olarak planladığımız bir hastanenin de temelini atmış olacağız. Ayrıca 16 tane de yine plan ve proje aşamasında olan sağlık kuruluşumuz bulunmaktadır. Biz yeni dönemde Cumhurbaşkanlarımızın liderliğinde sağlıkta 82 milyon vatandaşımızın hakkaniyetli, kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmetine erişimini sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle de bu açılacak yoğun bakım yataklarının önemli bir kısmı da 3. basamak düzeyinde hizmet vermiş olacak. Bunun dışında acil ile ilgili hizmetlerimiz istasyon sayımız 2’den 35’e, ambulans sayımız ise 5’den 58’e çıkarılmıştır. Sağlıkta Afyonkarahisar’ın önemli bir pay almasını hedeflerinde söylemek istiyorum ben bu duygularla hepinize saygı ve sevgilerimle selamlıyorum sormak istedim.” dedi.
AMBULANS TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ
Ziyaret sonrası Valilik Önünde Ambulans Teslim Töreni düzenlendi. Törende Çobanlar, Şuhut, Çay, Bolvadin ve Dinar ilçelerinde kullanılmak üzere 5 adet 4×4 ambulansın teslimi yapıldı. Tören sonrası Bakan Dr. Fahrettin Koca, Vali Tutulmaz ve Milletvekilleriyle birlikte Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler diledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti