Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFYONKARAHİSAR’DA GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR

Malumunuz Afyonkarahisar ülkemizde kaliteli yatak sayısı en çok olan illerin arasında yer alıyor. Ancak ilimize gelen turist sayısını artırmak sadece kaplıca turizmi ile mümkün değil. Termal turizm için gelen misafirleri otelin dışına çıkartmalı, hoşça vakit geçirebilmelerini sağlayabilmeliyiz ki gelen misafirler memnun kalsın. Bunu yapabilmek için de termal turizmin yanına tarihi, sanatsal etkinlikleri, el sanatlarını, yöresel mutfağımızı ve yerel kültürümüzün güzel örneklerini de koyabilmeliyiz. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’i ilimizde göreve başladığından bu yana yakınen takip ediyorum. Elbette hayata geçirilen birçok çalışma var. Ancak ben özellikle Ayazini bölgesinde Frig Vadisi ve Emre Gölü çevresinde hayata geçirilmeye çalışılan proje ile ilgili yapılanların ilimizin turizmine önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyim. Turizmin bir bütün olarak ele alınması için sayın valimizin yaptığı önderlik kamuda ve özelde görev yapan tüm yöneticilere örnek olmalıdır.
MELİH KÖKEN CADDESİ
İlimizin sevilen, sayılan simalarından birisi olan ve uzun dönem Afyon Eczalılar Odası başkanlığı da yapan, eczacı Melih Köken bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılmıştı. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Dörtyol Mahallesinde bulunan 2078 nolu sokağa Melih Köken Caddesi isminin verilmesini oy birliğiyle kabul ederek büyük bir vefa örneği gösterdi. Bu güzel davranış ve hassasiyetleri nedeniyle başta sayın Mehmet Zeybek olmak üzere tüm belediye meclisi üyelerine teşekkür ederim.
İHSANİYE BELEDİYESİ
TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU
Tunay Türkmen’in Belediye başkanlığını yaptığı İhsaniye ilçesi Belediye Meclisi Aralık Ayı Meclis toplantısında ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi ve bu sene mahsullerin veriminin düşük olması gerekçesiyle, içme şebeke su ücretlini 2.25’den 1.20’ye düşürme kararı almış. Belediye içme suyu fiyatlarında %45 civarında indirim yapmış. Vatandaşlarımızın ciddi anlamda ekonomik güçlükler yaşadığı bir dönemde İhsaniye Belediyesinin vatandaşlarımıza destek olması çok önemli. Dilerim bu zor günlerde vatandaşın çektiği ekonomik sıkıntıları görmeyen belediyelere örnek olur. Bu kararı alan Belediye Başkanı Tunay Türkmen ve Belediye Meclisini kutlarım.
İŞ İNSANLARI, KIRLIOĞLU GİBİ
AFYONKARAHİSAR’A SAHİP ÇIKMALI
Süleyman Kırlıoğlu abimiz uzun yıllardan beri Afyonkarahisar’ın vergi rekortmenliği ünvanını kimselere bırakmıyor. Mütevazi bir hayatı olan Kırlıoğlu, işlerinin dışında ömrünü yardımlara adamış durumda. Corona salgını nedeniyle zor günler geçirdiğimiz bu günlerde sağlık sistemimiz de adeta felç olmak üzere. Kırlıoğlu bir yaraya merhem olmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan 11’inci yoğun bakım ünitesinin kurulmasına ciddi bir katkı sunarak çevresindeki birçok işadamına örnek oldu. Yardımlaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu haber içimizi ısıttı. Hayırsever işadamlarının artması dileğiyle.
ASGARİ ÜCRET
Yeni yılın gelmesini en çok kim ister? Elbette, yeni yılla birlikte zam oranları açıklanacak olan dar gelirliler. İşte bugünlerde emekçilerin gözü de Asgari Ücret Belirleme Komisyonunda. Şu ana kadar birçok siyasi parti asgari ücretin 3000 ila 3800 lira arasında olması yönünde görüş bildirdi. Her ne kadar komisyon toplantısı yapılsa da son kararı iktidar verecek. CHP asgari ücretin en az 3100 lira olması yönünde görüş bildirdikten sonra ilimizde bulunan CHP’li belediye başkanlarını aradım. CHP’li belediyeler genel merkezin açıklamaları paralelinde yeni yıl itibariye belediyede 3100 liranın altında ücret alan bir çalışanın olmayacağını, zaten çalışanlarının büyük bir kısmının ek ödemelerle birlikte söylenen rakamların çok üzerinde ücretler verdiklerini ifade ettiler. Yeşilçiftlik’in CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Belediyede sendikalı olan işçilere Belediye–İş Sendikası tarafından %140 oranında zam istendiğini, belediyenin bunun üzerinde bir zammı, %145 olarak belirlediğini ifade etti. Kamu ve özelde tüm işverenlerin emekçinin alın terinin karşılığını vermesi dileğiyle.
Son Söz; “Konuşmak bir ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır” Goethe

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER