Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un Kadın Yöneticileri Olarak Türkiye’ye Örnek Olacağız”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Ramazan Bayramı programında yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın ilk kadın valisi olarak güzel bir örneklik ortaya koyduğunu söyledi. Yiğitbaşı, “Artık ilimizde kadın bir Belediye Başkanımız ve üç ilçemizde de yine kadın Belediye Başkanlarımız var. Zannediyorum daha önceden ilçelerde de bu kadar kadın yönetici olmamıştı. Umuyoruz bizler iş birliğinin, iletişimin, diyaloğun daha güçlü, daha sağlam bir şekilde yürümesi için ve ortak faydalarda buluşmanın güzel bir örneğini Türkiye’ye gösterebileceğiz.” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Afyonkarahisar Valiliği’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlediği Ramazan Bayramı programı Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) gerçekleştirildi.

TAŞ MEDRESE’DE Kİ BAYRAMLAŞMAYA YOĞUN KATILIM GÖZLENDİ

Bayramlaşma programına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karataş, Prof. Dr. Nurullah Okumuş, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar katıldılar.

 

“AFYON İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Bayramlaşma programının açış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal yaptı. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından ilk kez bir araya gelindiğini dile getirdi. Başkan Köksal, “Memleketim, doğduğum ve doyduğum şehrim Afyonkarahisar’a belediye başkanı olarak hizmet etmekten duyduğum heyecan ve mutluluğu sizinle paylaşmak isterim. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu inancıyla belediye başkan adayı olduğum ilk günden itibaren bütün hemşerilerimizle, vatandaşlarımızla temas kurduk. Dertleri dinledik, çözüm önerilerimizi ve projelerimizi anlattık. Sokakta gördüğümüz ve bize baharı müjdeleyen halkın iradesi sandığa yansıdı ve bugün belediye başkanı olarak sizlerin karşısındayım. Çok iyi biliyorum ki bu görevler vatandaşın yaşam kalitesini artırmak, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler çıtasının üzerine çıkmak ve özetle halka hizmet etmek için büyük bir şanstır. Vatandaşın bize tanıdığı yatırım ve hizmet şansını en iyi şekilde kullanarak bize oy verenleri mahcup etmeyeceğiz. Oy vermeyenlerin de gönüllerini kazanmak için çalışacağız. Bayramlar sevgi, saygı, hoşgörünün yaygınlaştığı dayanışma ruhunun pekiştiği güzel günlerdir. Bugün güzel bir günde tarihi bir mekânda sizlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Afyonkarahisar için çalışacak şehrimizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınması yaşanabilir bir kent olması için gece gündüz demeden uğraşacağız. Bugün aynı zamanda Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıldönümüdür. Devletin bekası, vatanın birliği, milletin diriliği, birlik ve beraberliğimiz adına bu topraklar için şehit düşen kahraman polislerimiz ve askerlerimizi rahmetle gazi polislerimiz ve askerlerimizi saygıyla anıyor, Türk Polis Teşkilatı’nda görevinde üstün başarılar diliyorum. Ben mübarek Ramazan bayramınızı tekrar gönülden kutluyor. Bayramın huzur, mutluluk, barış ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

“AFYON İÇİN YAPILACAK HİZMETLERE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLURUZ”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, programda yaptığı konuşmada Ramazan ayının daha sonunda mübarek bir Ramazan Bayramına ulaşıldığını ifade etti. Milletvekili Olgun, “Dini bayramlarımız İslam Âleminde kardeşliğin, birliğin yükseldiği, dini duyguların en üst safhaya geldiği günlerdir. Bugünlerde küsler barışır, dargınlar barışır ve birlik beraberlik içerisinde bir bayram şuuruyla bayram kutlarız. Bu sebeple ben hepinizin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Yine bu Ramazan ayında bir mahalli seçim yaptık. Bu mahalli seçimde de Afyonkarahisar’ımıza Belediye Başkanı seçilen, kahir eksiyetle Afyonkarahisar’ın güvenini kazanan Burcu Başkanımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah Afyonkarahisar’ımıza o da hayırlı hizmetler yapar. Bizler de Afyonkarahisar için her zaman yapılacak hizmetlerde elimizden gelince kendisine yardımcı oluruz. Yine polis teşkilatımızın kuruluşunun yıldönümü sebebiyle ebediyete intikal etmiş polis kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.” diye konuştu.

“AFYON BİZİM TÜRKİYE HEPİMİZİN”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ramazan Bayramını kutladı. Milletvekkili Taytak, “Ramazan ayında 30 gün rahmetin, muafiyetin ve bereketin ayını yaşadık. Cenab-ı Allah’ın izniyle bugün de bayramı yaşıyoruz. Bayramlar birliğin, beraberliğin, samimiyetin, kardeşliğin oluştuğu, küslerin barıştığı, insanların birbirine sarıldığı dönemlerdir. Bu hep böyle söylenir ancak, önem olan bu yaşamaktır. İnşallah önümüzdeki günlerdeki tavırlara baktığımız zaman, yaşamaya baktığımız zaman, bu dediklerimizi yerine getirirsek fert olarak Afyonkarahisarımız için çok önemli olacaktır. Nihayetinde Türkiye güçlü bir devlet, Türk Milleti güçlü bir millet. 2023 yılı öncesinde Türkiye çok şey yaşadı. Nihayetinde önce pandemi arkasından aslında felaketi dediğimiz depremler ve dünyanın kafasını kaldırmasın diye düşünerek oluşturduğu ekonomik kuşatmalar. Bunlar yaşanırken bu devlet 2023 yılında hiçbir sıkıntı yaşamadan, hiç kimsenin hiçbir devletin yapamadığı şekilde önce Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi gereği cumhurbaşkanını seçti. Daha sonrasında milletvekillerimizle birlikte göreve başladık. Bu güzel bir örnekti. Bekleniyordu ki bazı şeyler farklı çıkacak. Ama demokrasinin nasıl olduğunu, nasıl yaşanması gerektiğini gösterdik. Yine aynı olgunluk içerisinde mahalli seçimlerimizde de aynı şeyi yaşadık. Şükürler olsun ki ülkenin hiçbir yerinde ciddiye alınacak bir sıkıntı yaşamadık. Bu demektir ki devlet güçlü, millet güçlü ve bir tercih ortaya konuldu. Her siyasi partiden hem Afyonkaristan’ımızda hem de Türkiye’nin her yerinde tercih edilen belediye başkanlarımız oldu. Belediye Başkanları elbette siyasilerdir. Ancak belediyecilik hizmettir. Onun için ben bu dönem hemşehrilerimizin destekleriyle Belediye Başkanı olan Burcu hanımefendiye huzurunuzda hayırlı uğurlu olsun diyorum ve kendisine başarılar diliyorum. Nihayetinde MHP olarak Cumhur İttifakı’nın bir kanadıyız. Afyon için yapılacak ne varsa elbette taşın altında elimizde olacak, elbette takip ettiğimiz konuda olacak. Onun için diyorum ki Afyon bizim, Türkiye hepimizin. Bu anlamda baktığımızda hala daha çok ciddi şeyler gelişiyor Türkiye’de. Konumu durumu, mazisi ve tarihiyle ülkemize çok ciddi ağır yükler yüklemiştir. Bundan rahatsız değiliz. Seçimler sırasında siyasetin dışında bir şey konuşulmadı. Ama 2 ay içerisinde Cumhurbaşkanımızın imzaladığı iki önemli imza var. Bir tanesi Irak’ta olan birlikteliğimiz. Bundan sonra Allah nasip ederse o imzadan sonra PKK’nın beli kırılacak ve 60 kilometreye kadar daha giderek inşallah problemimizi orada çözeceğiz. Yine Kızıldeniz’le ilgili Somali’yle olan anlaşmamız var. Velhasıl Cumhur İttifakı’nın bereketi, rahmeti devam edecek. Oradan gelenlerden de hem Afyonkarahisar’ımıza hem de şehrimizin bütün beldelerine ve belediyelerine hizmeti devam ettireceğiz diyorum.” şeklinde konuştu.

“AFYON’DA 5 YILLIK DÖNEMDE VATANDAŞIMIZA EN İYİ HİZMETİN YAPILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, şunları kaydetti: “Ramazan bayramınızı kutluyorum. Konuşmacılarda değindi, bayramlar birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk günleridir. Bizi biz yapan değerlerdir aslında bu değerler. Bayramlarda bunları zirvede yaşamamız gerekiyor. Onun için ben bütün vatandaşlarımızın birlik beraberlik ruhu içerisinde küslerin barışması, sağlık, mutluluk, afiyetler diliyorum bütün vatandaşlarımıza. 31 Mart seçimleri sonrasında muhtarından Belediye Başkanı’na kadar bütün yöneticileri, Burcu Hanım başta olmak üzere kutluyorum. Hayırlı hizmetler nasip olmasını diliyorum. İnşallah Afyonkarahisar’ımıza 5 yıllık dönemde, vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet edilecektir diye düşünüyorum. Hepimizin paydası Afyonkarahisar. Bunun için hep beraber çalışmalıyız ve Afyonkarahisar’ı üst liglere taşımak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor ki bütüncül yaklaşımla tüm Türkiye’nin de daha üst liglere çıkması için elimizden geleneği yapmamız gerekiyor her bir fert olarak. Hayırlı bayramlar.”

“TÜM SEÇİLMİŞLER AFYON’A FAYDALI İŞLERDE YANLARINDA BİZLERİ GÖRECEKLER”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başı rahmet, ortası mağfiret, inşallah sonuda cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan’ı idrak ettik. Allah bizlere bayramına kavuşmayı nasip etti. Ne kadar şükretsek azdır. Dünyanın dört bir tarafında ırkı ve rengi ne olursa olsun bir Allah’a ve Resulüne iman eden Müslümanlar bugün bayram yapıyor. Tabi hepsi dilde söylenen kardeşliktir. Müslümanlara veya dini inanışlara serbestlik tanımak veya hastaneleri bombalamamak veya kadınlara ve çocuklara dokunmamaktır. Bunlar her yerde söylenir ama maalesef bu bayramda yine içimiz buruk. Filistin’de, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da maalesef Müslüman kardeşlerimiz de bugün zulüm ve işkence devam ediyor. Bu zulüm ve işkencenin karşısında ‘One minute’ ile başlayan ve o gün ‘Senin yaptığın sadece insanları öldürmek, çocukları öldürmek.’ diye yüzüne çarpan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bugün aynı şekilde yine Filistin’e, Gazze’ye, Kudüs’e hükümet olarak yardım etmeye devam ediyoruz. İnşallah bugün dünyada tek yardım gönderen ülke olarak yardım etmeye de devam edeceğiz. Ben 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı’ndan muhtarlığa, İl Genel Meclisi’nden, Belediye Meclisi Üyeliklerine seçilen tüm seçilmişleri kutluyorum. İnşallah Afyonkarahisar’a faydalı, hayırlı tüm hizmetlerde bizi yanlarında görecekler. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Polis Haftası da inşallah hayırlı olur. Bugün biz burada rahatça bayram kutlayalım diye görevleri başında olan güvenlik kuvvetlerimize, jandarmamıza, askerimize, emniyet güçlerimize ve zabıtamıza aynı zamanda sağlık kuruluşlarındaki çalışan kardeşlerimize velhasıl bugün görevde bulunan tüm hemşerilerin de bayramını kutluyorum. Ve son söz olarak inşallah hayatımız Ramazan, ahirimizde bayram olur diyorum.”

“EKSİĞİ, YANLIŞI, HATAYI GÖRÜP ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUP TEKRAR BU MİLLETE HİZMET EDECEĞİZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Ramazan Bayramını tebrik ederek konuşmasına başladı. Milletvekili Özkaya, şöyle konuştu: “Allah Ramazan Bayramımızı hayırlı, mübarek eylesin. Nice hayırlı bayramlara hep beraber ulaşalım. Demokrasi elbette ki çok önemlidir. Halkın iradesinin seçimler yoluyla milletin yönetimine yansıması ve bunun belirli zamanlarda halkın onayından geçmesi en temel demokrasi kuralıdır. 2023’ten, 2028’e kadar 28. dönem milletvekili olarak görevimize başladık ve devam ediyoruz. 31 Mart’ta da belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri ve muhtarlıklar seçimi oldu. Bu görevlere seçilen bütün arkadaşlarımızı Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu hanımdan başlayarak her birini tebrik ediyoruz. Bunlar bir sorumluluk. Biz AK Parti Afyonkarahisar’da belediyeyi 20 yıl yönettik. Eksiğimiz, yanlışımız vardır. Mutlaka millet bir karar vermişse her daim bunun üzerine saygıyla ileriz. Çünkü milletin kararının üzerinde bir karar yoktur. Ama verilen her sorumluluk da hepimiz için bir görevdir. Eksiğini, yanlışını, hatasını görüp tekrar bu millete hizmet etmek ve bu süreçte sonuna kadar elini taşın altına koyup milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah. Ve 2028’e görev süremize kadar Afyonkaraysar’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. 10 Nisan Polis Haftası münasebetiyle de emniyet teşkilatımıza huzurlu ve uzun görevler diliyorum. Allah onları her türlü sıkıntıdan, kazadan, beladan korusun. Biz burada gerçekten memleketin içinde huzur ikliminde bayram yapabiliyorsak bu emniyet teşkilatımıza, jandarma teşkilatımıza, TSK’ya, diğer sağlık teşkilatımız gibi 24 saat bu millete hizmet eden değerli kamu görevlisi kardeşlerimizin elleriyle oluyor. Onları da buradan her birinin ayrı ayrı bayramını kutluyorum. Bu vesileyle bir kez daha Ramazan Bayramını mübarek olsun. Hepinize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum.”

“AFYON’UN KADIN YÖNETİCİLERİ OLARAK TÜRKİYE’YE GÜZEL BİR ÖRNEKLİK GÖSTERECEĞİZ”

Bayramlaşma programının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Vali Yiğitbaşı, şu ifadeleri kullandı: “Herkesin en içten dileklerimle bitirdiğimiz Ramazan-ı Şerif ayımızın ardından ulaştığımız Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Manevi iklimin doyasıya yaşandığı bir ayı geride bıraktık. Ancak buruk bir Ramazan-ı Şerif geçirdik. Aynı zamanda yine buruk bir sevincide bu bayramı yaşıyoruz. Tüm İslam coğrafyasında mazlumların zulme uğrayan tüm Müslümanların, tüm kardeşlerimizin bir an önce muzaffer olmasını, özgürlüklerine, hürriyetlerine kavuşmasını dileyerek ben bayramınızı bir yandan kutlamak istiyorum. Bir yandan da Cahit Zarifoğlu’nun şu dizeleriyle hitap etmek istiyorum sizlere. ‘Üstadım dedim, bayrama ne alayım? Dedi, birkaç piri faniden gönül, birkaç çocuktan gülücük, alabilirsen, birkaç fakirden de dua al.’ İşte bizler burada, sizlerin karşısında bulunan bu yöneticiler olarak aslında yapacağımız şey bu satırlarda, bu mısralarda dile getirilen kısacık dizelerden ibaret diye düşünüyorum. Afyonkarahisar’ımızın, güzel şehrimizin inşallah kalkınması için daha güçlü bir geleceğe, emin adımlarla ilerlemesi için şimdiden sonra inşallah omuz omuza, kol kola daha güçlü bir şekilde canımızı dişimize takarak çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Bu bayramı da inşallah bu birlik beraberliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin pekişmesi, güçlenmesi için bir vesile olarak görelim hepimiz diye düşünüyorum. Dolayısıyla hem şehrimiz hem ülkemize umuyorum ki bayramımız ülkemizin çok daha güçlü yarınlara emin adımlarla ilerlediği, ekonomisiyle, eğitimiyle, savunma sanayiyle, kültürüyle, sanatıyla dünyada var olmasıdır. Zaten Türkiye gerçekten dünya da sözü olan lider bir ülkedir.  Ama daha da güçlü, daha da gelişmiş bir ülke konumuna geleceği günleri hep beraber diğer bayramlarda da şanlı bayrağımızın altında birlikte kutlamak nasip olsun diye düşünüyorum. Bizlerde bulunduğumuz koltuklarda bulunduğumuz görevlerde görev süremizi tamamlayıncaya kadar Cahit Zarifoğlu’nun mısralarındaki gibi birkaç faniden dua, birkaç fakirden gönül ve yine çocuklarımızdan, gençlerimizden de gülücük almak gayesiyle inşallah uğraşacağız, gayret edeceğiz. Yine dün Pençe Kilit Harekâtı bölgemizde bir şehidimiz vardı. Bayrama şehidimizin hüznüyle girdik. Gerçekten zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Zorlu bir coğrafya içerisindeyiz. Rabbim ailesine sabır ve ihsan eylesin. Ruhu şad olsun. Rabbim gerçekten ülkemize güç kuvvet versin. TSK’ya, ordumuza, Mehmetçiğimize güç kuvvet versin diyorum. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş büyük deprem felaketi ile ülke olarak üzüntülü ve acı zamanlar geçirdik. Deprem bölgemizdeki çalışmalar devletimizin tüm gücüyle ve hızla devam ediyor. İnşallah bu senenin sonuna kadar 2 yüz bin konut depremzedelerimize yetiştirilecek. Şimdiye kadar da 80 bin konutun, teslim edildiğini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan müjdeledi. Umuyoruz vefat edenlere Rabbimiz hepsine rahmet eylesin. Acılarına bizler de ortak oluyoruz depremde vefat eden vatandaşlarımızın ve hepimiz Afyonkarahisar olarak da, ülke olarak da gerçekten büyük bir birlik ve beraberlik örneği gösterdik deprem sonrasında. Bu vesileyle tüm hayırseverlerimize, tüm katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kuruluşlarımızın ve özel sektörümüzün çok kıymetli personeline teşekkür ediyorum depremdeki özverili çalışmalarından ötürü. İki yıldır görevdeyim. Afyonkarahisar’ın ilk kadın valisi olarak sanıyorum güzel bir örneklik yaptık. Çünkü artık kadın bir Belediye Başkanımız ve üç ilçemizde de yine kadın Belediye Başkanlarımız var. Zannediyorum daha önceden ilçelerde de bu kadar kadın yönetici olmamıştı. Umuyoruz bizler iş birliğinin, iletişimin, diyaloğun daha güçlü, daha sağlam bir şekilde yürümesi için ve ortak faydalarda buluşmanın güzel bir örneğini Türkiye’ye gösterebileceğiz. Bu anlamda iyi bir örneklik etmeyi dileyerek tekrar tüm başkanlarımıza da hayırlı olsun diliyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti