Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’lu çiftçilerin talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi

AK Parti Afyonkarahisar İl

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar’daki çiftçilerin taleplerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti

 

AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay Afyonkarahisarlı çiftçilerin taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.
GÜBRE TAKİP SİSTEMİ ÜCRETİNİN KALDIRILMASINI İSTEDİ
Toplantının akabinde söz alan Başkan Uluçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ağustos ve Eylül aylarında milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile birlikte köylere yapmış olduğumuz ziyaretlerde vatandaşlarımızın gübre fiyatlarının artışı ile ilgili bir talepleri var.” dedi.
Uluçay gübre takip sistemi ile ilgili de başka bir talepte de bulunarak, “Destekler veriliyor ancak ‘gübre takip sistemi’ adı altında alınan patlayıcı yapımında kullanılan gübreler de ve diğer gübrelerle çuval başı 5 lira olan ‘gübre takip sisteminin’ İçişleri Bakanlığımızın nezdinde güvenlik açısından sıkıntı yoksa bunun iptal edilmesi talep ediliyor. Çuval başına 5 lira Sayın Cumhurbaşkanım.” diye konuştu.
“DESTEKLEMELER GÜBRE
VE YEMDE KULLANILSIN”
Tarımsal küçük makinelerin desteklemelerinde çiftçilerin para kazanamadıklarını kaydeden Uluçay şu ifadeleri kullandı: “Dolayısıyla bu desteklemelerin mümkünse gübre ve yem de kullanılması yönünde vatandaşlarımızın talebi var.”
TRT PAYININ KALDIRILMASINI
TALEP ETTİ
Uluçay’ın son talebi ise tarımsal sulamalar ile alakalı elektrikteki yüzde 2 olan TRT payının kaldırılması yönünde oldu. Uluçay “Mümkünse TRT payının sanayide olduğu gibi kaldırılması yönünde talepler var. Takdirlerinize sunuyorum efendim.” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLLERİ İLE
İSTİŞARE EDİLDİ
Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban da katıldı. Milletvekilleri Eroğlu, Özkaya ve Yurdunuseven ile yapılan istişareler sonucu sunulan taleplerin yürürlüğe girmesi ile vatandaşların rahat bir nefes alması bekleniyor. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti