Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlu öğrenciler, Klavye Şampiyonu oldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonlu öğrenciler, Klavye Şampiyonu oldu

Afyonkarahisar’ı Macaristan’da temsil eden öğrenciler, Klavye Şampiyonası’nda başarılı oldu

INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi, Bilimsel Çalışma, İletişim ve Gelişmeleri Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Seçkin Köse, Afyonkarahisarlı öğrencilerin F Klavye’deki yeni başarısı hakkında açıklama yaptı. Köse, “17-24 Temmuz 2015 Tarihlerinde Budapeşte’de yapılan Dünya Bilgisayar Klâvye Şampiyonasında, Türk Milli Takımı en büyük yarış olan ve 3 kategoride yapılan 30 Dakikalık Dünya Hatasız Yazı Sürat Şampiyonası’nda, 2 Dünya Şampiyonluğu ve 1 Dünya Üçüncülüğü elde ederek ferdi ve takım halinde Dünya Şampiyonu olmuştur. Ayrıca, Türk Milli Takımı ilk defa, steno yarışında da Dünya İkinciliği elde etmiştir. Bu dereceyi Afyonkarahisarlı öğrencilerden İlyas Pamukçu gerçekleştirmiştir” dedi.
MİLLİ TAKIM DA BAŞARI KAZANDI
Türk Klavye Milli Takımı’nın da başarılı olduğunu kaydeden Köse, “Budapeşte’deki törenlerde, Dünya İnternet Şampiyonu olan Milli Takımımız madalyalarını almışlardır. Bilindiği üzere Türk Milli Takımı 24 madalyanın 12’sini, Afyonkarahisarlı öğrencilerde bu 12 madalyanın 8’ni elde etmişlerdi. Afyonkarahisarlı öğrencilerden, 0-12 Yaş Grubunda Anadil ve Çokdilli yarışta Ahmet Yasin Akmeşe 2 altın madalya, 0-12 Yaş Grubunda Çokdilli yarışta Efe Abdullah Taner üçüncülük, Onur Demirbaş Anadil ve Çokdilli yarışlarda iki tane ikincilik, 13-16 Yaş Grubunda İlyas Pamukçu Ana dilde ikincilik, Çokdilli yarışlarda üçüncülük, Zehra Taşkale Çokdilli yarışta ikincilik, kazanmışlardı” şeklinde konuştu.
SUNUM YAPILDI
Seçkin Köse, şu bilgileri verdi:
“Afyonkarahisar Klâvye takımı Pazar sabahı Afyonkarahisar’da olacaktır. 50’inci Yıl İNTERSTENO Kongresi’ne Parlamento Stenografları Grubundan TBMM’nden 4 kişilik bir heyet katılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tutanakların sunumu konusunda bir bildiri sunmuşlardır. Bu sunum
www.intersteno.org adresinde yer almaktadır. Toplantılar süresince, TBMM Ekibi, Bilgisayar Klâvye ekibi ile birlikte hareket etmişlerdir. Anasponsorumuz BİMEKS A.Ş. başta olmak üzere ekibimizi destekleyen tüm kurumlara teşekkür ederiz. ” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti