Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlular Hz. Mevlana’yı Ankara’da anacak

Mevlevilikte, “Hamdım, Piştim, Yandım”
Afyonlular Hz. Mevlana'yı Ankara'da anacak

Mevlevilikte, “Hamdım, Piştim, Yandım” diyerek üç kelimeyle hayatını özetleyen Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayata gözlerini yumduğu geceyi anmak için başkentte Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği genel merkezinde anma programı düzenlenecek. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölüm yıl dönümüne denk gelen 17 Aralık 2017 pazar günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek olan anma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Afyonkarahisar Milletvekilleri; Hatice Özkal, Ali Özkaya, Mehmet Parsak ve Burcu Köksal ile Ankara’da yaşayan tüm bürokratlar ve işadamları davet edildi.
Mevlana Celaleddin-i Rumi‘nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve “Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında Şeb-i Arus Törenleri olarak da anılıyor.
Sunuculuğunu dernek yönetim kurulu üyesi Hulusi Eren Özerkan’ın yapacağı etkinlikte derneğin kurucu başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve kurucu yönetim kurulu üyesi Ahmet Bodur konuşmacı olarak yer alacaklar. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin soyundan gelen ve bugün Mevlevi (Türbe) Camisi’nde ebedi istirahatgahında olan Sultan Divani hazretlerinin de anılacağı etkinlik dualarla son bulacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti