Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Agresif oyuncuları göndereceğiz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Agresif oyuncuları göndereceğiz”

AFJET Afyonspor’un Al Jeel ile oynadığı maçın 85. dakikasında çıkan olaylarla ilgili AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel dün bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada daha önce kendisine Arap takımları hakkında uyarıda bulunulduğunu aktaran Sel, “Böyle bir şey olmasını ben istemezdim. Biz yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağız. Agresif oyunculara takımımız da yer yok” dedi

Bögesel Amatör Lig’de yer alan AFJET Afyonspor ile Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al Jeel karşılaştı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı maçın 85. dakikasında gerginlik arttı ve iki takım oyuncuları birbirine girdi. Olayların üzerine AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel basın açıklamasında bulundu. Görevi üstlendiklerinde taraftarıyla, oyuncusuyla, teknik ekibiyle ve yönetimiyle örnek bir kulüp olmak istediklerini belirten Başkan Sel, “Biz bu görevi üstlendikten sonra şunu söyledik. Dedik ki; Biz örnek bir kulüp oluşturmak istiyoruz. Bu yönetimi ile, teknik ekibi ile, sporcuları ve seyircileri ile. Hep o şekilde davranmaya gayret ettik. Biz oyuncu transfer ederken de özellikle hocalarımıza hep şunu söyledik. Ahlaken düzgün oyuncular alın. Agrasif oyuncuları almayın. Bunu ben özellikle iki yıldır söylüyorum. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Biz ilk hazırlık aşamasına transferlerimiz bittikten sonra başladık. Ramazan Bayramı’ndan sonra oyuncularımızı topladık.” dedi.
“HAZIRLIK MAÇLARI TEKLİFLER GELDİ”
Bazı takımlardan AFJET Afyonspor’la hazırlık maçı yapmak için teklifler geldiğini belirten Başkan Sel, “Bir hazırlık maçı yapılsın diye sağdan soldan bir kaç teklif geldi. Mesela ilk baştan Sandıklı’dan geldi. Bizim arkadaşlarımız bana dediler ki; ‘Onlar daha önceden hazır. Biz hazır değiliz. Biz şimdilik hazırlık maçı yapmayalım’ dediler. Onlara bu şekilde bildirdim. Daha sonra burada turnuvalar düzenledik. Kamplar olunca arkadaşlar 1 Ağustos günü Giresunspor ile maç yapılacağını söylediler. Bilindiği üzere Giresunspor PTT 1. Lig’de. Onlarla oynanmış gayet güzel bir maç geçmiş. Ben il dışındaydım. Arap takımlarının maç yapmak isteği ile bana gelindiğinde söylenen aynen şuydu: “Onlar çok sert oynuyorlar. Bir iki tane maç yaptılar. Hepsinde de problem oldu.” denildi.” ifadesine yer verdi.
“ANTALYA MAÇINDA SAHAYA
ETO’O GİRİP AYIRMIŞTI”
Arap takımlarından biriyle Antalyaspor’un oynadığı maçta Eto’o’nun sahaya girip olayları yatıştırdığını belirten Başkan Sel, “Mesela birinde Antalyaspor’dan Eto’o sahaya girip ayırmıştı. Türkmenistan ile Suudi Arabistan takımlarından birisi arasında böyle birşey gelişmiş. Bana “Başkanım maç yapmayalım. Çok sert oynuyorlar. Sakatlık çıkabilir.” denildi. Bizim yönetimdeki arkadaşlarımız bana bunu söyledi. Peki dedim ben bu arada Sandıklıspor ve Eskişehir U-21 takımı bizimle maç yapmak istedi. Bir de bu Arap takımlarından birisi bizimle maç yapmak istediğini söylediler. Ben dedim ki arkadaşlara araştırın ben Afyon dışında olduğum için. Siz uygun görürseniz; Eskişehir U-21, Sandıklıspor ve Arap takımı ile maç yapılsın dedik. Biz pek maç yapmak istemiyoruz dediler.” ifadesini kullandı.
“BAŞKAN ÇOBAN’IN RİCASI ÜZERİNE OYNANDI”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın büyük gayretleri ile sahanın ve takımların buralara geldiğine dikkat çeken Sel, “Arap takımlarını getiren organizatör arkadaş Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile görüşmüş. Başkanımız da mümkünse bunlarla maç yapın demiş. Bilindiği üzere Belediye Başkanımız sahanın açılması, bu turnuvanın düzenlenmesinde çok büyük fedakarlıklar gösterdi. Bizim arkadaşlarımız da onu kırmamak adına böyle birşey yapalım demişler. Ama bunu bana defalarca belirttiler; Arap takımlarının oynadığı bütün maçlar da problem çıkıyor dediler. Baştan durum belliydi.” şeklinde konuştu.
“GERÇEKTEN ÇOK SERT
FUTBOL OYNUYORLAR”
Suudi Arabistan takımlarının çok sert futbol oynadıklarını gördüğünü belirten Sel, “Bana saat 18.00’de Atatürk Stadı’nda maçın başlanacağı bildirildi. Maç 25 dakika sonra başladı. Ben 12 yıl futbol oynayan bir kişi olarak gözlemledim. Gerçekten çok sert futbol oynuyorlar. Çift dalıp, sakatlığa neden olabilecek hareketler içindeler. Antrenörlük diplomam var. Maçı seyrederken arkadaşlara Arap takımı oyuncularının formalarında numara olmadığı için duruş ve fiziksel özelliklerine göre tanımladıklarımın son derece sert ve hatalı oyun oynadıklarını, resmi bir müsabaka olsa oyundan atılırdı dedim.” diye konuştu.
“OYUNCUMUZA KARATE
YAPAR GİBİ GİRDİ”
Maçın bitimine 5 dakika kala bir oyuncunun Afyonsporlu oyuncuya karate yapar gibi girdiğini söyleyen Sel, “Ancak profesyonel oyun oynayanlar bu işten para kazanıyorlar. Biraz da hakemin duruma hakim olamaması da olayı geliştirdi. Maçın bitimine beş dakika kala Arap takımının oyuncusu bizim oyuncumuza karete yapar gibi girdi. Resmen karate yapar gibi girdi. Tansiyon yükseldi. Özel maç olduğu için güvenlik yoktu. O arada millet dalıp içeri atladı. Ben misafir kulüp başkanı ile maçı yan yana seyrediyordum. Biz de hemen oyuncularımızı çekmek, olayı yatıştırmak adına müdahil olduk. Bu arada karşılıklı vurmalar oldu. Bizim oyuncularımızdan bir tanesinin gözü şişti. Onların bir oyuncusunun başının yarıldığını öğrendik.” dedi.
“BİZ ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ DEMİŞLERDİ BİZE”
Al Jeel takımı yönetiminin başkanı ile görüştüklerini belirten Sel, Afyonkarahisar’dan memnun olduğunu, böyle şeylerin olabileceğini ve şikayetçi olmadıklarını söylediğini aktardı. Sel, “Ambulans geldi. Devlet hastanesinde acilin yoğun olması nedeniyle AKÜ Tıp Fakültesi’nin acil servisine başvuruldu. Üniversite hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım’ı aradım. Sağ olsun ilgilenerek gerekenlerin yapılmasını sağladı. Spor Sağlığı Bölüm Başkanı Ali Fuat Karataş da sağ olsun bizimle birlikte 2,5 saat oradaydı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Her iki hocamız çok büyük ilgi gösterdiler. Nasıl olduğunu bilemediğimiz bir darbe gelmiş takım kaptanlarına. Başlarında hafif bir kemik göçmesi olmuş. Plastik cerrahi uzmanları bugün (dün) bu sorunu gidereceklerdi. Biz yönetim başkanları ile görüştüğümüz de tamam biz Afyon’dan memnunuz. Bu tür şeyler olabilir. Biz şikayetçi değiliz demişlerdi bize. Daha sonra onların oyuncusu müşahede altına alındı. Ameliyat olmuş olması lazım. Bizim oyuncularımızdan da bir kaç tanesinin filmleri çekildi raporları alındı.” ifadesini kullandı.
“AGRASİF OYUNCULARA
TAKIMIMIZ DA YER YOK”
İstenmeyen bir olayın yaşandığını ve takımda agrasif oyuncuya yer olmadığını belirten Başkan Sel, “İstemediğimiz bir hadise böyle bir şey olmasını kesinlikle arzu etmem. Bu tip şeylere sebebiyet veren oyuncularımız olursa biz kendimiz en şiddetli şekilde cezalandırırız. Bu olayda iki taraflıdır. Olay gözümüzün önünde cereyan etti. Araplar çok sert oyun oynuyorlar. Arkadaşlarımızın dediği çıktı. Biz Arap takımları ile oyun oynamayalım demişlerdi. Çünkü Arap takımlarının yaptıkları üç maçta da problemler olduğunu belirtmişlerdi. Antalyaspor’la oynarken araya Eto’o girdi. Bildiğim kadarıyla maç 70. dakikada durdurulmuştu. Böyle bir şey olmasını ben istemezdim. Biz yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağız. Agrasif oyunculara takımımızda yer yok.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti