Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un Su Kaynaklarına 1 Milyon 53 Sazan Yavrusu Bırakıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, il genelinde 22 adet göl, gölet denetimi ve perakende satış yerlerinin denetiminin yapıldığını, uygunsuz olan 200 metre uzatma ağına el konulduğunu, 1.000.053 adet sazan balığı yavrusu ilin su kaynaklarına bırakıldığını açıkladı

İl Tarım ve Orman

Afyonkarahisar il geneli göl ve göletlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce su ürünleri av yasakları kontrolü gerçekleştiriliyor.

Afyon’un Su Kaynaklarına 1 Milyon 53 Sazan Yavrusu Bırakıldı

“SU ÜRETİM SAHASINDA 9 TEKNE İLE DENETİM YAPILIYOR”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, sürekli gereken kontrollerin yapıldığını belirtti. Müdür Parlak, “Ülkemiz su kaynaklarında balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla su ürünleri av yasakları kontrollerini İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce gerçekleştirmekteyiz. Bu amaçla ilimizdeki su ürünleri istihsal sahalarında İl Müdürlüğü olarak 9 adet kontrol teknesi ve denetim ekipleriyle kontroller Jandarma destekli olarak yürütülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında ülke genelinde denetim talimatı kapsamında İlimizde 22 adet göl, gölet denetimi ve perakende satış yerlerinin denetimi gerçekleştirilip uygunsuz 200 metre uzatma ağına el konulmuştur. İlimiz su ürünleri kontrol çalışmaları program dâhilinde rutin olarak devam etmektedir. İlimiz su kaynaklarının balıklandırılması çalışmaları kapsamında 2023 yılında Bakanlığımız Kepez Su Ürünleri Biriminden gönderilen yaklaşık 1.000.053 adet sazan balığı yavrusu ilimiz su kaynaklarına bırakılmıştır.” dedi.

“AV YASAK KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR”

2024 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında bakanlığa Yayın ve Sazan balığı yavrusu talebinde bulunulduğunu belirten Müdür Parlak, “İlimizde sazan balıkları 15 Mart-15 Haziran, tatlı su levreği 15 Mart-30 Nisan, turna balığının 15 Aralık-31 Mart tarihleri arasında avcılığı yasaktır. Amatör avcılıkta kişi başı en fazla 1 iğneli 4 olta ile avcılık yapılabilir. Selevir, Akdeğirmen, Karamık, Örenler, Seyitler, Akyuva ve Karakuyu göl ve göletlerinde av yasak kontrolleri devam etmektedir. Sürdürülebilir bir ekosistem için su ürünleri av yasaklarına uyulması büyük önem arz etmektedir. ” ifadelerini kullandı.

Afyon’un Su Kaynaklarına 1 Milyon 53 Sazan Yavrusu Bırakıldı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti