Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’da trafik yeniden yapılandırılmalı” – Kocatepe Gazetesi

“Afyonkarahisar’da trafik yeniden yapılandırılmalı” – Kocatepe Gazetesi
"Afyonkarahisar'da trafik yeniden yapılandırılmalı"

Özel Halk Otobüsü işletmesi Turex’in Proje Müdürü Aydın Erdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısında firmanın dini bayramlarda geleneksel hale gelen Kurban Bayramı boyunca 4 gün ücretsiz seferler düzenleneceğini açıkladı. Toplantı sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Erdoğan, şehir içi trafiğin yeniden yapılandırılması ihtiyacına değindi

Sahipsiz eşyalar Yarım Elma’ya
Turex Proje Müdürü Aydın Erdoğan, geçirdikleri trafik kazası sonucu şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan, Kurban Bayramı boyunca 4 gün ulaşım hizmetinin aralıksız devam edeceğini sabah 07.00’den gece 24.00’e kadar otobüs seferlerinin diğer günlerde ki gibi yapılacağını ifade eden Aydın Erdoğan, ücretsiz seferler sayesinde hemen hemen tüm Afyonkarahisar halkına toplu taşıma hizmeti sunmuş olacaklarını kaydetti. Aydın Erdoğan, otobüslerde zaman zaman unutulan eşyaların olduğunu hatırlattı. Eşya sahiplerinin kendilerine başvurduğu takdirde eşyaların tutanakla sahiplerine teslim edildiğini kaydeden Turex Proje Müdürü Aydın Erdoğan; “Sahibi çıkmayan eşyalar belirli bir süre sonra birikmiş hale geliyor. Biriken eşyaları da Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine düzenli olarak vererek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyoruz. Unutulan eşyalar içerisinde değerli olanları unutan yolcularımız çok kısa bir sürede başvurarak geri alıyorlar. Ancak maddi değeri olmayan eşyaları da 3-4 aylık bir periyotta muhafaza ediyoruz. Bu sürede başvuran olmazsa yardım derneklerine bağışlıyoruz. Bu anlamda medya mensuplarımızı davet ettik. Bu vesile ile tüm Afyonkarahisar halkının Kurban Bayramını kutlamak istiyorum.”dedi.
Yol yapısı ciddi sorun
Düzenlediği basın toplantısı bitiminde medya men-supları ile sohbet eden Turex Proje Müdürü Aydın Erdoğan, şehir içi trafikte yaşanan sıkıntılar hakkında görüşlerini açıkladı. Şehir merkezinin yoğun araç trafiğinden arındırılması gerektiğine temas eden Erdoğan, İl Trafik Komisyonu toplantısında söz konusu düşüncelerin dile getirdiklerini anlattı. Toplu taşımacılıkta Afyonkarahisar’da şehir kapasitesinin çok üzerinde araç bulunduğunu gerçeğine değinen Aydın Erdoğan, komşu il Denizli’nin 5 yüz bin nüfusu bulunup büyük şehir olarak ilan edilmesine karşılık burada 105 araçla hizmet verdiklerine dikkat çekti. Afyonkarahisar’daki trafik keşmekeşine vurgu yapan Aydın Erdoğan, özellikle yolların yetersiz kaldığını tüm güzergahların aynı yolları kullanmasının da sıkışıklığa neden olduğunu söyledi. Afyonkarahisar dışında Türkiye’de toplu taşıtların bir şehrin tamamını gezmediğini belirten Erdoğan; “Afyonkarahisar şehir içi trafiğinde ki asıl ciddi sorun yolların fiziki yapısıdır. Maalesef şehrimizde çift şeritli yol kullanımı yapılamıyor. Şehirde trafik yeniden yapılandırılmalı.” diye konuştu.
Çalışma anlayışı profesyonel
“Bana göre Afyonkarahisar’da asıl gündem şehir içi trafiktir.” diyen Turex Proje Müdürü Aydın Erdoğan, şehir trafiğinin tek şerit araç ilerlemesini kaldıracak konumda olmadığını söyledi. Ordu Bulvarı, Kurtuluş Caddesi, Milli Birlik Caddelerinin sık kullanılan alanlar olarak buna en iyi örnek olduğunu belirten Aydın Erdoğan, yollarda şerit çizgisinin bulunmadığını kaydetti. Bu durumun hem araç sürücüleri hem de yayalar için sıkıntı oluşturduğunu belirten Erdoğan, Afyonkarahisar’da trafiğin kısa sürede yeniden yapılandırılması ihtiyacının üzerinde durdu. Durak harici yolcu iniş binişlerinin ve pek çok yolcunun “Müsait yerde inelim.” talebinin şehir içi trafiğin küçük sorunu olduğunu kaydeden Aydın Erdoğan, şehirde standart toplu taşıma anlayışının henüz oturmadığından yakındı. Akıllı bilet uygulamasının 45 dakika içinde ikinci güzergaha ücretsiz gidebilme gibi bir avantaja neden olduğunu belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Biz Turex firması olarak pek çok şehirde toplu taşımacılık hizmeti veriyoruz. Kurumsal bir yapıda profesyonel bir anlayışla çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışıyla kamu çalışanları ve engelli vatandaşlarımıza ücretsiz otobüs kullanım hakkı tanıyoruz.” (Kocatepe)