Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ağabeyler Türkiye’nin kıymetini bilin” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Ağabeyler Türkiye'nin kıymetini bilin"

Kosova-Prizren Suzi Derneği Başkanı Zeki Toska “Balkanlardaki Müslüman Varlığı” başlıklı konuşmasında büyük başarılar yakalayan Türkiye’ye mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Toska: “Sahip çıkmazsanız Türkiye elden gider. Ağabeyler Türkiye’nin kıymetini bilin” dedi

Tarihi Taş Medrese yönetimi ve Ensar Vakfı Şubesi işbirliği ile organize edilen “Balkanlardaki Müslüman Varlığı” başlıklı sunumu Kosova-Prizren Suzi Derneği Başkanı Zeki Toska gerçekleştirdi. 25 Temmuz Cumartesi akşamı yapılan programa yoğun ilgi gösterildi. Sunumunu Ensar Vakfı Şube Başkanı İbrahim Durgut’un yaptığı program Süleyman Bircan’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
ALLAH TÜRKİYE’YE ZEVAL VERMESİN
Kosova-Prizren Suzi Derneği Başkanı Zeki Toska, ailecek misafiri olduğu Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’e ve sunum yapma imkanı nedeniyle ilgililere teşekkür etti. Kalu beladan beri dostluğun sürdüğünü aktaran Toska; “Allah dostluğumuzu daim etsin. Cenab-ı Allah Türk Milletini, Müslüman Milleti, Türkiye’yi zayi etmesin. Cenab-ı Allah Türkiye’ye zeval vermesin. Bizler Kosova’lı olsak da gözümüz, gönlümüz burada. Siyaseti ile, havası ile, her şekilde sürekli Türkiye’yi gözetliyoruz. Çoğu kez haberlerde Balkanlar’dan soğukların geldiği haberine yer verilir. Ama her zaman öyle değil. Bazen sıcak haberlerde gelir. Sıcak dostluklar da gelir. Şükürler olsun Allah-u Teala bizlere bu dostluğu İslam şerefi ile müşerref ettiği için bu sıcaklığı vermiş” dedi.
KOSOVA TÜRKİYE’NİN 82’NCİ İLİ
Afyonluların termal sıcağından daha sıcak olduğunu söyleyen Zeki Toska, Allah’ın Afyonlulardan razı olmasını diledi. Türkiye’ye Cenab-ı Allah’ın çok büyük bir nimet verdiğini kaydeden Toska bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Kıymet bilinmesi gereken nimetin gönül bağlarının artık tamamen yerine oturması olduğunu söyleyen Toska; “Elhamdülillah Kosova Türkiye’nin 82’nci ili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan iken Sırbistan’ı ziyaret ettiğinde ‘Kosova Türkiye’dir, Türkiye Kosova’dır.’ demişti. Sonrasında bütün Sırbistan bütün gavur milleti ayağa kalktı. Dediler ki bu sözü geri çek. Kosova Türkiye, Türkiye Kosova olamaz. Olur hem de oldu elhamdülillah. Oralara, bizlere İslam medeniyetini getiren ecdada minnettarız.” diye konuştu.
GÖZÜMÜZ NAZLI HİLALİN
DALGALANMASINDA
Kosova tarihçesinde 1389’dan itibaren yeni bir sayfanın açıldığını dile getiren Zeki Toska, kimi zaman Türkiye ve İstanbul’dan misafirleri olduğunu belirtti. Toska, İstanbul’dan gelen misafirlere şaka amacıyla “Bizler Kosova’da Ezan-ı Muhammed’i dinlerken hala Konstantinapolis çanları çalıyordu” dediklerini söyledi. Bunu şahsının değil tarihin söylediğini ifade eden Toska; “Çünkü Kosova 1389’da feth oldu. İstanbul ise 1453 yılında feth oldu. Demek ki 64 yıl önce İstanbul’dan İslam medeniyeti bizlere geldi. Elhamdülillah o günden günümüze kadar o İslam medeniyeti şerefiyle orada yaşıyoruz ve orada kaldık. Ama her zaman gözümüz Türkiye’de. Her zaman gözümüz ana vatanda. Her zaman gözümüz nazlı hilal de ve onun dalgalanmasında. Bunu niye söylüyorum? Çünkü Türkiye’den Allah razı olsun. Allah Türk Milletini, Türk Cumhuriyeti Devletini zayi etmesin. Bizlere gerçekten çok büyük bir jest yaptı. Zaten ecdad en büyük jesti oraya İslamiyet’i getirirken yaptı. Ama son dönemlerde bizlere daha büyük hediyeler getirdiler. Bu büyük hediye Kosova bağımsızlığını evvela Türkiye kabul etti” şeklinde konuştu.
TAVSİYE TAHSİLLİ,
BİLİNÇLİ MÜSLÜMANLIK
“Vallahi ve billahi Allah’ın adına yemin ederim ki Türkiye’nin Kosova bağımsızlığını kabul etmesi ile orada bir bayram yaşandı” diyen Zeki Toska şöyle konuştu: “Kosova Türkiye’nin bir parçasıdır. Gönül parçasıdır. Cenab-ı Allah Türkiye’den razı olsun bizleri gavur zulmünden kurtardı. Bosna mezunu olarak merhum Aliya İzzet Begoviç’in talebelerinden biri olduğunu belirten Toska şöyle konuştu: “Rahmetlinin medresesinde yetiştik. En azından 7-8 Balkan dilini biliriz. Rahmetli’nin bize tavsiyesi ‘Aman bilinçli Müslüman olun.’ Hem tahsilli hem imanlı. Eğer bir Müslüman hem tahsilli hem de imanlı olduysa vallahi ona kimse fıstık satamaz. Kolay kolay onu aldatamaz ve sapkın yerlere götüremez. Tahsil Allah’ın emridir. Allah-u Teala İslam’ı bizlere bir hayat nizamı olarak göndermiş. Biz kendimizi Allah’a ne kadar vakfedersek o derece Müslümanız.”
KADRİNİ KIYMETİNİ BİLİN
Kosova halkının çok büyük çilelerden, Sırp zulmünden geçtiğini belirten Kosova-Prizren Suzi Derneği Başkanı Zeki Toska sözlerine şöyle sürdürdü: “Sırplar tüm Balkan coğrafyasında her türlü zulmü reva gördüler. Bu zulüm 1981 yılından 1999’a kadar devam etti. Müslüman olanları, akademisyenleri işlerinden ettiler. Devlet mekanizmasını ele geçirdiler. Müslümanları dinden koparmak için uğraştılar. 1389 yılında feth öncesi Sultan Murad dua etmişti, ‘Ya Rabbi bedenimi kurban al ordumu mahcup etme’ O şehidin duası Allah katında kabul olundu. Malum şehidler peygamberlerden sonra en değerli kimselerdir. Türkiye ekonomi de, kalkınma da en iyi başarıyı yakaladı. Fitne katliamdan daha şiddetlidir. Dünyanın gözü bugünkü Türkiye’de. Türkiye kuvvetli bir devlet olduysa vallahi billahi Kosova’da tamamen restore edilir. Sahip çıkmazsanız Türkiye elden gider. Ağabeyler Türkiye’nin kıymetini bilin.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti