Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un teknik alt yapı projeleri istişare edildi

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Mimarlar Odası, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi

 

Mimarlar Odası’nın davetlisi olarak düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Mimar Benol Kaplan, İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey’de katıldı.
“ŞEHRİ ORTAK AKILLA
YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Toplantıda, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, Otopark Yönetmeliği, Deprem Yönetmeliği, Müteahhitlik Yasası ve diğer imar ve şehircilikle ilgili konular hakkında görüş alışverişinde bulunularak şehrin teknik altyapı projeleri ile inşaat sektörünün sorunları ve çözüm yolları ele alındı. Toplantıya; Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı İsmail Efe, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Neoldum, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Çetin İnce, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Çağdaş Göker, Müteahhitler Dernek Başkanı Mehmet Suna, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nevzat Algan, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Miraç Daldal, Makine Mühendisleri Odası adına Ahmet Şen Kabak, Jeoloji Mühendisleri Odası adına Selçuk Altuntuğ, TÜMSİAD adına Celal Bangır katıldı. Şehri ortak akılla yönetmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Zeybek, Afyonkarahisar’ın gelişimi konusunda tüm kesimlerin fikir, öneri ve taleplerini aldıklarını ve el birliği ile kenti güzelleştiriceklerini ifade etti.
“TİCARİ YAPIYA YÖNELİK
ARASTALAR PLANLANDI”
Seçim öncesi vaatlerinden olan Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Başkan Zeybek, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi açıldığını söyledi. Kentsel Tasarım Projesi çalışmalarının TOKİ iştiraki GEDAŞ şirketi tarafından yapıldığını ve geleneksel mimariye uygun konutlar planlandığını dile getiren Başkan Zeybek, “Projede günümüz mimarisine uygun biçimde planlanmış konut bloklarının zemin katlarında ticari üniteler oluşturuldu. Ayrıca ticari yapıya yönelik arastalar planlandı. Açılan bu ofiste, hak sahibi vatandaşlara proje hakkında bilgiler verilecek, ön talepler alınacak itiraz ve uzlaşma görüşmeleri yapılacak.” dedi. >> Kocatepe Haber Merkezi

 

ARASTA
NE DEMEK?

 

Çarşılarda veya alışveriş bölgelerinde aynı işi yapan esnafın bir arada bulunduğu bölüme verilen ad. İslam mimarisinin en önemli yapı çeşitlerinden biri olan külliyelerde sıklıkla yer alan arastalar, geçmişte geliri külliyenin içindeki camiye vakfedilen tek tip dükkânlardan oluşurdu.