Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ahenk”li söyleşi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Ahenk”li söyleşi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü, Ahenk grubunun sanatçıları Derya Türkan ve Murat Aydemir’in katıldığı bir söyleşi düzenledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü, Devlet Konservatuvarı Hayrettin Barut Konferans Salonu’nda Ahenk grubunun sanatçıları Derya Türkan ve Murat Aydemir ile söyleşi düzenledi. Söyleşide konuşan kemençe üstadı Derya Türkan, Türk Müziği’nin yavaş bir müzik olduğuna ilişkin yaygın kanı bulunduğunu, ancak Türklerin tarihinin savaşlarla dolu olduğunu, bu durumun müzik eserlerine de yansıdığını belirtti. Türkiye’de Klasik Türk Sanat Müziği’ne yeterince ilgi gösterilmediğini kaydeden Türkan, “Yunanistan’da da konser verdim. Orada Klasik Türk Müziği’ni açık havada 4 bin kişi, nefeslerini tutarak izledi. Öğrenciler, konuya son derece aç ve öğrenmek için geldiler. Türkiye’de ise bu kadar ilgi göste-rilmiyor. Bu benim gücüme gidiyor” dedi.
Tanbur üstadı Murat Aydemir ise şimdiki öğrencilerin, hocalarının verdiği konserleri internetten izleyebildiğini belirterek “Sizin bizden daha iyi çalmanız gerek. Ama bu, yalnızca İncesaz dinleyerek olmaz. Bu alandaki önemli verileri toplamalı ve bundan sonra siz de ortaya bir veri koymalısınız” diye konuştu. (Kocatepe)