Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da 2010’dan geriye kalanlar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da 2010’dan geriye kalanlar – Kocatepe Gazetesi
Afyonkarahisar’da 2010’dan geriye kalanlar

Afyonkarahisar’da 2010 yılında yaşanan bazı ekonomik, kültürel ve sosyal olaylar yıla damgasını vurdu

Afyonkarahisar’da ocak ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”FİLİSTİN’E YOL AÇIK”http://m.kocatepegazetesi.com/” KONVOYU
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Filistin’e Yol Açık”http://m.kocatepegazetesi.com/” konvoyunun Filistin’e geçişine izin verilmemesi Afyonkarahisar’da protesto edildi. İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk, insani amaçlarla hareket eden ve tamamen gönüllülerden oluşan bir girişime Mısır’ın göstermiş olduğu sert tutumu kınarken, tüm dostları daha duyarlı olmaya davet etti.
TEKEL İŞÇİLERİNİN EYLEMİ
Ankara’da günlerdir eylem yapan TEKEL işçilerine Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciliğine bağlı işçiler temsilcilik binası önünden AK Parti İl Başkanlığına kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.
İŞTEN ÇIKARILAN
HASTANE ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde çalıştıkları taşeron firmanın sözleşmesinin iptal edilmesinin ardından işsiz kalan 182 işçi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
JEOTERMAL ENERJİ ÇALIŞTAYI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal-Mineralli Sular ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM), İstanbul Afyonkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Afyon Jeotermal Tesisleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AFJET) tarafından Atatürk Kongre Merkezi’nde Jeotermal Enerji Çalıştayı düzenlendi.
KORKUNÇ CİNAYET
Afyonkarahisar’da vücudu parçalanarak uzuvları 3 ayrı yere atılmış erkek cesedi bulundu. Sabah işe giden vatandaşlar, Karşıyaka Mahallesi 158. Sokak’ta yol kenarında üzerinde giysi olmayan, başı, kolları ve bacakları vücudundan kesilerek ayrılmış erkek cesedi görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kesik kol ve bacakların bir kısmını yaklaşık 100 metre ileride çuval içinde çöp kovasının yanına atılmış halde, cesedin kafa ve bacakları ile kollarının bir kısmını da yaklaşık 1 kilometre ileride Organize Sanayi Bölgesi yolunun refüjüne atılmış şekilde buldu. Cesedin Kemal Gözel’e ait olduğu bildirildi.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEVİR TESLİM
Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü görevinden Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ali Bilkay görevini, İsmail Türkmenli’ye tören ile devretti.
BAKAN EROĞLU 150 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle, 131’i taşkın koruma, 14’ü sulama, 1’i ulaşım, 1’i içme suyu,
3’ü ise çeşitli maksatlı toplam 150 tesisin açılışını yaptı.
CHP AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANLIĞINDA
YOLSUZLUK İDDİASI
CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığında yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine parti Genel Merkezinden gelen müfettişlerin inceleme yaptı. CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ali Çengelci, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başkanlıklarıyla ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarının incelenmesi için Genel Merkezden müfettişlerin geldiğini söyledi.
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ DOĞALGAZ
HİSSESİNE ORTAK OLDU
Afyonkarahisar Belediyesi kanun gereği bedelsiz olarak doğalgaz hissesine ortak oldu. Afyonkarahisar Ticaret Sicilinde kayıtlı bulunan Afyon Doğalgaz dağıtım Anonim Şirketinin yüzde beşlik bölümüne Doğalgaz Piyasası Kanunu ve 2 temmuz 2008 tarih ve 2008/13909 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince bedelsiz olarak, bütün hak ve yükümlülükleri ile Afyonkarahisar Belediyesine deviri ile ilgili Hisse Devir ve Temlik sözleşmesi imzalandı.
EŞİNİ SOKAK ORTASINDA ÖLDÜREN ZANLI YAKALANDI
Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde, hemşire eşini sokak ortasında av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yaklaşık 6 aydır aranan zanlının Burdur’un Karamanlı ilçesinde kendilerini veteriner olarak tanıtan polisler tarafından yakalandı. Zanlı Bolvadin ilçesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Afyonkarahisar’da şubat ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
DİNAR’IN MİTOLOJİK TARİHİ
İSTANBUL’DA SUNULDU
Dinar Mitolojik Sempozyum’u İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü’nde yapıldı. Sempozyuma Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Almanya Başkonsolosu Brita Wagener, Fransız Başkonsolosu Herve Magro, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Afyonkarahisar Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Alman, Fransız, Türk bilim insanları katıldılar.
KÖPEKLERİ AYIRMAYA ÇALIŞIRKEN
CANINDAN OLDU
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde iki köpeğin kavgasını ayırmaya çalışan genç, elindeki av tüfeğinin ateş alması sonucu hayatını kaybetti. Emirdağ ilçesine bağlı Çaykışla köyündeki ağıllarının önünde kavga eden iki köpeği ayırmak isteyen Mustafa Karakuş (16), evden aldığı av tüfeği ile köpekleri ayırmaya çalıştı. Av tüfeğinin dipçiği ile köpeklerden birine vuran Karakuş’un elindeki av tüfeği ateş alınca, saçmaların isabet ettiği Karakuş, olay yerinde yaşamını yitirdi.
TARİHİ KARAMAN CAMİİ YANDI
Tarihi Karaman Camii ses sisteminin açık tutulması nedeniyle çıkan yangında adeta kül oldu. Cami Cemaati, yerel bir gazeteye verdiği ilan ile İl Müftülüğü’ne caminin sorunlarını dile getirdi. İlanda caminin tarihi ve merkezi bir yerde olduğu hatırlatılarak, merkezi ezan okuma sisteminin kaldırılması istendi.
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’DE
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
Afyonkarahisar Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmeleri olumlu sonuçlandı. 14. toplu iş sözleşmesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin’in katıldığı bir törenle imzalandı.
HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN ARSA BAĞIŞI
Afyonkarahisarlı hayırsever işadamı Yusuf Özer, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 18 bin metrekarelik arsa bağışladı. Özer, bağışladığı arsaya yapılacak eğitim kurumu için de 500 bin TL yardım yapacağını çıkladı.
EVCİLERDE TAPU DAĞITIMI
Afyonkarahisar Evciler İlçesinde, 1995 yılında yaşanan Dinar depreminde evleri yıkılan vatandaşlara devlet tarafından yaptırılan afet konutlarının tapuları hak sahiplerine dağıtıldı. 132 hak sahibi evlerinin tapularını törenle Evciler Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı Fatih Deniz Özer’in elinden aldılar.
TATARLI TÜMÜLÜSÜ’NÜN PARÇALARI TÜRKİYE’DE
Afyonkarahisar’ın Tatarlı beldesinde 1970 yılında kaçak kazılar sonucu çalınarak Almanya’ya götürülen Tatarlı Tümülüsü’nün parçaları Afyonkarahisar Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
ÜÇ BOYUTLU
KALDIRIMLAR
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kaldırımlara daha estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla üç boyutlu parke çalışmaları bşlatıldı. İlk örneği Zafer Mahallesinde halkın beğenisine sunulan üç boyutlu parke taşları alışılmışlığın dışında, insanın bakışına göre değişik kombinasyonlar içeriyor.
ŞEHİT AİLESİNDEN EMEKLİ SANDIĞINA DAVA
Türkiye Harb Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, Elazığ’ın Karakokoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu’nda Ağustos 2008’de el bombası patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Ali Osman Altın’ın ailesinin vazife malulü aylığı bağlanabilmesi için Emekli Sandığına dava açılacağını açıkladı.
TATTIMBET KAZAK HALK MÜZİĞİ ORKESTRASI AFYONKARAHİSAR’DA
Tattımbet Kazak Halk Müziği Orkestrası, Afyonkarahisar’da konser verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer (ANS) kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin, AKÜ ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından ortaklaşa düzenlendiği bildirildi.
Afyonkarahisar’da mart ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çay ilçesi Yeşilyurt köyünde, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, örgüte üye oldukları, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Suç örgütü kurdukları ileri sürülen 12 kişiden 9’u tutuklandı.
TEK BAŞINA 19 KÖY OKULUNA
KÜTÜPHANE KURDU
Afyonkarahisarlı eğitim gönüllüsü Kadir Kılınç, 19 köy okulunda kütüphane oluşturdu. Kılınç, başlattığı girişimler sonucu, Afyonkarahisarlıların bağışladığı kitaplarla, ilk olarak Çobanlar ilçesinin Göynük Köyü’nde, kendi mezun olduğu ilköğretim okulunda bir kütüphane düzenledi. Son olarak Şuhut’un Ağzıkara İlköğretim Okulunda kurulan kütüphaneyle toplam 19 köy okulunda kütüphane oluşturdu.
KÖY ÇOCUKLARINA TİYATRO
Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Sincap Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Bir Fidan İçin’ adlı oyun Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi’ne bağlı Döğer Beldesindeki 600 yıllık kervansarayda sahnelendi.
ÇOBAN, ÖĞRENCİ EVİNE KONUK OLDU
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu kez de kendisine iletilen bir mail aracılığı ile öğrenci evine konuk oldu. Afyon Kocatepe Üniversitesinde öğrenim gören Halil Akgün isimli öğrencinin evine konuk olan Çoban, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
KURTALAN EKSPRES, AKÜ’DE KONSER VERDİ
Barış Manço’nun kurucusu olduğu Türkiye’nin ilk rock gruplarından Kurtalan Ekspres, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) verdiği konserde sevenleri ile buluştu. AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde grup sevilen şarkılarını Afyonkarahisarlı müzikseverler için seslendirdi.
AFYONKARAHİSAR’DA TARİHİ KARAR
Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından Hükümet Binası, Emek Binası ve PTT’nin bulunduğu alanda Kent Meydanı oluşturulmasına yönelik alınan tarihi karar, takdirle karşılandı.
AFYONKARAHİSAR’DA ARBEDE
Afyonkarahisar’da, Antalya Şehit ve Gazi Aileleri Derneği adına dergi satışı yaptığı belirtilen özel bir reklam ajansının çalışanları ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı arasında çıkan arbedede 2 kişi hafif şekilde yaralandı.
GÜNLÜK 4 BİN KİŞİ HALK OTOBÜSÜNDEN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR
Afyonkarahisar’da 4 bin kişinin halk otobüslerinden ücretsiz yararlandığı bildirildi. Afyonkarahisar’da özel halk otobüsleri firması Turex Müdürü Nuri Yeşilçayır, günlük 40 bin yolcunun taşındığı ilde, 4 bin yolcunun ücretsiz taşımadan yararlandığını açıkladı.
TBMM MADENCİLİK ARAŞTIRMA
ÜYELERİ
Madencilik Sektöründeki Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri, Türkiye’deki maden sektörüne ilişkin incelemeleri kapsamında, Afyonkarahisar’da bulunan mermer, mermer makinaları ve mermer ocaklarını gezdi.
SANDIKLI’DA ESKİ ÇÖPLÜĞÜN
ISLAHINA BAŞLANDI
Sandıklı Belediyesi Katı Atık Toplama Bertaraf ve Geri Dönüşüm İstasyonu kurulmasıyla kullanılmayan pazaryeri üzerindeki çöplükte ıslah çalışmaları başlattı.
Afyonkarahisar’da nisan ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
CHP AFYONKARAHİSAR İL KONGRESİ YAPILDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 33. Olağan İl Kongresi yapıldı. Ramazan Akgöz ve Özlem Kıran’ın listelerinin yarıştığı kongrede 220 üyeden 203 üye oy kullandı. Bir geçersiz oyun çıktığı kongre seçimlerinde Ramazan Akgöz 137 oyla CHP Afyonkarahisar İl Başkanı seçildi.
9. AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ
Dukuzuncusu düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Stadler Klarnet Dörtlüsü’nün tarihi Millet Hamamı’nda verdiği açılış konseriyle başladı.
292 KAYMAĞA EL KONULDU
Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Tarım İl Müdürlüğü görevlileri işbirliğinde yapılan denetimlerde üretim izni olmadan satışı yapılan 292 adet kaymağa el konuldu.
TARİHİ AJANS TARİHİ BİNADA
Faaliyetlerini Hükümet Konağı’ndaki bürosundan sürdüren Anadolu Ajansı Afyonkarahisar Büro Müdürlüğü, ajansın 90. yılında Milli Birlik Caddesi üzerindeki tarihi Birlik Evi’ne taşındı.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”BELDEMİZ AFYONKARAHİSAR”http://m.kocatepegazetesi.com/” DERGİSİ, OKUYUCULARIYLA BULUŞTU
Afyonkarahisar Belediyesi’nin yayın organı “http://m.kocatepegazetesi.com/”Beldemiz Afyonkarahisar”http://m.kocatepegazetesi.com/”, altı yıllık aranın ardından yeniden okuyucuları ile buluştu. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Basın Yayın Birimi tarafından hazırlanan dergide “http://m.kocatepegazetesi.com/”özlem bitti, hizmet geliyor”http://m.kocatepegazetesi.com/” başlığı adı altında Belediyenin yatırım faaliyetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal projeleri yer aldı.
AFYONKARAHİSAR’A DEV PROJE
Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi ihalesi gerçekleşti. Belediye ihale salonunda açık ihale usulüne göre yapılan ihaleye 15 firma başvuruda bulundu. Afyonkarahisar’ın çevresindeki köylerin, beldelerin tamamını ilgilendiren birliğe Afyonkarahisar Belediyesi, Erkmen, Nuribey, Salar, Sülün, Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fetibey ve Çayırbağ Belediyeleri ile Ataköy, Kışlacık, Çakırköy, Sadıkbey, Erenler, Akçin, Demirçevre, Karaaslan, ve Halumoru Köylerini temsilen de İl Özel İdaresi üye bulunuyor.
DOLU YAĞIŞI ŞOK ETTİ
Afyonkarahisar’da ikindi saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu, ekili alanlarda hasara yol açtı, şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 15 dakika süreli fındık büyüklüğündeki dolu nedeniyle ekili alanlar ve yeni ilizlenen ağaçlar zarar gördü. Kent merkezinde ani bastıran dolu, hayatı olumsuz etkiledi.
DSP DİNAR İLÇE BAŞKANI
KARAGÖZ’ÜN İNTİHARI
DSP Dinar İlçe Başkanı Mücahit Karagöz, evinin bodrumunda intihar etti. Gece eve gelmeyen Mücahit Karagöz’ü aramaya başlayan eşi Emine, Karagöz’ü evin bodrumunda kendini asmış olarak buldu.
BELEDİYE’DEN ESKİ FOTOĞRAFLARI
TOPLAMA KAMPANYASI
Afyonkarahisar Belediyesi şehrin tarihi geçmişine yönelik fotoğrafların ve görüntülerin toplanması için bir çalışma başlattı. Dünden bu güne şehirleşme anlamında gelinen noktayı göstermesi ve kalıcı bir arşiv oluşturulması amacıyla başlatılan çalışmada Afyonkarahisarlılardan eski fotoğrafların, kartpostalların asıllarını veya kopyalarını belediyeye getirmeleri, göndermeleri istendi.
Afyonkarahisar’da mayıs ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
1. ULUSLARARASI MARSYAS KÜLTÜR,
SANAT VE MÜZİK FESTİVALİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Dinar Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri 1. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali 6-11 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’NİN İLK BAL ORMANI AÇILDI
Türkiye’nin ilk organik bal ormanı unvanını kazanan, Ağzıkara Bal Ormanı, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde açıldı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’daki bal ormanının bir ilk olduğunu ve ilerleyen zamanlarda uygun olan tüm illerde yeni bal ormanları oluşturulacağını söyledi.
GÜRAL TERMAL TESİSLERİNİN TEMELİ ATILDI
Güral Afyonkarahisar Termal Tesisleri ve Kongre Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Tesislerin temel atma törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.
BÖLGESEL EKSPRES TRENİ
SEFERLERİNE BAŞLADI
Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir arasında her gün birer kez karşılıklı işletilecek Bölgesel Ekspres Treni seferleri başladı. TCDD Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üç il arasında karşılıklı yolcu taşımacılığının geliştirilmesi ve Eskişehir-Ankara ile Ankara-Eskişehir seferleri yapan Yüksek Hızlı Trene (YHT) entegrasyonun artırılması amacıyla, Bölgesel Ekspres Treni uygulaması başlatıldı.
KORKUNÇ CİNAYETİN YARGISI
Afyonkarahisar’da kendisine fiili livatada bulunduğu iddiasıyla Kemal Gözel’i öldürerek vücudunu parçalayıp 3 ayrı yere atan cinayet zanlısı S.H’nın yargılanmasına başlandı.
AFYON KALESİ’NDEKİ İNTİHAR GİRİŞİMİ
Afyonkarahisar’da akşam saatlerinde intihar edeceğini belirterek çıktığı 226 metre yüksekliğindeki sarp ve kayalık Afyon Kalesi’nde, sağır dilsiz olduğunu ileri sürüp 20 saat boyunca polisle yazışarak pazarlık yapan kişinin aslında sağır ve dilsiz olmadığı anlaşıldı.
İNADINA TRAFİK CANAVARI
Osman Demirtaş (66) idaresindeki 67 ZL 228 plakalı otomobil, Afyonkarahisar-Ankara kara yolunun 25. kilometresinde, önünde seyreden Ahmet Çelebi yönetimindeki tıra çarparak, devrildi. Kazada, ağır yaralanan sürücü Osman Demirtaş kaldırıldığı İscehisar Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücünün kaza yerinden 35 kilometre önce, aşırı hızdan dolayı radara girdiği ve hakkında cezai işlem yapıldığı öğrenildi.
ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE
Büyük Önder Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ve eşi Öke Adatepe’yle Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve TED Afyonkarahisar Koleji’nin iş birliğiyle düzenlenen Ata’nın Çocukları Lirik Tarih Gösterisi’ne katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Adatepe, gerçekleştirilecek gösteri öncesinde alışveriş merkezinde düzenlenen söyleşiye katıldı, Atatürk’le ilgili kitapları imzaladı.
İTALYAN RAHİP MEVLEVİLİKTE SÜKUNETİ ANLATTI
Afyon Kocatepe Üniversitesince (AKÜ) düzenlenen 1. Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu’na katılan İstanbul Sen Piyer Kilisesi Dominiken Rahibi Dr.
Alberto Fabio Ambrosio, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Mevlevilikte Sükunet”http://m.kocatepegazetesi.com/” konulu bildiri sundu.
YETKİLİ SENDİKA EĞİTİM BİR-SEN OLDU
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan mutabakat ile sendikalarının yetkili sendika olarak belirlendiğini bildirdi.
Afyonkarahisar’da haziran ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
AFYONKARAHİSAR 10. CAZ FESTİVALİ
İlki 2001 yılında düzenlenen Afyonkarahisar Caz Festivali, 4-12 Haziran tarihleri arasında 10. kez sanatseverlerle buluştu.
85 ADET AKÜLÜ ARACIN DAĞITIMI YAPILDI
Afyonkarahisar’da hayırsever hemşehriler tarafından toplanan parayla Belçika’dan temin edilen 85 adet akülü aracın dağıtımı yapıldı. Atatürk Lisesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşların yüzündeki mutluluğu görmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu organizasyonla yerel yönetim güvenirliğini ortaya koyduğunu kaydetti.
AKÜ’DEN 8 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 2009-2010 akademik yılı mezuniyet töreninde fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarından 8 bin öğrenci, mezuniyet heyecanını yaşadı.
ŞEHİTLERİMİZE AĞLADIK
Giresun’dan Ankara’ya giderken Tokat’ta düşen Jandarma Genel Komutanlığına ait Skorsky tipi helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ile Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna’nın Afyonkarahisar’daki evlerine ateş düştü. Şehitlerimiz düzenlenen törenlerle toprağa verildi.
7 KİŞİNİN KATİL ZANLISI YAKALANDI
Afyonkarahisar’a bağlı Fethibey Beldesinde 4 yıl önce 7 kişiyi öldürerek olay yerinden firar eden zanlı H.U. yakalandı. 30 Haziran 2006 günü Fethibey Beldesinde meydana gelen ‘Kan Gütme Saikiyle Adam Öldürme’ suçu ile ilgili olarak, 7 kişiyi öldürerek olay yerinden firar eden H.U. isimli zanlı, Aydın’ın Nazilli İlçesi İsabeyli Beldesinde yakalandı.
KOÇTAŞ, 27. MAĞAZASINI AÇTI
Ev geliştirme perakendeciliği sektörü kuruluşu Koçtaş, 27. mağazasını Afyonkarahisar’da açtı. İkbal Afium Alışveriş Merkezi içinde 4 bin 500 metrekarelik satış alanında hizmet verecek mağazanın açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Koçtaş’ın Afium Alışveriş Merkezi için lokomotif nitelikte bir mağaza olduğunu söyledi.
İTHAL ET AFYONKARAHİSAR’DA
Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından Sakarya Et Balık Kurumu’nda kesilen ithal hayvanların 16 ton eti Afyonkarahisar’a getirildi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, getirilen 16 ton etin yurt dışından ithal edilen ve Sakarya Et Balık Kurumu’nda kesilen büyükbaş hayvanlardan oluştuğunu, kesimlerin İslami şartlara göre yapıldığı söyledi.
GURBETÇİLER KAZA YAPTI 5 ÖLÜ
Afyonkarahisar’da gurbetçilerin bulunduğu otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ömer Baydak idaresindeki ZY 30-737 yabancı plakalı otomobil, Afyonkarahisar-Konya kara yolunun 51. kilometresinde şarampole yuvarlandı. Kazada 5 kişi öldü 2 kişi yaralandı. Ölenlerin cenazelerinin alımında aileler arasında kavgalar çıktı.
AFYONKARAHİSAR’DA DOLANDIRICILIK
Afyonkarahisar’da kendisini Sağlık Bakanlığında müfettiş olarak tanıttığı ve vatandaşları Bakanlığa bağlı kuruluşlarda işe yerleştirme vaadiyle para alarak dolandırdığı ileri sürülen bir kişi yakalandı. Vatandaşlar bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı.
4. AFYONKARAHİSAR KENT KURULTAYI
4. Afyonkarahisar Kent Kurultayı, ‘Alternatif ve Yenilenebilir Temiz Enerji’ konu başlığıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kurultaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Afyonkarahisar’da temmuz ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
BELEDİYE EMEK BİNASI YIKILDI
Afyonkarahisar’ın geleceği için büyük önem taşıyan Kent Meydanı Projesi’nde yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. Belediye Meclisi şehrin vizyonuna yön verecek Emek Tesisleri, Hükümet Konağı ve PTT Başmüdürlüğü binalarının yıkılarak bu bölgede Kent Meydanı Projesi’nin oluşması için tarihi bir karara imza atmıştı. Alınan bu tarihi kararın ardından projenin ilk ayağı olan Emek Tesisleri’nin yıkımı gerçekleştirildi.
YURT İNŞAATI ÇÖKTÜ
Afyonkarahisar’da bir yurt inşaatı çöktü. İnşaat halindeki öğrenci yurdu
binasının enkazında, bir işçinin cesedine ulaşıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün arka kısmında yapımı devam eden öğrenci yurdu binasının bloklardan biri, akşam saatlerinde çöktü. Blokun, yeni beton dökülmesinin ardından çöktüğü bildirildi.
GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARA 200 BEYAZ BASTON
Afyonkarahisar’da görme engelli vatandaşlara, 200 adet beyaz baston ve 100 adet konuşan saat dağıtıldı. Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından temin edilen beyaz baston ve konuşan saatler, Çakmak Otel’de düzenlenen programda görme engelli vatandaşlara teslim edildi.
KİRAZ ÜRETİCİSİNDEN YOL KAPATMA EYLEMİ
Napolyon kirazıyla dünyaca ünlü Afyonkarahisar’ın Sultandağı bölgesindeki kiraz üreticileri, ürünlerinin para etmemesini yol kapatarak ve kirazlarını yollara dökerek protesto etti. Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Belediyesi Meyve Hali önünde toplanan bir grup kiraz üreticisi, önce kirazlarını yollara döktü, ardından da pankartlar açarak Afyonkarahisar-Konya kara yolunu trafiğe kapattı.
AFYONKARAHİSAR PMYO TEMELİ ATILDI
Afyonkarahisar’da Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılacak Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO) temeli İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
5M MİGROS AÇILDI
Migros Ticaret A.Ş, Türkiye genelindeki dokuzuncu 5M Migros’u, Afyonkarahisar’da hizmete açtı.5 bin 350 metrekarelik alana sahip 5M Migros’ta ilk kez bireysel tüketicilerle birlikte otel, restoran, cafe ve toplu yemek şirketleri için de toptan satış konsepti uygulamaya konuldu.
HAYIRSEVERDEN 8 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU
Belçika’nın Gent şehrinde yaşayan gurbetçi hayırsever Bayram Kılınç, memleketi Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor. Bolvadin’in Taşağıl mahallesine yapılacak ve yaklaşık 700 bin liraya mal olacak ilköğretim okulunun inşaatına başlanıldı. Okul, 30 Haziran 2011’de bitirilecek ve 2011-2012 eğitim, öğretim yılında hizmete açılacak.
ÖLÜCÜLER YAKALANDI
Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta ekipleri ıskatçılara yönelik bir operasyon düzenledi. Yapılan denetimlerde Kocatepe Asri Mezarlığına giden ekipler ıskatçılık yaptıklarını tespit ettikleri 5 kişiyi yakaladı. Hayata gözlerini yuman insanların cenazelerini kişisel promosyona dönüştüren halk diliyle de ‘ölücü’ olarak bilinen ıskatçılara cezai işlem uyguladı.
ANADOLU AJANSINA 6 ÖDÜL
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) tarafından düzenlenen “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yılın Başarı Ödülleri”http://m.kocatepegazetesi.com/” yarışmasında Anadolu Ajansı (AA) Afyonkarahisar Büro Müdürlüğü çalışanları 6 ödüle layık görüldü.
BEKMEZCİ MİLLİ TAKIM KAMPINA
Afyonkarahisar Belediyespor Atletizm Kulübü sporcularından Süleyman Bekmezci Milli Takım kampına çağrıldı. Afyonkarahisar’ı temsilen katıldığı yarışmalarda birbirinden önemli başarılara imza atan Bekmezci’nin Milli Takım kampına çağrılması, Afyonkarahisarspor camiası tarafından da sevinçle karşılandı.
Afyonkarahisar’da ağustos ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
AİLELERİN KAVGASI KANLI BİTTİ
Afyonkarahisar’da Çobanlar ilçesinde babasının dövüldüğünü gören 23 yaşındaki genç kız, evinden aldığı tabancayla 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi de yaraladı. Babasının darp edildiğini gören Mehmet Taşağıl’ın kızı Esma Taşağıl (23), tabancayla olay yerine gelerek ateş etmeye başladı. İlyas, Çiğdem ve Zeynep Mercan olay yerinde öldü, Saadet Mercan yaralandı. Üniversite mezunu olduğu ve
güvenlik kursuna gittiği öğrenilen Esma Taşağıl, olayın ardından tabancayla polise teslim oldu.
PATATESE TABAN FİYAT İSTENDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Sandıklı bölgesinde patates üreticileriyle görüştü, “http://m.kocatepegazetesi.com/”fındıkta olduğu gibi Patates’te de taban fiyat uygulaması gerekir. Patates üreticileri kan ağlıyor, bu üreticilerimizin devlete olan borçları yeniden yapılandırılarak, faizsiz bir şekilde 1 yıl ertelenmesi gerekir. Değilse çiftçi tamamen yok olur”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
İKBAL AFİUM OUTLET VE EĞLENCE MERKEZİ AÇILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İkbal Afium Outlet ve Eğlence Merkezi’nin açılışını yaptı. Afyonkarahisar’ın 3-5 yıla kadar turizmde önemli bir noktaya geleceğini belirten Erdoğan, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illerinin ortaklaşa kullanacakları Zafer Havalimanı’nın da en geç 2 yıl içinde tamamlanacağını anımsattı.
AFYONKARAHİSAR’A UÇAK İNDİ
Emekli Albay İsmail Özdilek ile Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tutkun’un girişimleriyle Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na sivil uçak indi. Afyonkarahisar kamuoyunda uzun süredir tartışmalara neden olan Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması konusunda bir adım atıldı.
KALKAN’IN 12. KİTABI ÇIKTI
Anadolu Ajansı Afyonkarahisar Dinar Yurt Muhabiri Ayhan Kalkan’ın 12. kitabı olan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Geyiklerden günümüze Dinar Camileri Türbeleri Eski Mezarlıklar ve Yatırları’ adlı kitabı çıktı.
İFTARDA GÜNLÜK 3 BİN 500 KİŞİYE SICAK AŞ
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından organize edilen iftar çadırlarında günlük 3 bin 500 kişiye sıcak yemek veriliyor. 5 iftar çadırında yemek ikramında bulunulurken, 7 ayrı noktada ise dağıtım yapılıyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever vatandaşların katkılarıyla oluşturulan iftar çadırlarından vatandaşlarda oldukça memnun. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ile iftara evine yetişemeyen halkın ilgi gösterdiği iftar çadırları Afyonkarahisarlıların kaynaşma noktası oldu.
AKROBASİ TİMİ BÜYÜLEDİ
Büyük Taarruz’un 88’inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları Afyonkarahisar’da bir gösteri yaptı. Gösteri Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığında halka açık olarak icra edildi. Türk Yıldızları gösterilerini NF-5 A/B tipi yüksek performanslı 8 süpersonik jet uçağı ile gerçekleştirdi. Halen dünyada süpersonik (sesten hızlı) jet uçakları ile akrobasi gösterileri yapan ender timlerden biri olan Türk Yıldızları gösterileriyle Afyonkarahisarlıları büyüledi.
BÜYÜK TAARRUZ’UN 88. YIL DÖNÜMÜ
Büyük Taarruz’un 88. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, Atatürk’ün taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe’de sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden başlayan ve yaklaşık 20 kilometre devam eden “http://m.kocatepegazetesi.com/”Zafer Yürüyüşü”http://m.kocatepegazetesi.com/”nde binlerce kişi Kocatepe’de bir araya geldi.
KIZILAY’DAN HASTANE VE EK TESİS
Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde Türk Kızılayı tarafından yaptırılacak Mineralli Su İşletmeleri Hastanesi temel atma töreni ile Mineralli Su İşletmelerinin yeni ek tesislerinin açılış töreni yapıldı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Afyonkarahisar Maden Suyu’nu dünyaya tanıtmamız lazım. Soda farklıdır, maden suyu farklıdır, bunların birbirine karıştırılmaması gerekir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
KÖYÜN İÇME SUYU BORULARINI KIRDILAR
Afyonkarahisar’ın Başmakçı İlçesine bağlı Çığrı Köy muhtarlığı tarafından yaptırılan içme suyu boruları kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Serdar Arslantaş yaklaşık bir ay önce 300 metrelik bir aralıkla on sekiz adet delik olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’da eylül ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
PAKİSTANA YARDIM KAMPANYASI
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Pakistan’da meydana gelen sel afetinde mağdur olan Pakistan vatandaşlarının sıkıntılarının hafifletilmesini sağlamak amacıyla ‘Afyonkarahisar Valiliği Pakistan’a Yardım Kampanyası’ adı altında bir kampanyanın başlatıldığını bildirdi.
BAYRAMLIK GÜL SUYU DAĞITTILAR
Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesi Gülcülük Kooperatifi, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ortaklarına bayramlık gül suyu dağıttı. Yıllardır geleneksel hale getirilen ve koperatife kayıtlı ortaklarına, 449 gramlık ambalajlar içinde birer adet gül suyu dağıtan Kooperatif yetkilileri, yaklaşık bin 500 ortağa dağıtım yaptı.
HALK OYLAMASI
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, referandumdaki oyunu memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde kullandı. Afyonkarahisar il genelinden 270 bin 258 oy ile yüzde 65,68 Evet, 141 bin 194 oy ile yüzde 34,32 Hayır oyu çıktı.
AKÜ’YE 8 BİN 300 ÖĞRENCİ KAYIT
YAPTIRDI
Afyon Kocatepe Üniversitesine 2010-2011 akademik yılında 171’i dikey geçişle olmak üzere toplam 8 bin 300 öğrenci, kayıt yaptırdı. Her bir öğrencinin 10 saniye gibi kısa bir sürede tamamlandığı kayıt işlemleri, Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binasında yapıldı.
BÜYÜK MENDERES HAVZASI ÇEVRE KORUMA BİRLİĞİ DİNAR’DA TOPLANDI
Büyük Menderes Havzası Koruma Birliği, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde toplandı. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın ev sahipliği yaptığı Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Eylül ayı Meclis toplantısına Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın, Uşak belediye başkanları, Çevre Bakanlığı temsilcisi Emine Çubukçu ve çevre Belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
ÜNİVERSİTELİLERDEN “http://m.kocatepegazetesi.com/”İLETİŞİM ÜCRETİ”http://m.kocatepegazetesi.com/” TEPKİSİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri, üniversitenin, harç parasına ek olarak kendilerinden, “http://m.kocatepegazetesi.com/”iletişim ücreti”http://m.kocatepegazetesi.com/” adı altında 30 liraya almasına tepki gösterdiler. Ders kayıtlarının başlamasıyla internet üzerinden kayıtlarını yaptırmak isteyen öğrenciler, üniversitenin internet sitesinde konulan duyuruyla şaşkınlık yaşattı, öğrenciler konuyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.
OSB GİRİŞİNDE KAZA
Afyonkarahisar’da, damperi açık seyreden kamyonun çarptığı beton blokun 2 aracın üzerine düştüğü kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Damperi açık kamyon, orta refüjde bulunan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi”http://m.kocatepegazetesi.com/” yazılı beton bloka çarptı.Çarpmanın etkisiyle yıkılan beton blok Kudret Yücel’in kullandığı kamyon ile karşı şeritten gelen Kamil Ak yönetimindeki 732 plakalı minibüsün üzerine yıkıldı. Kazada, kamyon sürücüsü Yücel ile minibüs sürücüsü Kamil Ak (40) ve oğlu Ahmet AK (18) hayatını kaybetti.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”BÜTÇE SÜRECİNDE PARLAMENTOLARIN DEĞİŞEN ROLÜ”http://m.kocatepegazetesi.com/” SEMPOZYUMU
Afyonkarahisar’da İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) üyesi ülkelerin parlamento temsilcileri, AB ve OECD’den temsilcilerin katıldığı uluslararası sempozyumda “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bütçe Süreci, Bütçenin Gözetimi ve Komisyonların Rolü”http://m.kocatepegazetesi.com/” tartışıldı. Sempozyuma, 32 ülkeden, Bakan, Senatör, Komisyon Başkanı, milletvekili ve bürokrat düzeyinde toplam 120 katılımcının iştirak etti.
DÜĞÜNDE ATEŞLENEN SİLAH ÖLDÜRDÜ
Afyonkarahisar’da düğünde rastgele ateşlenen silah, damadın ağabeyinin ölümüne neden oldu. Dinar ilçesine bağlı Tatarlı beldesinde Savaş İpek ile Keziban Özbal’ın düğün törenlerinde rastgele ateşlenen bir silahtan çıkan kurşun, damadın ağabeyi Adem İpek’e (25) isabet etti. Davetlilerin gözü önünde yere yığılan henüz bir aylık evli olduğu bildirilen Adem İpek hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
KEKLİKLER VE BALIKLAR
Afyonkarahisar İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Çay ilçesi Sarı Yayla mevkisine 800 keklik doğaya, 100 bin balık ise Eber Gölü’ne bırakıldı.
Afyonkarahisar’da ekim ayında yaşanan bazı olaylar şöyle:
DEPREM ŞEHİTLERİNE DUA
1 Ekim 1995 tarihinde yaşanan Dinar depreminde hayatını kaybedenler için Cuma namazının ardından Mevlit okutuldu. İlçe merkezi ile köy camilerinde okutulan Mevlite vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ulu camindeki mevlitte İlçe müftüsü Celil Şimşek, İmamlardan Osman Altan, Adil Zengin, İdris Özçelik ve Oktay Çelik dualar edip mevlit okudular.
BRÜKSEL’DEKİ PATLAMA
Brüksel’de Türkler ve Kuzey Afrikalıların yoğunlukta olduğu Schaerbeek semtinde gaz sızıntısından kaynaklandığı tahmin edilen şiddetli patlamada, hayatını kaybeden Mürsel Köse (67) memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verildi. Brüksel’den memleketi Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Suvermez köyüne getirilen Mürsel Köse’nin cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi.
DOLANDIRICILIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
Afyonkarahisar’da internet üzerinden araçlarını satmak isteyenleri dolandırdıkları iddia edilen 15 kişi tutuklandı. Bir istihbaratı değerlendiren Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Çay ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde internet üzerinden araçlarını satmak isteyenlerin dolandırıldığına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Bolvadin cezaevine konuldular.
AVRUPALI GENÇLERE EBRU KURSU
AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen ebru kursuna, Avrupa’dan gelen 12 genç de katıldı. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan kurs, 6 gün sürdü. Ebru kursuna Romanya’dan 2, Litvanya’dan 2, Hollanda’dan 2, Polonya’dan 2, Finlandiya’dan 1, Macaristan’dan 1, Slovenya’dan 1 ve Belçik