Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da “Salgın Denetim Merkezi” kurulacak

Afyonkarahisar İl Hıfzısıhha Meclisi’nin

Afyonkarahisar İl Hıfzısıhha Meclisi’nin kararıyla Covid-19 izolasyonunda ve bu kapsamdaki
uygulamalar, iş ve işlemlerde hiçbir taviz verilmeyeceği bildirildi. Meclis kararı ile kentte İl Salgın Denetim Merkezi ve koronvirüsle ile ilgili konularda hizmet verecek çağrı sistemi de kurulacak

 

Afyonkarahisar Hıfzısıhha Meclisi 20 Ağustos Perşembe günü Vali Gökmen Çiçek’in Başkanlığında toplanarak 57 sayılı kararı aldı.
3 DENETİMİ GEÇENE
“GÜVENLİ ALAN” LOGOSU VERİLECEK
Toplantıda Covid-19 ek tedbirleri kapsamında Valilik bünyesinde salgın denetim faaliyetlerinin tek elden eşgüdümünü ve yönetimini sağlayan İl Salgın Denetim Merkezi oluşturulması ele alındı. İhlallere dair her türlü şikâyet ve ihbarların yapılabileceği bir çağrı sistemi kurulacak. Denetlenen iş yerleri, şehir içi toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve kişilerin isim, adres, zaman varsa ihlalin mahiyeti ve diğer bilgilerin kaydedileceği merkezi bir veri tabanı teşkil edilecek. Tüm kurumlar personel ve araç desteğiyle yetkilendirilmiş uyarıcı ve uzman denetim ekipleri oluşturacak. İşyerleri, şehir içi toplu taşma araçları, ticari taksilerde “Hayat Eve Sığar” “Güvenli Alan” sistemi kullanımının yaygınlaştırılması ve vatandaşların sistem üzerinden gelen salgın kurallarına uyumu değerlendiren geri bildirimlerine göre denetimlerin yoğunlaştırılacak. Sü-reç sonunda tedbirlere uyan işyerlerinin ödüllendirilmesi ve diğer işyerlerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Arka arkaya yapılan üç denetim sonunda Sağlık Bakanlığının “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile İçişleri Bakanlığı denetim formlarında belirten kurallara uyduğu tespit edilen işyerleri, şehir içi toplu taşıma araçları ve ticari taksilere “Güvenli Alan” logosu verilecek.
MAHALLE DENETİM EKİPLERİ OLUŞTURULACAK
Uygulanacak olan Covid-19 Ek Tedbirleri, oluşturulan yönerge çerçevesinde, Vali Yardımcısı Başkanlığında, Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü koordinasyonu ve sekretaryasında yürütülecek. İçişleri Bakanlığının 30 Temmuz 2020 tarihli 12682 genelgesinin 2. maddesiyle “İzolasyona Tabi Tutulan Kişi Bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 gün süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali-Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi.” talimatı bildirilmişti. İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilip, Covid-19 tanılı ya da temaslı olması nedeniyle elde edilen evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlarda dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanacak. Salgınla mücadele de alınan tedbirlerin sahada etkin şekilde uygulanması için kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulacak. Mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimlerden ve kolluk birimlerinden personellerin yanında okul müdürleri ve öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azaların apartman ve site yöneticilerinden temsilciler ve kolluk personeli görevlendirilecek.
KOORDİNASYONU AFAD
SEKRETERYASI YÜRÜTECEK
İl Hıfzısıhha Meclisinin 57 sayılı kararıyla koronavirüs salgını süresince vatandaşların sağlığını korumak adına, Sağlık Bakanlığı rehberleri doğrultusunda “Vaka/Olası Vaka/Yakın Temaslı” olup 14 gün ev izolasyonunda kalması gereken kişilerin kurallara uyup uymadıkları denetlenecek. Bunun için bu kişilere ait verilerin İl Sağlık Müdürlüğünce, İl Salgın Denetim Merkezi koordinasyonunda, Mahalle Denetim Ekipleri bünyesinde görevli tüm yetkililerle paylaşılması, verilerin belirtilen amaç dışında hiçbir şeklide kullanılmayacağı kararda yer alıyor. Kurulan ekiplerin, oluşturulan yönerge çerçevesinde, Vali Yardımcısı Başkanlığında AFAD Koordinasyonu ve Sekretaryası ile yürütülmesi kararı alındığı bildirildi.