Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un en büyük Alışveriş Merkezi, bugün açılıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon’un en büyük Alışveriş Merkezi, bugün açılıyor

Afyonkarahisar’da 120 işadamının bir araya gelerek yaptığı Alışveriş Merkezi yatırımı, bugün hizmete giriyor. ECE Türkiye’nin yönetim ve geliştirme sorumluluğunu üstlendiği Park Afyon, basın mensuplarına tanıtıldı. Pek çok farklı ve büyük markayı Afyonkarahisar’a getiren Park Afyon’da çocukların lokum yapmayı öğreneceği “Lokum Atölyesi” de bulunuyor.

MURAT ARISOY

120 işadamının bir araya gelerek kurduğu Afyon Girişim A.Ş.’nin ilk yatırımı olan Park Afyon, bugün açılıyor. 18 ay süren inşaatın ardından açılacak Park Afyon için bugüne kadar 120 milyon dolar harcandı. 120 milyon doların 80 milyon dolarını Afyon Girişim A.Ş. karşılarken, 40 milyon dolarlık yatırımı ise kiracı şirketler üstlendi.
BİRÇOK MARKA AFYON’DA
Yönetim, kiralama ve geliştirme hizmetlerinin Almanya merkezli ECE’nin Türkiye kolu olan ECE Türkiye tarafından yürütüldüğü Park Afyon’da ulusal ve uluslararası pek çok şirketin mağazası bulunacak. Bu mağazalar arasında Boyner, CarrefourSA, Cinemaximum, Armağan Oyuncak, Deichmann, H&M, İpekyol, Network, Soobe ve Vakko, DeFacto, Koton, LCWaikiki, Madame Coco, TeknoSA ve Park Afyon Eğlence Merkezi, Kahve Dünyası, Kasap Döner, KFC, Mado, Simit Sarayı, Starbucks yer alıyor.
ÇOCUKLAR LOKUM
YAPMAYI ÖĞRENECEK
Afyonkarahisar’da kafe anlayışına yeni bir tarz kazandıran Gülyurt da Park Afyon’da müşterilerinin hizmetinde olacak. Park Afyon’da Afyonkarahisar’a özgü lokum da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Afyonlu Ogaş ile anlaşan Park Afyon AVM Yönetimi, bu çerçevede yeni bir uygulamaya da imza atacak. Alışveriş Merkezi içinde kurulacak “Lokum Atölyesi”nde hem Ogaş tarafından lokum üretilecek, hem de çocuklar ve yetişkinler lokum yapmayı öğrenecek.
4 KATTA 160 MAĞAZA
45 bin metrekarelik alana sahip Park Afyon’da 4 kat üzerinde 160 mağaza bulunacak. Bununla birlikte Afyonkarahisar’da ilk kez bir Alışveriş Merkezi’nde buz pisti açılmış olacak. Buz pisti de Lokum Atölyesi gibi hem çocuklara, hem yetişkinlere hitap edecek. Yürüme mesafesi ile en aşağı 70 bin kişiye ulaşmayı planlayan Park Afyon’da 1150 araçlık da otopark çalışır hâlde olacak.
AÇILIŞTAN ÖNCE
BASIN TOPLANTISI
Park Afyon ve ECE Türkiye yöneticileri, açılıştan önce basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aktan, “Afyonlu işadamları olarak yerel sermaye ve emek birlikteliği içerisinde şehrimize değer katacak bir yatırımı gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Bu projenin başarılı olması için Türkiye ve Avrupa’da alanında lider konumda bulunan ECE Grubu’nu yanımıza alarak doğru bir karar vermiş olduğumuzu görüyoruz. Park Afyon’un şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine bulunacağı katkı, yaklaşık 1.400 kişiye yaratacağı iş olanakları ile Afyonkarahisar’ın bölgedeki önemini artıran unsurlardan ve şehrimizin yüz akı projelerinden biri olacağına inanıyoruz” dedi.
İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR
ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı ise “Park Afyon, şehir merkezindeki mükemmel konumu, kolay ulaşımı, güçlü marka karması, yenilikçi mimarisi ve profesyonel yönetimi ile Afyonkarahisar’da birçok ilke imza atacak. Türkiye’deki 15’nci yılımızda, Anadolu için bu denli önemli bir şehirde, böyle güzel bir projenin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Afyon’a ve bize güvenerek projemizde yer alan seçkin markalar ile birlikte Park Afyon’un yakalayacağı başarıya güvenimiz sonsuz. Yatırımcımız Afyon Girişim A.Ş.’ye vizyonu için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
BURASI BİR YAŞAM
MERKEZİ OLACAK
Şapkacı, şöyle devam etti:
“Burası bir yaşam merkezi olacak. Burası eski otogardı. Yaklaşık 45 bin metrekarelik Alışveriş Merkezi yapıldı. Şehrin merkezinde, farklı ve modern bir mimariyle, herkesin ailesiyle burada buluştuğu bir alan olacak. Afyon için en büyük AVM olacak. Türkiye’de 15 yıldır hizmet veriyoruz. En başından beri Afyon Girişim Şirketi bizimle işbirliği yapmaya karar verdi. Ece Türkiye olarak Türkiye’nin hemen hemen her şehrindeki yatırımları izliyoruz. Bir AVM’nin oluşması için de bazı rakamların oluşması gerekiyor. Afyon Girişim A.Ş. ile görüşmeler başladığında bir kere şunu hissettik. 120 işadamının bir araya gelmesi çok önemli. Burada bir AVM açılması hedeflerimiz arasındaydı. Amatör ruhlu işadamlarını gördüğümüz anda görüşmelerle ilgili kararı verdik.”

2 BİNE YAKIN KİŞİ ÇALIŞACAK

Park Afyon’da 2 bine yakın kişi çalışacak. Bu istihdamdan Afyonkarahisarlılar da yararlanacak, ancak şirket yöneticileri bölgeden Afyonkarahisar’a göç sağlanmasında da Park Afyon’un katkısı olacağına inanıyor.

KİRALAR TL BAZLI

Park Afyon’da kiraların Türk Lirası üzerinden kiralandığı belirtildi.

ETKİNLİKLERİN GÜN VE SAATİ BELLİ

Park Afyon Kemal Baştürk, AVM Yönetimi olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. Baştürk, “Afyonkarahisar’a ekstra bir canlılık getireceğini düşünüyoruz. 2015 ve 2016 yıllarındaki tüm etkinliklerimizi gün ve saat olarak belirlemiş durumdayız. Afyonkarahisar’ın çok önemli değerleri var, markaları var. Bugün itibariyle Park Afyon da Afyonkarahisar’ın bir markası olacak” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti