Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

AFYON’U AÇIK HAVA PAZARI YAPALIM

Afyon Türkiye’nin en kavşak noktasında. Doğrudan yedi komşu ile karayolu açılımı olan tek il. Demiryollarında bölge durumunda. Havayolunu yanlış hesaplar yüzünden çözemediğimizi de belirtelim. Aynı özelliklerde başka bir şehir yok. Bunlar bize Allah’ın lütfu ve insanımızın gayreti sayesindedir.
Komşularımıza göre ticaretimiz daha iyi. Sadece Allah’ın lütfu termal su, ve mermer sayesinde bile en az yüzde kırk avantajlı başlıyoruz. Ayrıca gıda, toprak gibi lokomotif sektörlerimiz var.
Özellikle civar köy ve kasabalarımızda bize has ve özel ürünler üretiliyor. Başta kaymak ve diğer süt ürünleri, sucuk ve et ürünleri gibi hayvansal ürünlerde bir numarayız.
Yine yöresel tarımsal ürünlerimiz, kavun, karpuz, patates, havuç, domates, biber, salatalık, kiraz, vişne, elma, ev ekmeği, bükme, ağzıaçıkta zirvedeyiz. Lokum, şekerleme, kilim gibi ürünlerde ilk akla gelen biziz.
Yemeklerimizle gastronomi şehriyiz. İnsanımızda ticari ruh vardır.
Şehir olarak biz bu avantajlara sahibiz.
Birde ülke gerçeklerimiz var. Sıkıntılı bir süreçteyiz. Zincirdeki fiyat uçurumları malum. Tarlada 5 kuruş olan ürün markette 5 lira. Köyde 3 lira olan markette 10 lira. O zaman yerel üreticilere sahip çıkmalıyız.
Bunun yollarından birisi Afyonumuzu açık hava pazarı yapmak olabilir.
Şehrin en az beş girişini yılın en az altı ayında kilometrelerce köy ve doğal ürünler pazarlarına dönüştürebiliriz. Konya yolu patates, kiraz, vişne, meyve pazarları, Ankara yolu kaymak, yoğurt, lokum, sucuk, kilim pazarları, Kütahya, Eskişehir yolları salatalık, domates, hamur işleri, İzmir ve Antalya yolları bezelye, fasulye gibi sebzeler, hayvansal ürünler, hamur işleri, sera ürünlerinin pazarlarını kurabiliriz.
Nereden nereye giderse gitsin Türkiye’nin her tarafından gelen insanlar bu yollardan geçmek zorunda. Gelin bu işin fizibilitesini yapalım. Hazineye ve belediyelere ait buralardaki arazileri tespit edip, bu pazarları kuralım ve üreticiyi teşvik edelim. Ürünlerin denetimini de yapalım.
Hem üreticimiz, hem de tüketicimiz, hem de ülkemiz kazansın.
Sayın Valimiz bu konuya da bir el atarsa mutlaka bir şeyler çıkar. Bizden önermesi…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti