Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlu Alevi Dedesi Cumhurbaşkanı’nın iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki Cem Evi ziyaretine Afyonkarahisarlı Alevi Dedesi Ali Demir de katıldı

Ankara’da Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayının 10’uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte iftara katılan Alevi Dedeleri arasında Afyonkarahisar’dan Ali Demir de yar aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve hemen yanında bulunan cemevini ziyaret etti. Erdoğan, burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenlerin yanı sıra STK temsilcileriyle birlikte iftar yaptı. İftar davetine Afyonkarahisarlı Alevileri temsilen Alanyurt Beldesi’nden Ali Demir de katıldı.
AlanyurtSeyyid Cemal Sultan Ocağı’nı temsilen iftar davetine katılan Ali Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar sonrası Kerbela olayını anlattığını, cemevinde 5 mersiye okunduğunu ve gelenekleri gereğince güncel konuların burada gündeme getirilmediğini ifade etti. Türbe ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da eşlik ettiğini belirten Ali Demir, iftar için Türkiye’nin dört bir yanından gelen 16 Alevi dedesinin ve 90 kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte iftar yaptığını söyledi.
Afyonkarahisar’da Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban zamanında yapılan Cemevi’nin önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılacağını anlatan Ali Demir, “Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Valimiz Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı da Cemevimizi ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerimizi sordu. Kendisine Cemevimizin eksiklerini bildirdik. Önümüzdeki günlerde yapacağımız Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği ve Cem Evimizin açılış töreni için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti