Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ailenin baş tacı kadına şiddete hayır!

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yasin Evcin, ailenin baş tacı olan kadına şiddete hayır dediklerini söyledi

 

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle dün öğleden sonra Afyonkarahisar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Park Afyon AVM girişinde toplumda farkındalık oluşturma amacıyla stant açıldı. Stantta şiddetle mücadele de yapılması gerekenler ve başvurulacak makam, merci telefonları, farkındalık oluşturmak adına 25 Kasım’a özel açacak, turuncu renkli “şiddete hayır” yazılı kurabiyeler dağıtıldı.
“KADIN DÜNYA GENELİNDE ŞİDDET GÖRÜYOR”
Afyonkarahisar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yasin Evcin konu hakkında bilgi verdi. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturma amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Evcin, “25 Kasım’da tüm dünya da kadınlar milliyetleri, yaşadığı coğrafya, inançları ve yaşam tarzları fark etmeksizin bütün dünya da şiddet görüyorlar. Mensubu olduğumuz medeniyet dünyasının inanç ve değerler varlığında kadın her daim kıymetli bir varlık ve ailenin temel direği kadın olmuştur. Kadına yönelik şiddetin inanç sistemimizde hiçbir gerekçesi olmadığı gibi yeri de yoktur. Kadınlar annelik gibi zor ve kutsal bir görevi gece-gündüz demeden her saniye üstlenmekle birlikte, sanılanın aksine güçsüz ve muhtaç değildir. Erkekler kadar çalışma hayatına, toplumsal yapıya ve aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlamakta ve çaba sarf etmektedir.” dedi.
“HER TÜRLÜ ŞİDDET KINANIYOR”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda toplumsal hassasiyetten ve bilinçten memnuniyet duyduğunu belirten Evcin, “Bakanlığımız bu farkındalıktan büyük güç almaktadır. Bu çerçevede Bakanlığımız yürütülen çalışmaları daha etkin ve sonuç alıcı bir seviyeye taşımak üzere hazırlanan ‘2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planını’ 25 Kasım 2019 tarihi itibariyle kamuoyuyla paylaşacaktır. Kamu, sivil toplum, sosyal taraflar, özel sektör ve medya katkısı ve işbirliğini içeren söz konusu Acil Eylem Planıyla sorunun çözümü konusunda ciddi yol alacağımıza inanıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, alınacak her türlü tedbirlerle birlikte, nihai çözüm için; toplumun tüm fertlerinde sevgi, şefkat ve merhamet duygularının güçlenmesi ve hâkim hale gelmesine de ihtiyaç olduğunu tekrar vurgulamakta da fayda görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte; 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde kadınlara yapılan her türlü şiddeti kınarken, kadın toplumdur, kadın ailedir, kadın tamamlayandır, diyorken ailemizin baş tacı kadına ‘Şiddete Hayır’ diyoruz.” diye konuştu.

DİĞER VİDEOLAR