Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un güzellikleri Sanal Gözlük’te – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım
Afyon'un güzellikleri Sanal Gözlük'te

Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nde Afyonkarahisar Belediyesi’nin standında, Tanıtım Günleri’nin en farklı ve yenilikçi faaliyetine imza atıldı. Afyonkarahisar Belediyesi, Dinograf Reklam Ajansı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Zafer Teknoparkı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen Sanal Gerçeklik Gözlüğü projesi ile vatandaşlar Afyonkarahisar’ın güzelliklerini 3 boyutlu olarak tanıma fırsatı buldu. Sanal Gerçeklik Gözlüğü projesi ilk kez Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nde uygulandı.
2 BOYUT YETERSİZ
KALABİLİYOR
Projeyi hazırlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Ağtaş, tanıtımla birlikte fotoğraf ve vidyodaki yenilikleri yakından takip ettiğini belirtti. Ağtaş, “Bu projeyi Afyon-Uşak Teknoparkı’nda yeni geliştirdik. Afyon’u nasıl tanıtabiliriz? Bunun en güzel yöntemi görseller. Vidyolar ve fotoğraflar, belirli bir yere kadar yardım edebiliyor bize, ama sonra kısıtlı kalıyor. Şehri 3 boyutlu göstermek daha güzel olur diye düşündük. Bu projede isteyenler, Afyonkarahisar’daki güzellikleri 360 derece izleyebiliyorlar. Projeyi 2 aydır sürdürüyoruz. Bunun için özel bir çekim yapıldı. Karahisar Kalesi’nde, Akarçay’da dron ve bisikletteki kaska uyarlanan özel bir cihazdaki 360 derece kamera ile çekimler yapıldı. Bunlar birleştirildi ve şu an izlenebildi. Bu sayede insanlar, Afyonkarahisar’ın güzelliklerini 3 boyutlu görmüş oluyorlar. Hedefimiz, internet sitelerine de bu projeyi yüklemek” dedi.
PROJE, TEKNOPARK’TA YAZILDI
Teknopark’taki işleyişi de kısaca özetleyen Ağtaş, “Böyle etkinliklerde Afyonkarahisar Belediyesi, Teknopark’tan bir proje talep ediyor. Bu talebin sonucunda da bir akademisyen görevlendiriliyor. Teknopark bünyesinde işin senaryo kısmı yürütülüyor. Teknik ekipman desteğini de dışarıdan aldık. Afyonkarahisar Belediyesi, Dinograf Reklam Ajansı, Afyon Uşak Teknoparkı birlikte böyle bir projeye imza atmış oldu” diye konuştu.
ÇEKİMDEN SONRA KURGU YAPILDI
Dinograf Reklam Ajansı kurucusu Aykut Tosun da “Yenilikçi bir çalışma olarak vatandaşların ilgisini çekiyor. Çekimlerimiz 15 günde tamamlandı. Kurgusunu yaptık, telefonlarımıza aktardık” ifadelerini kullandı.