Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlular’ın yüzde 75’i kendi evinde oturuyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonlular'ın yüzde 75'i kendi evinde oturuyor

Afyonkarahisar, ikamet ettikleri konutta ev sahibi olanların oranında diğer iller arasında Türkiye’de en yüksek orana sahip 16. il iken kiracı olanlarının oranında ise en yüksek orana sahip 72. il konumunda

2011 Nüfus ve Konut Araştırması, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden (ADNKS) elde edilemeyen; hane halkı özellikleri, iş gücü, istihdam ve işsizlik, göç ve göç nedeni, engellilik ile bina ve konut nitelikleri gibi bilgileri sağlamak amacıyla yapıldığı bildirildi.
Araştırma 3 Ekim-31 Aralık 2011 tarihleri arasında, örnekleme yöntemiyle seçilmiş sayım bölgelerindeki yaklaşık 2,2 milyon hanenin yanı sıra kurumsal yerlerde bulunan kişilerle yapıldı. Araştırmada yaklaşık 9 milyon kişi ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’da ikamet ettikleri konutta ev sahibi olanların oranı yüzde 75,6, kiracıların oranı yüzde 15,7, ev sahibi olmayıp kira ödemeyerek oturanların oranı yüzde 7,9 ve lojmanda oturanların oranı ise yüzde 0,7’dir. Afyonkarahisar, ikamet ettikleri konutta ev sahibi olanların oranında diğer iller arasında Türkiye’de en yüksek orana sahip 16. il iken kiracı olanlarının oranında ise en yüksek orana sahip 72. il konumunda. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti