Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’da karantinaya alınan yer yok”

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Emirdağ İlçesi’nin ve il merkezinde yer alan Sadıkbey Mahallesi’nin koronavirüs nedenli karantinaya alındığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, koronavirüs salgınına bağlı olarak Emirdağ İlçe merkezi ile il merkezine bağlı Sadıkbey Mahallesi’nin karantinaya alındığı iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Emirdağ ilçe merkezi ve Sadıkbey Mahallesi’ne giriş çıkışların durdurulduğu iddiaları ile ilgili olarak Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi veren Korkmaz, “İddia edildiği üzere Emirdağ İlçesi’nde ve merkezde yer alan Sadıkbey Mahallesi’nde karantina uygulaması başlatılsa bu durum Afyonkarahisar Valiliği resmi sitesinde yayınlanır. Bu iddialar gerçek dışıdır” dedi.

“DEFİN İŞLEMLERİ USULÜNE UYGUN YAPILIYOR”

Brüksel’de koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden Ş.G. adlı gurbetçi vatandaşın Emirdağ’ın Gömü Beldesi’nde defin edilen cenazesi ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Müdür Korkmaz, “Bu konuda bizim bir bilgimiz yoktur. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü olarak bize gelen talimatı biz tüm Kaymakamlık ve Belediye makamlarına gönderdik. Talimat doğrultusunda vatandaşın istediği mezarlığa tabut açılmadan cenazenin defni şeklide bir kararımız vardır. Cenaze namazının da gıyabında ya da çok az bir katılımla kılınması söz konusudur. Usulüne uygun definler yapılıyor. Sözü edilen cenaze durumu sadece Gömü Beldesi’nde değil birçok yerde koronavirüsten hayatını kaybeden insanlarımız usulüne uygun şekilde defin edilmektedir.” dedi. Gömü’deki defin işlemini koruma kıyafeti olan 5 görevlinin iş makinası yardımıyla yaptığını gösteren fotoğraflar internette yer almıştı.

“YOL GÜZERGAHLARINDA DENETLEME YAPIYORUZ”

Koronavirüsle ilgili yol güzergahlarında denetim çalışmaları yapıldığını ifade eden Dr. Korkmaz, “Sadıkbey Mahallesi’nde ve çevrede, şehir merkezinde bu yönde çalışmalarımız vardır. Özdilek, AFİUM, Park Afyon AVM, çarşı merkezi gibi kalabalık olan yerlerde bu çalışmaları yürütüyoruz. Sadıkbey Mahallesi’nde şüpheli vaka başvurusu geldiği için orada ekstra bir çalışma yürütmekteyiz. Ama altını çizerek söylüyorum ki, pozitif vaka değil, şüpheli vakalar vardır.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi