Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYONSPOR’UN BÜTÇESİ

AFJET Afyonspor’un küme düşmesiyle ilgili olarak yaşananları ele almış ve “dikkatler bütçe meselesinde” demiştik. Bu yazımız üzerine AJFET Afyonspor’un ve İGM’nin eski Başkanı Salih Sel telefonla aradı.
Ramazan sonuna kadar şehir dışında olduğunu belirten Salih Sel, bir çok defa AFJET Afyonspor’un kuruluşu ve diğer süreçlerle ilgili olarak basın yoluyla kamuoyunu bilgilendirdiklerini hatırlattı. Kulüp Başkanlığı görevine geldikten sonra hep düşük bütçeli kadrolarla mücadele etmeye çalıştıklarını belirten Salih Sel, şunları söyledi:
“Basında bir çok yazı yer alıyor. Herkes bir şeyler söylüyor. Kısaca bütçe meselesiyle ilgili bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum. Biz BAL’dan 3 Lig’e çıkarken 860 bin TL eksi bütçeyle lige başladık. O dönemde 1 milyon 750 bin TL sponsorluk anlaşmamız olmasına rağmen… 3. Lig’e 860 bin TL eksi bütçe ile başladık. Kulübün ödemelerinin tamamı resmi yolla yapılmıştır. Para ile ilgili tüm işlemler tamamen yönetimlerin muhasip üyelerinin bilgisi dahilindedir. Onlar işlemleri yaptılar ve bana ve yönetim kurullarımıza bilgi verdiler. 3. Lig’den 2. Lig’e çıkarken ben görevi bıraktım. O zaman 2 trilyon borç var denildi. 2 milyon 100 bin TL civarında eksi bütçeyle 2. Lig’e başladık. Bu dönemde de 4 milyonluk sponsorluk anlaşmamız vardı. Bu rakamların hepsi kayıt altındadır. 2. Lig’den 1. Lig’e çıkarken sponsorluk bedeli belli değildi. Sayın Vali 2. Lig’de kalırsak 5 milyon TL, 1. Lig’e çıkarsak 6 milyon TL sponsorluk bedeli olmasını teklif ettiler. Biz 6 milyonluk sponsorluk geliri beklerken elektrik üretimindeki aksamalar nedeniyle AFJET’in gelirleri beklenen seviyede olmadı ve sponsorluk gelirleri de beklenen kadar gerçekleşmedi. Böylece 2 milyonluk sponsorlukla lige başladık. 1. Lig’deki AFJET sponsorluğu 2 milyon TL’dir. Önceden de 2,2 milyon da eksi bütçeyle devam ediyorduk. Bizim emsalimiz kulüplerin çok altında futbolcu bedelleri ödememize rağmen oyuncu maliyetleri, deplasman masrafları, maç başı pirimleri vs. giderler eklenince bugünlere ulaştık.”
Salih Sel’in açıklamaları böyle. Şimdilik bu köşede durakoysun. Yeri geldikçe AFJET Afyonspor’la ilgili değerlendirmelere devam ederiz inşaAllah.

 

KILIK-KIYAFET

 

Toplum içinde yaşıyoruz. Herkes herkesi, yürüdüğü yerde tartıyor adeta. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini.
Dün sevdiğimiz bir ağabeyimiz aradı. “Yahu şu kamu kurumlarının temsilcilerindeki kıyafet konusuna kimse bakmıyor mu?” diye söze başladı. Devlet’in resmi kurumlarını temsilen kamuoyu önüne çıkan, basında yer alan, ekranlarda söz söyleyen kişilerin bu konularda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten ağabeyimiz, “İnsanın önce kendisine saygısı olması gerekir. Sonra karşısındakilere. Sen koskoca kurumu temsil ediyorsun. Binlerce insanın önüne çıkmışsın. Yaka bir tarafta, paça başka bir tarafta. Saç sakala karışmış. Hadi bu adamlar bu işten anlamıyorlar, bunların amirleri de mi bu işlerden anlamıyorlar. Resmi görevlilerle ilgili kılık-kıyafet meselesine hiç bakan-çeken yok mu?” diye ekledi.
Bu yöndeki şikayetler her geçen gün artış göstermekte. Biz de hatırlatalım istedik…

 

MAL VARLIĞI

 

Yine bir başka büyüğümüz daha önce de hatırlattığı konuyla ilgili olarak “yazmadın” diye sitemlerini iletti bize. Aktarmamız istenilen konu şu: Büyük görev ya da küçük görev fark etmez. Eskiden göreve gelen siyasetçi de, görevden ayrılan siyasetçi de “mal varlığı”nı açıklardı. Böylece hem giden, hem gelen şaibelerden korunur, milletin aklına karpuz kabuğu düşmezdi.
Son yıllarda bu güzel gelenek unutuldu. Artık “mal varlığı” konusu sadece vatandaşın dilinde. Resmi açıklamalar söz konusu değil. Bu güzel adet yeniden tesis edilse, kimsenin kimseye diyecek bir şeyi kalmasa… Güzel olmaz mı?
***
İşte böyle, elçiye zeval olmaz derler. Biz, bize gelenleri aktaralım. Gerisi muhataplarının inisiyatifinde…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti