Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un turizmi masaya yatırılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon’un turizmi masaya yatırılacak – Kocatepe Gazetesi
Afyon’un turizmi masaya yatırılacak

Afyonkarahisar Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planı”nın sonuç raporu sunumu bugün saat 16:00’da Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek.
“TURİZMİN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
Afyonkarahisar ilinin sahip olduğu kültür ve turizm çekiciliklerinin değerlendirileceği toplantı hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, “Turizm sektörünü daha da geliştirmek, il ekonomisine istihdam ve katma değer oluşturmak ve sürdürülebilir planlı bir kalkınmayı sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Afyonkarahisar Turizm Master ve Eylem Planı’nın İlin turizminin gelişmesine büyük katkı sağlaması beklenmektedir. Ayrıca İlde turizmin gelişmesi, toplumsal yapıda ekonomik iyileşmelere neden olacağı, yapılacak altyapı ve donatılarla ilin yaşam ve mekan kalitesinin artması da öngörülmektedir.” dedi.
“PAYDAŞLAR İLE
GELİŞME KILAVUZU HAZIRLANMIŞ OLACAK”
Toplantının Afyonkarahisar’ın turizminin gelişimi açısından önemli olduğunu dile getiren Tanır, “Afyonkarahisar Turizm Master ve Eylem Planıyla kentin önümüzdeki yıllarda turizm sektöründe kalıcı ve sürdürülebilir atılımlar yapması için yapılması gerekenler ‘ortak akılla’ açıklanmış olacak, yöneticiler ve sektör paydaşları için bir tür gelişme kılavuzu hazırlanmış olacaktır. İlimiz turizminin gelişimi açısından önem arz eden Valiliğimiz himayelerinde Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planı’nın sonuç raporu sunumu yüklenici firma yetkilileri tarafından bugün saat 16:00’da Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, STK’lar ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecektir.” ifadelerini kullandı.