Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da TEKNOFEST coşkusu başladı

Afyonkarahisar’da TEKNOFEST coşkusu başladı

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yapılan TEKNOFEST, açılış töreni ile başladı

Afyonkarahisar’da yapılan TEKNOFEST yarışmaları, TÜBİTAK’ın ve kentteki Valilik, Belediye ve diğer kurumların desteği ile gerçekleşiyor. Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde ve Afyon Motor Sporları Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyon İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, protokol üyeleri ve çok sayıda yarışmacı gencin katılımıyla açılışı yapıldı.
“HERDAİM YANINIZDAYIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Büyük Taarruz’un 100. yılı nedeniyle önceki dönem Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile 100. yıla yakışır 100 etkinlik yapılması için bir program hazırladıklarını ifade etti. 9-14 Ağustos tarihleri arasında uluslararası TEKNOFEST yarışmasının Afyonkarahisar’da yapılacağını dile getiren Başkan Zeybek, “Bugün Afyon’da insansız hava araçlarının teknolojisinin yarışacağı, öğrencilerimizin yarışacağı, liseler ararsı ve uluslararası programın açılışını gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin bugüne kadar yanında olduğumuz gibi bundan sonrada her daim yanlarındayız. Sizlerden ümitliyiz, ülkenin geleceğisiniz, geleceği için atmış olduğunuz her türlü adımda Belediye olarak her daim yanınızdayız.” dedi.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Başlangıçta bize sorulduğunda Afyonkarahisar TEKNOFEST için ne diyor diye, ben demiştim ki ‘TEKNOFEST Tek Nefes.’ Tek nefes olacağız Afyonkarahisar’da, Samsun’da, Adana’da, Diyarbakır’da, Urfa’da ve tek devlet, tek millet ve tek bayrağın sahibi olacağız. Ve biz bu uğurda siz gençlerimize güveniyoruz ve geleceğimizi siz de görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Büyük Taarruz’un 100. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılan TEKNOFEST’in açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Kacır, Büyük Taarruz’un 100. yılında Afyonkarahisar’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Milli teknoloji hamlesi yüksek teknolojinin sadece müşterisi, sadece tüketicisi olan bir Türkiye değil, yüksek teknolojiyi rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen ve alanında dünyanın en iyisi ürünleri geliştirebilen Türkiye olmanın adı. Sadece savunma sanayindeki başarılarla değil, inşallah sanayinin teknolojinin diğer alanlarında da Türkiye’nin yüksek teknoloji geliştirme, üretme ve rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilmesiyle mümkün olacak. Bütün çabamız, bütün gayretimiz bu hedef doğrultusunda. Türkiye’de adeta bir toplumsal seferberlik, adeta bir dip dalga oluşturmak, bu yolculuğa binlerce, on binlerce yüz binlerce gencimizi dahil edebilmek ve onların yol arkadaşlığı ile Türkiye’mizi Cumhuriyetimizin 100. yılına ve çok daha ötesine hep birlikte taşıyabilmek adına. İşte bu TEKNOFEST’leri, Türkiye’nin dört bir tarafında kurduğumuz Deneyap Atölyelerini, TÜBİTAK tarafından yürüttüğümüz bilim toplum çalışmalarını, bütün gayretlerimizi bu anlayışla sürdürüyoruz.” dedi.
“BİZLER İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY, ÖZ GÜVEN”
Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 100. yılının coşkusunu yaşadıklarını dile getiren Vali Yiğitbaşı, gençlerin neler bildiğini dünyaya gösterme adına destek veren herkese teşekkür etti. Yiğitbaşı, “Bizler için en önemli şey, öz güven. Yıllar önce bizim için hayal olan ya da bir nevi gerçekleşmesi mümkün olmayan ama belki hayal edilebilecek, bir takım şeylerin şuan hem Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın, hem TÜBİTAK’ın hem T3 Vakfı’nın hem de sizlerin sayesinde ne kadar aslında gerçekleşebilir olduğunu, bütün gençlerimiz sizlerin destekleriyle gösteriyor. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı ve bu özgüvenle, bu inançla, bu azimle sizlerin buradaki gayretleri ve bizim de desteklerimizle inşallah çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Zaten şuanda Ukrayna-Rusya savaşında İHA’larımızın neler yaptığını biliyorsunuz. Gençlerimizin gündemine bu konuların girmesi, teknoloji ile ilgili konuların girmesi, bu konulara emek vermek, bu konularda çalışmalar yapmak, beni bir anne ve geçmişte akademisyenlik yapmış bir öğretim üyesi, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın Valisi olarak son derece mutlu ediyor.” ifadelerine yer verdi.
Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler de sahneye çıkarak 10’dan geriye doğru sayarak etkinlikleri başlattılar.
Daha sonra tek tek stantları gezen Kacır ve protokol üyeleri öğrencilerin projelerini inceledi. Daha sonra uçuş ve deneme alanına geçen Kacır ve protokol üyeleri, su ve konumlandırma alanında yazılımlanan dronenin uçuşunu izledi. Uçuş sonrasında hakemlerle ve drone yapımcısı gençlerle sohbet eden Kacır, sorunsuz ve hızlı bir şekilde uça drone için gençlerle sohbet ederek teşekkür etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi