Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlu İhracatçılar Öksüz’e destek veriyor

Afyonkarahisar’daki maden ihracatçıları önceki
Afyonlu İhracatçılar Öksüz’e destek veriyor

Afyonkarahisar’daki maden ihracatçıları önceki gün Dünya Köfte’de bir araya geldi. Afyonkarahisar’dan Ege Maden İhracatçılar Birliği’ne Başkan Adayı olan Afyonkarahisar Erdem Mermer Sahiplerinden Halil Öksüz,“Bizim bu yola çıkış amacımız Afyon’da birliği sağlamak. Afyon sektörün önde gelenlerinden olmasına rağmen her seferinde sivil toplum örgütlerinde, İhracatçılar Birliği’nde her zaman geri planda kalıyor. Geçen sefer yaptığımız toplanda ‘Afyon’dan bir aday çıkarsa Afyonlu olarak biz bu adayı destekleyeceği’ denildi. Bizim de çıkış sebebimiz bu oldu. Eğer biz bu birlikteliği sağlayabilirsek bundan sonraki seçimlerde daha güçlü ve kuvvetli oluruz. Önümüzde Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) seçimleri var. TÜMMER’i güçlendirmemiz lazım. Sektörde en büyük sorunları TÜMMER’de, Ankara’da çözmemiz lazım. İhracatçılar Birliği’nin kendine göre bir misyonu var. Orada orman izni ile ilgili, diğer konularla ilgili izinleri çözmek çok zor. Biz bu birlikteliği sağlar, Ankara’ya gider TÜMMER ile çalışabilirsek o zaman bu saydığımız sorunları çözmüş oluruz. Fuarlar, teşvikler konusunda elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız” dedi.
Başkan Adayı Öksüz’ün konuşmasından sonra toplantıya katılan İhracatçılar duygu ve düşüncelerini aktardı. İlk olarak konuşan Şahin Kardeşler Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Şahin, “Yeni yönetimin Türkiye ve Afyon’a hayırlı olmasını dilerim. Yeni yönetimin Ankara’da, ihracatçılıkta ve fuarlar gerekeni yapmasını arz ederim” dedi.
Hayırlı çalışmalara aday olduklarını aktaran Y.S.N Mermer Sahiplerinden Emre Yasan, “Ben de seçimde yönetim kurulundayım. Allah izin verirse Öksüz ile birlikte sektör için, milletimiz için hayırlı çalışmalara adayız. Sektörümüze ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Sorunlarla mücadele etmek için destek vereceklerini kaydeden Ekrem Demirel Maden Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demirel, “Yeni oluşumun milletimiz ve vatanımız için hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Elimizden geldiği kadar mücadele etmek için desteğimizi vereceğiz. Memleketimize hayırlı olsun” diye konuştu.
“YANIMIZDA DİMDİK BİR
BAŞKAN GÖREMİYORUZ”
Afyonkarahisar’daki sorunların çözülmesi için başkanın Afyonkarahisar’dan çıkması gerektiğini söyleyen ADM Mermer Sahibi Ayşegül Mutlu, “Yaklaşık 24 yıldır mermer sektöründeyim. Böyle bir oluşum İzmir Fuarı döneminde ortaya çıkmıştı. Daha önce böyle bir oluşum yoktu. Bu oluşumun gerçek niyetini ve yapmak istediklerini biliyorum. Mermer sektöründe en büyük pay Afyon’da. Hepimiz en büyük payda ve şehirde yaşıyoruz. O yüzden kesinlikle Ege İhracatçılar Birliği Başkanı’nın Afyon’dan olması gerekiyor. Buraya gelmeyen arkadaşlar bence çok hata yapıyorlar. Diğer adayları Afyon’dan destekleyen firmalar bence hata yapıyorlar. Sektörün büyük payı burada olduğuna göre en büyük sıkıntıyı yaşayan firmalar da Afyon’daki firmalar. Bizim sektörde bir sürü problem var. Bunlarda en büyük problem ise bürokratik problemler. Biz çalışmak istiyoruz ama devlet bize gerekli desteği vermiyor. Ocak, ruhsat, çalışma izni için önümüze engeller çıkıyor ve bunları bürokratik olarak aşmamız gerekiyor. Pazarlama ağı için bir sürü problemler yaşıyoruz. Ama karşımızda dimdik duracak bir birlik başkanı bulamıyoruz. Bizim yanımızda bu sorunları çözecek bir birlik başkanı göremiyoruz. Hepimiz birlik olursak bu sorunları daha iyi çözeriz diye düşünüyoruz. Başkan adayımızı ve yönetimini sonuna kadar destekliyorum. Kazanamasak da en azından böyle bir oluşumu gerçekleştirip ses getireceğimiz için bundan sonra sorunlarda daha çok sesi biz getireceğiz. Masaya daha çok yumruğu biz vuracağız” dedi.
“AFYON’DAN ADAY
ÇIKARSA BER ÇEKİLİRİM DEDİ AMA ÇEKİLMEDİ”
Ege Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Mevlüt Kaya’nın, ‘Afyon’dan aday çıkması halinde adaylıktan çekilirim’ sözünü yerine getirmediğini vurgulayan Ayyıldız Mermer Sahiplerinden Necmettin Ayyıldız, “Biz şimdi bu yola neden çıktık önce bunu algılamamız lazım. Afyon’da bugüne kadar olan bütün seçimlerde dört kişi oturup kendi arasında karar veriyordu. İşte sen şuraya geç, sen şunu ol, ben bunu olayım. Ahmet’i destekleyelim, Mehmet’i destekleyelim diyorduk. Ama bizim seçtiğimiz insanlar bizim sorunlarımızla hiç ilgilenmediler. Herkes bireysel gitti. Biz de bize evrak almaya geldiklerinde dedik ki kim var, ne yapıyor, siz nasıl çalışıyorsunuz. Bize dediler ki ‘Biz şunu destekliyoruz, bunu destekliyoruz. Büyüklerimizden biri biz Afyon olarak Ege İhracatçılar Birliği’ne bir aday çıkaramıyor muyuz? dedi. Biz de bizim gücümüz var neden çıkartmayalım dedik. Afyonkarahisar Türkiye’deki Mermer sektörünün yüzde 70’ini temsil ediyor. Ama bizi dikkate alan hiç kimse yok. Bizim sesimizi duyan hiç kimse yok. Biz de dedik ki bizim 278 tane üyemiz var. Bu insanların hepsi bizi temsil edebilecek güçte, hepsinin aklı var, kariyeri var o zaman biz Afyon’dan bir aday çıkarabiliriz. Bir toplantı yaptık, millet ne istiyor, o kadar gencimiz var bizim dedik. Bu gençlerden biri çıksın biz de sonuna kadar arkasında duralım dedik. O toplantıya gelen tüm arkadaşlarımız biliyor. Biz Afyon’dan bir aday çıkarmak istiyoruz, çıkın biriniz aday biz sonuna kadar arkanızdayız dedik. Hatta diğer grupları destekleyen arkadaşlarımız da orada vardı. Onlara da söyledik. Madem bu işe niyetlisiniz çıkın biz sizi destekleyelim dedik. Ama onların problemi birbirinden intikam almak. O onu yıkmış, bu bunu yıkmış, o söz vermişte yapmamış, buna söz verilmişte yapılmamış, o kazık atmış. Bizim dertlerimiz bunlar değil, bizim sorunlarımız çok büyük. Eğer biz bir rolmodelsek sizin gelecek nesillere bırakabilecek şeylerinin olması lazım. Önder ve cesaretli olmamız lazım. Burada bizim olmamız şart değil ben her zaman söylüyorum. Burada hevesli olan, ben gönüllüyüm diyen kim varsa hepimiz çekilmeye hazırız. Burada Mevlüt Kaya gezerken herkese şu sözü verdi, ‘Afyon’dan bir aday çıkarsa ben çekileceğim’ dedi. Ama çekilmediler. Biz Afyon olarak, bu işin cefakarları olarak, çilekeşleri olarak bu işe talip olduk. Biz burada Afyon’da bir birlik olabilirsek daha yukarılara taşıyabiliriz. Gençlerin önünü açabiliriz. Aday varsa aramızdan çıksın biz çekilip sonuna kadar destekleyelim, yoksa bizi destekleyin” ifadesine yer verdi.
“GÖREV ALMAK İSTEYENLERİ TEBRİK EDİYORUM”
EMİB Yönetim Kurulu’nda görev almak isteyenleri tebrik eden Karamehmet Mermer sahiplerinden Remzi Özcan, “Öncelikle ben bu yönetimde görev almak isteyen arkadaşları tebrik ediyorum. Biz de onlarla beraber olduğumuzu her fırsatta dile getirdik, yine dile getiriyoruz. Ege İhracatçılar Birliği’nin sektöre vizyon oluşturması için biz görev bekliyoruz. İnşallah sektörün diğer problemlerini önümüzdeki günlerde TÜMMER seçimleri olacak. TÜMMER’e etkin ve yetkin adaylar göndererek inşallah sektörün sorunlarının orada çözüleceği inancındayım. Bu birlikteliğin devam etmesi için insanlar ön yargısız bir araya gelmeye devam ederse bundan sonra daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Kolektif akıl kullanarak hiçbir sorunun çözülmeden ortada kalacağını tahmin etmiyorum” şeklinde konuştu.
“SİYASİ DEĞİL, TİCARİ
OLARAK TOPLANDIK”
Yapılan toplantıda siyasi değil, ticaret konuşmak için toplandıklarını kaydeden Yörükbeyi Andezit Sahiplerinden Kemal Şen, “Biz bugün buraya sesimizi duyurmak için toplandık. Tabi ki bütün arkadaşların ayrı ayrı siyasi görüşleri olabilir. Ama burada siyasi değil ticaret, ticaretin daha gelişmesi için sektörün daha gelişmesi için toplandık. Herkes üzerine düşeni yaparsa biz burada tüm sorunları hep birlikte aşarız. Bunun içinde Afyon’da birlik olması lazım” dedi.
“GELECEK ÇALIŞANLARIN
OLACAK, YATANLARIN DEĞİL”
Geleceğin çalışanlara daha çok kazanç sağlayacağını söyleyen Afyonkarahisar’ın ve mermer sektörünün önde gelen İşadamlarından Şuayp Demirel, “Herkes ne düşündüğümüzü ne söyleyeceğimizi biliyor. Ama özellikle ben Ege Maden İhracatçıları Birliği için Afyon’dan bir adayın kesinlikle başkan olması arzusu ile ortaya bir fikir attım. Arkadaşlar da destekledi ve toplantılar oluştu. Hepinizden Allah razı olsun. Bu amaçtır, bu bir gayedir, belki seçimi kazanamayabiliriz ama kendimize bir kültür oluştururuz. Bizden sonraki çocuklara bir kültür oluştururuz. Bir amaç bir hedeftir, illa bir defa da amaca ulaşılacak diye bir şey yok. Toplum için birinin bu işin içinde ben de varım demek çok önemli bir şey. Gelecek nesiller için çok önemli bir şey. Çünkü kesinlikle inanın ki kamuoyunu STK’lar, yönlendiriyor. STK’lar devletle halkın arasında çok muhteşem bir bağ teşkil ediyor. Bizim bunlara iyi sahip olmamız lazım. Benim yaşım şu anda 63, belki içinizde en yaşlı benim. Burada olmamam da gerekir. Çünkü bugün 23 Nisan’ın 98. yıl dönümü Atatürk, devleti, milleti, gençliğe emanet etmiş. Biz de gençler bu işi götürsün diye bir laf söyledik ve arkasında durduk. Seçimin ötesinde de meslektaşlarımızın bir arada olup, istişare etmeleri birbirlerini görmeleri, hal hatır sormaları, önemli bir değer. Birlikten kuvvet doğar. Günden güne bu meslek zorlaşıyor, sektör zorlaşıyor. Ama günden güne de mesleğin pazarı artıyor. Karamsarlığa ve kara kara düşünmenize gerek yok. Gelecek üretenlerin olacak. Gelecek çalışanların olacak yatanların değil. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti