Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisarlı genç hukukçunun single çıktı

Afyonkarahisarlı genç hukukçunun single çıktı

Afyonkarahisarlı genç hukukçu Ege Çağrı’nın dünyada dijital müzik platformlarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında “İtibarlı Köleler” adlı single yayınlandı. Çağrı, müzisyen kimliğinde “Egotitude” ismini kullanıyor

 

Doğma, büyüme Afyonkarahisarlı olan Ege Çağrı, Afyon Lisesi’nden okul birincisi olarak mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Mezuniyeti akabinde Ankara’da Bakanlıklarda uzman hukukçu olarak çalışmaya başlayan ve bu işe devam eden Çağrı’nın “İtibarlı Köleler” adlı single dijital müzik platformlarında yayınlandı.
“SİNGLE 29 EKİM 2021’DE YAYINLANDI”
Uzman hukukçuluk görevini sürdürürken bitirme aşamasına geldiği küresel iklim değişikliği ile mücadele konusunda bir master tezi olan Ege Çağrı, “Afyon’la bağım hiç kopmadı, ailem burada ve sıkça geliyorum. 29 Ekim 2021 Cumhuriyet Bayramında tek bir şarkı yani single çalışmam tüm dijital müzik platformlarında yayınlandı. Yeni bir çalışma olmasına rağmen Spotify’da ve Instagram’da parçam iyi bir dinleme sayısına ulaştı. Müzisyen kimliğinde ‘Egotitude’ ismini kullanıyorum. Şarkımın adı ‘İtibarlı Köleler’ Parçanın söz ve müziğide bana ait. Müziğe ilgim aileden geliyor. Sanatla iç içe bir ailede büyüdüm. Annem ressam, babam ise tasavvuf müziği alanında solist olarak yıllardır sanatını icra ediyor. Kardeşim de aynı şekilde hukukçu ve müzisyen. Altı yaşımdan beri müzikle ilgileniyorum. Müziğe şarkı söyleyerek başladım, aynı zamanda yıllardır gitar çalıyorum.” dedi.
“ŞARKI KURAKLIK VE KITLIĞA FARKINDALIĞI HEDEFLEDİ”
Şarkının hikâyesini anlatan Ege Çağrı şöyle konuştu: “Şarkının hikâyesi aslında pandemi döneminin hemen öncesinde başladı. Dünyamız üzerinde çevresel felaketlerin yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle küresel iklim değişikliğinin yol açacağı kuraklık ve kıtlık önümüzdeki süreçte başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlık açısından büyük bir tehdit. Ben de, çevre konusunda ve sosyo kültürel alanda, müzik severlerin farkındalığını arttırmak üzere böyle bir şarkı meydana getirdim diyebilirim. Çünkü ben müziğin sadece eğlence değil, aynı zamanda bir meseleyi tartışma alanı olduğunu düşünüyorum. Yeni jenerasyonun hayvan hakları, çevresel sorunlar, kadın hakları gibi konularda çok daha duyarlı olduklarını düşünüyorum ve bence sanattan beklentileri de bu sorunlara karşılık bulmalı.”
“YENİ PARÇA DAHA DUYGUSAL
OLUP YAKINDA YAYINLANACAK”
Yeni şarkı çalışmaları olduğundan söz eden Çağrı şunları söyledi: “Evde gitarla bestelediğim pek çok parçam var, onlar şu an bekliyorlar. Ama hangisi kendini öne atar ve insanlara kendini duyurmak ister, o noktada henüz karar vermedim. Fakat bundan sonraki parçanın daha duygusal olacağını ve önümüzdeki haftalarda yayınlanacağını ifade edebilirim. Bu vesileyle Afyonlu hemşehrilerime ve dinleyenlerime çok teşekkür ediyorum. Sosyal medyadaki destekleri, mesajları için ve Spotify dinlemeleri için. Dinlemede kalsınlar. Hemşehrilerime de sevgilerimi sunuyorum, Instagram’da (egotitudeofficial) ismiyle ve tüm dijital müzik platformlarında ‘Egotitude-İtibarli Koleler’ adıyla aratarak şarkımı dinleyebilir ve yeni parçalarımdan haberdar olabilirler.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi