Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlular En Çok Nerede Yaşıyor?

Afyonlular’ın resmi adıyla Afyonkarahisarlılar’ın en çok nerelerde yaşadığı özellikle gurbetçi Afyonkarahisarlılar tarafından sıkça araştırılıyor.

Afyonlular’ın resmi adıyla Afyonkarahisarlılar’ın

Afyonkarahisar veya eski ve halk arasındaki ismiyle Afyon, Afyonkarahisar ilinin merkezi olan şehirdir. Mermercilik ve gıda sektöründe Türkiye içinde ve dışında isim yapmıştır. Şehrin Afyon olan ismi, 2005 yılında Afyonkarahisar olarak değiştirilmiştir.

ŞEHRİN ESKİ ADI KARAHİSAR-I SAHİB’DİR

Yerleşimin eski adı Karahisâr-ı Sâhib’dir. Karahisar ismi, şehrin ortasında yükselen koyu renkli volkanik kayaların renginden ve üstünde bulunan hisardan gelir. Sâhib adı ise, Anadolu Selçukluları’nın son devirlerinde yaşayan ve Moğol istilası sırasında buraya gelen Sâhib Ata Fahreddin Ali’nin unvanından gelmektedir. Günümüzde kullanılan Afyon adı da bölgede eskiden beri büyük alanda yapılan haşhaş ekimine dayanmaktadır.

ODUNPAZARI İLÇESİNDE ÇOK SAYIDA AFYONLU VAR

Afyonlular’ın, komşu il Odunpazarı ilçesinde daha yoğun olmalarının nedeni Eskişehir’e geldikleri yol-yön faktöründen kaynak lanmaktadır. Afyonkarahisar şehrin güneyinde kalmaktadır dolayısıyla Afyon’dan gelenler Ankara-Eskişehir yolunu kullandıkları için ilk önce Eskişehir’in güneyindeki Odunpazarı ilçesine giriş yapmaktadır. En çok Afyonlu yaşayan iller şunlardır: Afyonkarahisar’da 645.764, İzmir’de 92.810, Eskişehir’de 61.121, İstanbul’da 60.634, Denizli’de 58.003, Antalya’da 40.401, Ankara’da 28.782, Isparta’da 16.832, Kocaeli’de 16.617, Aydın’da 13.978, Bursa’da 13.289, Kütahya’da 10.837, Manisa’da 10.324’dür.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti