Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un Hidayet Abisi”ne veda

Afyonkarahisar’ın tanınmış ve sevilen esnaflarından Hidayet Korkmaz vefat etti

Afyonkarahisar'ın tanınmış ve sevilen

Afyonkarahisar’ın tanınmış ve sevilen esnaflarından, “Hidayet Abi’nin yeri” isimli kaymak ve ekmek kadayıfı işyerinin sahibi Hidayet Korkmaz vefat etti.

1939 doğumlu olan ve 84 yaşında olan Hidayet Korkmaz 1960’lı yıllardan bu yana, Anıtpark karşısında bulunan Vakıflar İdaresi’ne ait dükkanda kiracı olarak esnaflık yapıyordu. 60 yılı aşan esnaflık yaşamı boyunca Afyonkarahisar’da güvenilir ve lezzetli kaymak ile ekmek kadayıfının adresi olarak görülen Hidayet Abi’nin yeri, yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerin uğrak noktası olmuştu. Kendine has üslubu ve tavrı ile müşterilerinin takdirini kazanan Hidayet Korkmaz uzun yıllar dondurma imalatı ve lokum satışı da yaptıktan sonra 2000’li yıllardan itibaren özellikle kaymak ve ekmek kadayıfı satışına yoğunlaşmıştı. Son yıllarda yaşının ilerlemesi ile birlikte dükkanın idaresini torunu Burak Can Köse’ye devreden Hidayet Korkmaz bugün sabah saatlerinde evinde vefat etti.

Merhum Hüseyin Korkmaz’ın oğlu, Afyonkarahisar Belediyesi eski Başkan yardımcısı Osman Korkmaz’ın ağabeyi, Şükran Köse ve Belkıs Kocaşaban’ın babası, Ahmet Köse ve Mehmet Kocaşaban’ın kayınpederi Hidayet Korkmaz’ın cenaze namazı bugün (28 Ağustos 2023) ikindi namazını müteakip Paşa Camii’nde kılınacak.

Merhum Hidayet Korkmaz torunu Burak Can Köse ile birlikte 3 yıl önce gazeteniz Kocatepe’ye verdiği röportajda kaliteli ekmek kadayıfı ve kaymakta olması gereken özellikleri şöyle anlatmıştı: