Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’ın ihracatı nasıl gelişir? – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar’ın ihracatı nasıl gelişir?

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2023 yılı için öngördüğü 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Afyonkarahisar’ın nasıl bir rol alacağı, Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı konulu ortak akıl toplantısında değerlendirildi. Toplantının açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2023 yılı hedefini 500 milyar dolar olarak belirlemesinin ardından, Türkiye’nin tüm illerinde de ihracat konusunda ufuk açmaya yönelik çalışmalar başladı. Kültür ve Turizm Eski Bakanı Tınaz Titiz’in öncülüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası destek verdi.
Korel Termal Otel’de düzenlenen Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı konulu ortak akıl toplantısına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen ve işadamları katıldı.
HERKES ELİNİ TAŞIN
ALTINA KOYMALI
Toplantının açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ihracat artışının herkesin ortak menfaatine olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, “Ülkemizde birçok müteşebbise ihtiyacımız var. Herkesin kurtarıcı beklemek yerine, elini taşın altına koyup kendisinin bir kurtarıcı olduğuna inanmaları gerekiyor. Fakat bu bilincin uyandırılması ve ortaya konulması gerekiyor. Geçmişte hep kurtarıcılar olmuş ve şimdide olması bekleniyor. Bu fikirden uzaklaşıp herkesin hayatta kendinin yapabileceği en etkin bir rol alması gerekiyor. Bu millet, bu devlet hepimizin. Her türlü şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda değerli Bakanımıza ve ilimizde bu tür çalışmanın yapılmasına vesile olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
TINAZ TİTİZ’E TEŞEKKÜR
Kültür ve Turizm Eski Bakanı Tınaz Titiz’in çok değerli bir kişi olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Devlet Bakanımız Sayın Tınaz Titiz ülkemize bir çok hizmetler vermiş bir büyüğümüzdür. Yaptığı etkin görevlerden sonra bir kenara çekilmemiş ve ülkemizin ihracatını artırmak için çok önemli bir misyonla şuanda aramızda bulunmaktadır. Kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, bu tür faydalı çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulunuyorum. Sayın Titiz’in birçok eserleri, televizyon programları var, bu tür toplantılarda nasıl müteşebbis olunur, ne yapmak gerekir sorularına cevap vermektedir” ifadelerini kullandı.
500 MİLYAR DOLAR MÜMKÜN
Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı konulu ortak akıl çalışmasının başkanlığını yapan Tınaz Titiz ise, 2023 için belirlenen 500 milyar dolar hedefinin başarılmasının mümkün olduğunu belirtti. Bu hedefe ulaşmak için tüm illere, illerdeki yerel yönetimlere ve işadamlarına görev düştüğünü belirten Titiz, toplantının verimli geçeceğini kaydetti. Titiz, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Şubat ayında Afyonkarahisar’a gelerek ihracat rakamlarını açıklayacağına dikkat çekti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti