Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahilik geleneği yeni nesle öğretilmeli

Ahilik geleneği yeni nesle öğretilmeli
Ahilik geleneği yeni nesle öğretilmeli

Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu beraberinde Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi üyeleri Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler.
Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu’nun öncülüğünde yapılan ziyarete Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak ve  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir katıldılar. Ziyaret sırasında Afyonkarahisar’lı tüm esnaf ve sanatkârlara verdiği önemden ve destekten dolayı Vali Hakan Yusuf Güner’e teşekkür eden Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri hakkında Vali Güner’e bilgiler verirken etkinliklere katılımları için davette bulundu.
AFYON ORTA
ÖLÇEKTE BİR İL
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güner; “Cenab-ı Allah emeklerinizi zayi etmesin, inşallah hayırlı işlere vesile kılsın. Burada önemli olan esnaf ahlakı, esnaf ruhudur. Bunun mutlaka örnek uygulamalarla aslında var edilmesi ve biraz daha modern konsepte taşınması lazım. Mesela minibüsteki bir şoförün minibüsteki bir yolcu ile bir teyze ile veya bir kızımızla muhatap olması çok önemlidir. Bir lokantacının bir müşteri ile muhatap olması, diyaloğa girmesi çok önemlidir. Bu esnaflık örneği Ahilik kültüründe aslında bunların var edildiği, bunların oluşturulduğu bir kültür, inşallah bunlar bu yeni jenerasyona yeni nesle tanıtılır, anlatılır ve öğretilir. Sizlerin yoğunlaşacağınız konular bunlar olmalıdır. Eskiden bir çıraklık geleneği, kalfalık geleneği, ustalık geleneği vardı. Şimdi bunlar maalesef yok olmaya başladı. Bu çıraklık, kalfalık, ustalık geleneği bir terbiyeyi de içinde muhafaza ediyor. Bugün bunları modern konseptlerle yeniden var etmemiz lazım. Sizlerin birlikler ve odalar olarak üzerinde duracağı ve çalışacağı hususlar bunlar olmalıdır. Afyonkarahisar orta düzeyde, orta ölçekte bir il olduğu için yine bunu en iyi koruyan, geliştiren ve muhafaza eden illerin başında geliyor. Bu yönü ile ilimiz başarılı bir iller arasında yer almaktadır” dedi.
 Ziyaretin sonunda Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi üyeleri Vali Hakan Yusuf Güner’e çiçek takdim ederken, Vali Güner’de Afyonkarahisar’lı esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutladı. (kocatepe Haber Merkezi)