Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un potansiyeli değerlendirilmeli – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'un potansiyeli değerlendirilmeli

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Mustafa Kaplan, Afyonkarahisar’daki potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Mustafa Kaplan, Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin protokol töreninde bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar’ın çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Afyon çok ciddi bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ne kadar kalkınma değerine dönüştürdü diye bakıldığında soru işaretleri var. Afyon’un çok iyi bir lojistik imkanı var, değişik potansiyelleri var. Bu potansiyellerini daha iyi kullanabilmesi gerektiğini düşünüyorum ben” diye konuştu.
NİTELİKLİ
GİRİŞİMCİ İHTİYACI
Kaliteli ve farklı üretimin önemini vurgulayan Kaplan, “Afyonkarahisar’da ne kadar çok nitelikli girişimci oluşturursak, Afyonumuzun kalkınmlasına fayda sağlayacağmızı düşünüyoruz. Teknoloji geliştirme merkezinde, bir inovasyon fikri olana burada bir ortam sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRMEYE
BÜYÜK KAYNAK
İnovasyon ile Araştırma-Geliştirme faaliyetlerinin birlikte yürütüldüğünde daha çok verim alınacağına dikkat çeken Kaplan, “Planlı ve programlı gitmemiz gerekiyor. KOSGEB yeni ekonominin kavramlarını iş hayatına aşılayacak. En temel destekleme alanlarımızdan bir tanesini hizmet yaptık. Araştırma geliştirme faaliyetlerinde 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Eskiden prototip aşamasına kadar destek olunuyordu. Pazar anlamında doestek verilmiyordu. Bizim endüstriyel uygulama dediğimiz aşamaya da destek olmaya karar verdik. Toplamda 1 milyon liraya kadar destek söz konusu.”

Türkiye, Yunus Emre gibi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin kendi gücünün farkında olmadığını söyledi. Bütün dünyanın gözünün Türkiye’de olduğunu, mazlum ülkelerin de adalet için Türkiye’yi beklediğinin altını çizen Balkanlıoğlu, “Türkiye’nin durumu Derviş Yunus’un hikayesine benziyor. Dervişler toplanıp, başka bir dervişin yüzü suyu hürmetine yemek için dua ederlermiş. Yemek gelirmiş. Bir gün sıra Yunus Emre’ye gelmiş. Yunus, ‘Allah’ım, bu dervişler kim için dua ediyorsa, ben de o dervişin yüzü suyu hürmetine yemek istiyorum’ deyince daha çok yemek gelmiş. O dervişler, Yunus Emre’nin adını anarak dua ederlermiş” dedi. (Kocatepe)