Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’da 2010’da yapılmamış yol kalmayacak”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Afyonkarahisar'da 2010'da yapılmamış yol kalmayacak"

2010 Yılının ilk koordinasyon toplantısı Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu’nun başkanlığında yapıldı. Toplantıda bölge ve il müdürleri yapılan çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgi verdiler. Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Ruşen Oğuzalp, 2010 yılında Afyonkarahisar’da yapılmamış yol kalmayacağını söyledi

Karayolları yatırımda ilk sırada
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2010 yılı 1. dönem toplantısı Tarım İl Müdürlüğü toplantısı salonunda Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu’nun başkanlığında yapıldı. Vali Haluk İmga’nın Frig Vadisi toplantısına katılmak için ilden ayrılması nedeniyle Kişioğlu toplantıya başkanlık etti.
2009 Yılı Yatırım Programına göre Afyonkarahisar’daki yatırımcı kuruluşlardan 2009 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş 86 milyon 722 bin TL ile Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü birinci sırada yer aldı. Karayollarını 37 milyon 593 bin TL ile TEİAŞ 7. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ikinci olarak izlerken 29 milyon 508 bin TL ile karayolları 13. Bölge Müdürlüğü üçüncü sırada yer aldı. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise; en fazla ödenek 119 milyon 248 bin TL ile Ulaştırma sektörüne ait olduğu açıklandı. Vali Yardımcısı Kişioğlu; “52 Milyon 989 Bin TL ile eğitim sektörü, 46 milyon 775 bin TL ile enerji sektörü takip etmektedir. Dönem sonu harcamalarda Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü a 85 milyon 906 bin TL ile ilk sırada yer almıştır. İkinci sırada 29 milyon 508 bin TL ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Antalya, üçüncü sırada ise 23 milyon 962 bin TL ile DSİ 18 Bölge Müdürlüğü yer almıştır. Tüm yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatiyle, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”diye konuştu.
Arsenik arıtma tesisi gündemde
DSİ 18. Bölge Müdürü Recep Özbal, 2009 Yılında Afyonkarahisar’da hizmetler sektöründe 3 adet, tarım sektöründe ise 43 adet olmak üzere toplamda 46 projenin devam ettiğini açıkladı. Özbal; “Afyonkarahisar’da ki yatırım programında 16 adet arsenik artıma tesisi projesi var. Bu projeler ile ilgili DSİ tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Afyonkarahisar’da 28 Taşkın Su koruma projesinden 11 tanesi bitirilmiştir. Tarım sektörü ile ilgili olarak da Afyonkarahisar’da 474 hektar arazi yeraltı kaynak suyu ile sulanacak. Bu proje bitmiştir yılsonuna kadar hayata geçirilecek. 1490 Hektar arazinin de yeraltı suyuyla sulanması projesi devam etmektedir. Bu projede bu yıl sulama mevsiminde hayata geçirilecektir.”şeklinde konuştu.
Bölünmüş yol
çalışması bitecek
Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Ruşen Oğuzalp, 2009 yılında Afyonkarahisar’da 16 proje ile yatırımların sürdürüldüğünü ve bu projelerin maliyetinin 963 milyon TL olduğunu bildirdi. Oğuzalp şunları söyledi: “Afyonkarahisar’da 2009 yılında 315 kilometre bölünmüş yol çalışması yapıldı. 200 Kilometre asfalt yol çalışması yapıldı. Afyonkarahisar’da çevre yolu yapımı bir kavşak haricinde bitirilmiştir. Bölünmüş yolda ki hedefimiz 355 kilometre bu sene itibariyle bölünmüş yol çalışmaları bitecek. Afyon – Konya yolunu bu sene yapılacak çalışmalar bağlamayı düşünüyoruz. Afyonkarahisar – Uşak yolu köprülü kavşağı yapılması ile bu sene bitecek. Bakım çalışmalarında 739 ton tuz ile kış mevsiminde buzlanmaya karşı çalışmalar yapıldı. 2010 Yılında Afyonkarahisar’da yapılmamış yol kalmayacak.”
Kişioğlu, Zafer’i hatırlattı
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümünü kutladığımızı hatırlattı. Zafer kutlamasında vatan topraklarının kurtarılıp Cumhuriyetin kurulmasının hiç kolay olmadığının görüldüğünü söyleyen Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, binlerce kişinin kanı pahasına kurtarılan toprakları özgür maviliklerde dalgalanan bayrağımızı nice yüzyıllar aynı şekilde yaşatmak ve özgür dalgalandırmak üzere herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.
Atalarımız kan döktü, biz ter dökmeliyiz
Medeniyetler kavşağı, uygarlılar diyarı olan Anadolu’nun herkesten hizmet beklediğinin altını çizen Vali Yardımcısı Kişioğlu; “Özellikle atalarımızın dün kanla aldıkları bu toprakları bizler alın teri dökerek bizler alın teri dökerek her karışını oya gibi işleyerek yarın ki nesillere çocuklarımıza bırakmak durumundayız. Her karış toprağı yemyeşil ağaçlarla donanmış son sistem teknolojik kuruluşlarla şenlendirilmiş, bayındır hale getirilmiş bu topraklarda huzur ve mutluluk içinde her birimiz çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın engin mutluğunu yaşamak zorundayız. Çabamız en iyimiz çalışmamız bunun içindir. Başka bir deyişle dün atalarımızın kan dökerek aldıkları bu toprakları bizler ter dökerek, aklımızı kullanarak çok daha bayındır halde yarınki kuşaklara ulaştırmak zorundayız. İşte bu nedenle yatırımın, koordinasyonun ve işbirliğinin önemi çok büyüktür.” dedi.
Tüm çabalar gösterilmeli
Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, her çalışmanın, ülkeye ve ulusa her hizmetin bir ibadet olduğunu bu anlayış ve duyguyla çok çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Dünya devletleriyle günümüzde iletişimin, hareketin, oldukça hızla gelişen teknolojinin karşısında yarışa çıkılan dünyanın önüne geçmenin Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın zorunlu olduğunu belirten Kişioğlu şöyle konuştu: “Parolamız şudur. İnanıyoruz mutlaka başaracağız. Daha geniş bir yarın için çok daha dar bugün prensibiyle hareket ederek ülkemizi kalkındırmak için elimizden gelen bütün çabayı göstermek durumundayız. Ben bu duygularla bu topraklar için can verenleri bu toprağa hizmet edenleri yürekten kutluyor minnetle anıyor şükranlarımı sunuyorum.” Vali Yardımcısı G.Veli Kişioğlu, 2010 yılının ilk koordinasyon toplantısının 10 dakikasını katılımcıların karşılıklı serbest görüşmesine ayırdı.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, Kaymakamlar, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile Merkez ve İlçe Belediye Başkanları katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti