Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYONLU’NUN KANTARI VE SÜLEYMAN SOYLU

Bir süredir ülke gündeminin ilk sırasında yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afyonkarahisar’da kelimenin tam anlamıyla “kahraman” olarak karşılandı.
Malum, herkesin takip ettiği gibi; suç örgütü lideri Sedat Peker yurt dışına kaçtıktan sonra youtube aracılığıyla internetten yaptığı yayınlarda başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere bir çok kesime suçlamalarda bulunuyordu. Milyonlarca kişinin izlediği bu videolar ülke gündeminin en önemli gündem maddelerinden birisi haline gelmişti.
Sedat Peker’in eleştiri oklarının hedef noktasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kamuoyunda geniş bir destek olsa da bu desteğin ifadesi cılız kalmıştı. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli, sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarıyla Soylu’ya sahip çıkınca, Süleyman Soylu’yu sevenlerin gönlüne su serpildi.
İşte böylesi bir cendere sonrasında halkla ilk buluşmasını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.
Siyasetin üst kademelerinden, toplumun çeşitli kesimlerinden Soylu’ya destek veriliyor olsa da bu desteğin tabandaki yansıması merak ediliyordu. Soylu’nun hafta sonu Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyareti bu merakı sona erdirdi. Son günlerde büyük üzüntüler yaşayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Afyonkarahisarlılar adeta bağrına bastı.
Afyonkarahisar Belediyesi önünde Soylu’ya destek için toplanan kalabalık, esnaf ziyaretinde vatandaşların Soylu’ya yönelik sıcak ve samimi ilgisi, Güney Beldesi ve Ayazini beldelerinde Süleyman Soylu’ya gösterilen muhabbet, polisinden jandarmasına, partilisinden partisizine kadar ortaya konulan samimi tablo, kamuoyunun Süleyman Soylu’yu, “Terör ve suçla mücadelenin kahramanı” olarak gördüğünün kanıtı gibiydi.
Afyonkarahisar halkının kantarı belindedir. Kimin ne okka çektiğini anında bilir. Son zamanların moda tartışma konusu olan “Süleyman Soylu” meselesinde Afyonkarahisarlının hassas kantarı yine görevini yerine getirmiş, Sedat Peker ile Süleyman Soylu’yu terazinin kefelerine koymuştur. “Devlet”in ağırlığı ile Soylu’nun “samimiyeti” birleşince Afyonlunun hassas kantarında ibre Soylu’dan yana olmuştur.
“Herşeyin bittiği anda her şeye yeniden başlanılan nokta” olan Afyonkarahisar’da millet, Devlet’e halel getirecek saldırılara müsamaha gösterilmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bizim pek çok hemşehrimizle istişare ederek vardığımız bu tespitleri kabul etmeyenler varsa eğer, Soylu’yu karşılayan kalabalığın gözlerindeki “gönülden” ifadelere bakmalarını tavsiye ederiz. O zaman belki bize hak verirler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti