Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Yılı’nda örnek davranış: Karı-koca sigarayı birlikte bıraktılar

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Mayıs 2021 itibarıyla “Başarabilirsin” sigarayı bırakma kampanyasını başarıyla tamamlayan Medine-Semih Ergan çiftine başarı belgelerini verdi

 

Toplumda tütün ve ürünlerinin kullanımını azaltmak ve pasif etkileşimini önlemek amacıyla Mayıs 2021 itibarıyla “Başarabilirsin” temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirildi.
KAMPANYA KATILIMCILARI
MUAYENE EDİLDİ
İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilgili birimince kampanya kapsamında öncelikle sağlık personeli daha sonra da diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personele bilgi aktarıldı. Katılımın, https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki ‘Başarabilirsin’ başlığı üzerinden ulaşılabilen katılım formu ve bağımlılık düzeyi tespit formu doldurularak sağlandığı bildirildi. Kampanya kapsamında çağrıya katılım gösteren kişiler için sigara bırakma polikliniklerinden Müdürlük görevlilerince randevu alınıp muaye ettirildiği açıklanıldı.
3 KİŞİ BAŞARI BELGESİ
ALMAYA HAK KAZANDI
Sigaraya bırakma kararı alarak kampanyaya katılan kişilere sigara bırakma tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sigara bırakma polikliniklerinden temin edilerek başarı durumları takip edildi. 31 Mayıs 2021 itibariyle 3 kişiye başarı belgesi verilmesi uygun görüldü. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kampanyaya başvuruda bulunan diğer kişilerin takip ve tedavi süreci devam ediyor. İlerleyen günlerde tütün kullanımını bırakmayı başaran başvuru sahiplerine de başarı belgeleri verilecek.
ERGAN ÇİFTÇİ BİRLİKTE BAŞARDI
“Başarabilirsin” çağrısına kulak verip başaran üç kişiden ikisi, Medine-Semih Ergan çifti, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz’ın elinden başarı belgelerini aldı. Dr. Korkmaz, Ergan çiftini kutlayarak, “Her bağımlılık bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir. Siz çağrımıza kulak vererek hem kendiniz ve aileniz hem de toplumuz için güzel bir adım attınız. Teşekkür ediyor ve bundan sonra da tütünsüz, sağlıklı günler yaşamanızı diliyorum.” dedi. Kampanya devam ederken temiz ve rahat nefes alabilmek için sigara ve tütün bağımlısı olup bırakmak isteyenlerin kampanyaya katılımı bekleniyor. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti