Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Ah bu yollar – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 8 Aralık 2010 Çarşamba 02:00:00
  Şehir merkezinde yaşayan insanların en büyük sıkıntısının ve şikayet konusunun yollarımız olduğunu daha önce de dile getirmiştik. Şehir dışına yaptığımız mecburi bir kaç ziyaret sonrasında “yolsuzluk” konusunu bir kez daha dile getirmenin yerinde olacağını düşündük. Hatta öyle ki, bu konuyu ne kadar yazarsak yazalım yine de hakkını verdik diyemeyiz.
Şehir dışından Afyonkarahisar’a geldiğinizi hemen yolların durumundan, aracınızın çıkarttığı seslerden anlayabiliyorsunuz.
Yamalana yamalana artık yama tutamaz hale gelen gü-zergahlarda ilerleyen araçlar ne kadar konforlu olursa olsun yolun “sıkıntılarını” yolculara yansıtıyor.
Hele kavşaklar. Ağır tonajlı araçların yaptığı frenlerle adeta bir noktaya yığılan asfaltlar küçük tepecikler oluşturmuş durumda.
Şehir merkezinde yapılan doğalgaz, Afjet, elektrik, su gibi altyapı çalışmalarının izleri seneler geçmiş olmasına rağmen caddelerimizden silinebilmiş değil.
İlerleyen araçların ardından baktığınızda her aracın arkasında bir toz dumanı olduğunu görüyorsunuz. Aracın saldığı egsoz gazının ötesinde yol üzerindeki toz-çamur kalıntılarının havaya savrulması tam manasıyla bir sis perdesi oluşturuyor.
Yol bozuk, ortalık toz-duman, dakika başı bir trafik lambası var. Durak harici her yerde duran toplu taşıma araçları, sağlı-sollu ve hatta çift sıra park edilen araçlar, kuralları hiçe sayan sürücüler… Diğer kentlerde su gibi akan trafiğin ardından böyle bir silsileye takılınca insanlar haklı olarak binbir türlü laf ediyor.
Yollarda durum böyle de kaldırımlarda farklı mı sanki? Şehrin en işlek caddelerindeki kaldırım zulmünün tanığı tüm Afyonkarahisarlılar’dır. Kaldırımlardan yayaların geçişini engelleyebilmek için adeta özel çaba gösteriliyor. Zaten dar olan kaldırımlara konulan otobüs durakları ve atık kafesleri ile kaldırımların yarısından çoğunu kaplayan büfeler bunların en güzel örnekleridir.
Şehir içi trafikten memnun olan da yok denecek kadar az. Bunun detaylarını tüm Afyonkarahisarlılar ayrı ayrı anlatıyorlar. Otopark sıkıntısından, işlemeyen kurallara, trafik lambalarındaki düzensizlikten, araç fazlalığına kadar.
Tüm bunları söylerken yükü bugünkü Belediye yönetimine yüklemenin haksızlık olacağını biliyoruz. Senelerin birikimi olan bu sıkıntılarda sıradan bir vatandaşın vebali ne ise “bugün için” Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vebali de odur diye düşünüyoruz. Ancak “bugün için” ifadesinin altını çizmek istiyoruz.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin asfalt şantiyesinin kapasitesinin de artırıldığı bu dönem sonrasında, görev süresinde epeyce yol alan Belediye Başkanı Burhanetten Çoban’ın bu yaz mevsiminden itibaren yolların durumuna ağırlık vermemesi halinde vebalinin artacağını zannediyoruz. Belediye Başkanı ve ekibi artık Belediye’nin çalışmalarına hakim bir konuma ulaştılar. Vatandaş olarak bizlerin bundan sonraki beklentisi Afyonkarahisar’ın “yol-suz-luk” sorununa çözüm üretilmesidir.
Parke taşlarla döşenen ara sokakların sakinlerinden Belediye’ye yapılan övgülerin tanığıyız. Ancak asfalt kaplı olan güzergahların da övgüye mazhar olabilmesi için planlamaların bugünden itibaren yapılmaya başlaması gerekir. Ki, 2011 yazından sonra artık “yol-suz-luk”tan muzdarip olmayalım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER