Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlu Müdür, Erzurum’da mandacılığı geliştiriyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonlu Müdür, Erzurum'da mandacılığı geliştiriyor

Bolvadinli Zekeriyya Erdurmuş, Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak Erzurum’daki mandacılığı geliştirmek için çaba gösteriyor

Aslen Bolvadinli olan ve Afyonkarahisar’da bir dönem Tarım İl Müdürlüğü yapan Zekerriya Erdurmuş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak atandığı Erzurum’da mandacılıkla ilgili önemli bir projeye imza atıyor. Erdurmuş, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle Erzurum’da manda yetiştiriciliğini ve kaymak üretimini teşvik edecek. Erdurmuş, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Fabrikası’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Düzenlenen projeyle manda yetiştiriciliğini tekrar canlandırmak, mandalardan elde edilen sütü de iyi şartlarda değerlendirerek, manda kaymağı üretip pazara sunmak istiyoruz” dedi.
USTA ÖĞRETİCİ,
AFYON’DAN GİDECEK
Manda ve kaymakla ilgili Afyonkarahisar’ın tecrübelerinden yararlanacaklarını aktaran Erdurmuş, “Afyon’dan getirdiğimiz usta öğreticisi, üreticilerimize kaymak yapımını gösterdi. İkinci aşamada manda yetiştiriciliği birliğini kurarak, manda üretimi yapan vatandaşlarımızı bir çatı altında toplayacağız. Üçüncü aşamada da gerekli potansiyeli oluşturduğumuz taktirde bir kooperatif yardımıyla manda popülasyonunu artırarak kendi kaymağımızı üretmeyi amaçlıyoruz. Erzurum’da şu anda bizim kayıt sistemimizde binin üzerinde manda var. İnşallah biz bu projelerle vatandaşlarımıza da destek vererek manda yetiştiriciliğinin daha karlı bir yetiştiricilik olduğunu ortaya koyduğumuz taktirde zaten otomotik olarak sektör kendini büyütecektir. Bu konuda birlik kurup, projeler hazırlayarak, büyümeye katkı sağlamaya yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti