Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Mahmut Ünlü Aslen Nereli?

Ahmet Mahmut Ünlü, Namı diğer “Cübbeli Ahmet Hoca” aslen nerelidir? Ünlü’nün hayatını merak eden okurlarımız için araştırdık.

Ahmet Mahmut Ünlü, Namı

27 Şubat 1965 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ahmet Mahmut Ünlü,  vaiz, hafız ve yazardır. İstanbul’un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati’nin önde gelenlerindendir.

HAKKINDA ÇOK SAYIDA DAVALAR AÇILDI

“Resaili Ahmediyye” ismiyle değişik konularda yayımlanmış birçok risalesi bulunan Ahmet Mahmut Ünlü, medyada yer alan tartışmalı ifadeleri, yazdığı kitaplarla ve verdiği vaazlarla tanınır. İslâmiyet’e getirilen yeni yorumlara ve reformist görüşlere karşı durmaktadır. İslâm dinini Ehl-i Sünnet anlayışına göre yaşamak gerektiğini savunur. Özellikle İstanbul dışındaki mekânlarda vermiş olduğu vaazlar ilgi görmektedir. 1999’da Gölcük depreminin ardından yaptığı bazı açıklamaları sebebiyle 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sonraki yıllarda da çeşitli suçlamalarla hakkında davalar açılmış ve bunların hepsinden beraat etmiştir.

VAAZLARI BÜYÜK KALABALIKLAR ETRAFINDAN DİNLENİLDİ

Çocukluk yaşlarında cübbeye ilgi duyması ve cübbe giyinmesinden dolayı adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağırılmaya başladı. 4 yaşlarında iken din eğitimine başladı. Nakşibendî Tarikatı’nın İsmailağa Kolu olarak bilinen dergâhında, 2022 yılındaki vefatına kadar liderlik konumunda olan Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitilen Ünlü, 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa Camisi’nde medrese eğitimine devam etti. 12 yaşında Yavuz Selim ve Kasımpaşa Camii gibi büyük camilerde verdiği vaazlar büyük kalabalıklar tarafından izlenmeye başlandı. Aynı yaşta Rize’nin Pazar ilçesinde Tütüncüler köyü Kur’an kursunda Resül Bölükbaşı’ndan sarf, nahiv, ilm-i kelam, meânî, tefsir, hadis ve fıkıh dallarında uzun seneler sürecek kitapların tahsilini 20 aylık zaman zarfında bitirerek 1980 tarihinde on binlerin katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı.

ATALARI ÖZBEKİSTAN’IN BUHARA ŞEHRİNDEN GÖÇ ETMİŞ

Babasının adı Yusuf, annesinin adı ise Rabia’dır. Hazinedaroğulları ünvanı ile tanınan ataları, 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişlerdir. Babası Yusuf Ünlü’nün sahibi olduğu fabrika, Türkiye’nin en büyük tel çivi fabrikası hâline gelmiştir. Ahmet Mahmut Ünlü, 27 Şubat 1965 tarihinde aslen Giresun Göreleli olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba semtinde dünyaya geldi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti