Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un ihracaatı geçen yıla göre geriledi

Afyonkarahisar’ın Nisan ayı ihracatı,
Afyon’un ihracaatı geçen yıla göre geriledi

Afyonkarahisar’ın Nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,36 gerileyerek 25 milyon 751 bin dolar oldu. Yılın ilk 4 ayında ise ihracat yüzde 2,09 artarak 93 milyon 754 milyon dolar oldu. Afyonkarahisar, iller sıralamasında geçen seneye göre 2 basamak gerileyerek 30’uncu sırada yer aldı.
ÇİN’E İHRACAT YÜZDE 54 ARTTI
Nisan ayında ülkeler sırlamasında birinci olan Irak’a yapılan ihracatta yüzde 26 oranında artış gerçekleşti. Bu yükselişle Irak’a 5 milyon 457 bin dolarlık ihracat yapıldı. İkinci sırada yer alan Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracat yüzde 53,9 artarak 4 milyon 615 bin dolar oldu.
Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne, yaklaşık yüzde 19,7 oranında düşen ihracat, 2 milyon 619 bin dolar olarak gerçekleşti.
LOKOMOTİF
SEKTÖR MERMER
Nisan ayında çoğunluğu mermer olan maden ürünleri sektörü ihracatında yükseliş gözlemlendi. Yüzde 4,3 oranında artan mermer ihracatı 17 milyon 320 bin dolar oldu.  5 milyon 261 bin dolar ihracat ile tamamına yakını yumurta olan Su Ürünleri ve Hayvancılık Mamulleri sektöründe ise yüzde 12,6 artış gerçekleşerek Nisan ayında sektörel sıralamada 2’nci sırada yer aldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti