Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ajans’ın Kalkınma Kurulu toplanıyor – Kocatepe Gazetesi

Ajans’ın Kalkınma Kurulu toplanıyor – Kocatepe Gazetesi
Ajans'ın Kalkınma Kurulu toplanıyor

Zafer Kalkınma Ajansı, 5’inci Kalkınma Kurulu toplantısını Korel Termal Otel’de yapacak. Toplantı, 2 gün sürecek

Zafer Kalkınma Ajansı V. Kalkınma Kurulu Toplantısı 21-22 Ocak 2011 tarihlerinde Korel Termal Otel’de gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerine hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan Kalkınma Kurulu’nda, dört ilin önde gelen özel sektör, kamu, sivil toplum ve bilim temsilcileri yer alıyor.
Kurul üyeleri iki günü kapsayan program çerçevesinde, Ajans faaliyetleri hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulunacaklar. Yoğun gündem dahilinde, Kurul içerisinden bölgesel kalkınma alanlarında ihtisas komisyonları ve teknik komisyonların kurulması ve faaliyet geçmesi sağlanacak. Sektörel Gelişim İhtisas Komisyonu ve Sosyal-Kentsel Altyapı İhtisas Komisyonlarının kurulması öngörülmekte. Bu ihtisas komisyonları sayesinde yüz üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun illerin gelişimleri ile ilgili detaylı çalışmalar yapabilmesi sağlanacak.
Program kapsamında ayrıca ülke genelinden önemli uzmanlar, çeşitli konularda konuşma yapmak üzere toplantıya katılacaklar. Kurulda, bölge planları ve alt ölçek planlar ile ilgili bir de panel düzenlenecek. Misafir uzman ve konuşmacılar arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’ndan İsmail Bitirim, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Devlet Planlama Teşkilatı, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan üst düzey bürokratlar bulunuyor.
Kalkınma Kurulu’nun öneri niteliğindeki kararları ve ihtisas komisyonlarının detaylı çalışmaları sayesinde Zafer Kalkınma Ajansı’nın bölgede daha etkin çalışmalarda bulunması bekleniyor. Kurul sayesinde dört ilden katılımcılık da ön plana çıkarılıyor. Zafer Kalkınma Ajansı halihazırda Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Başlıklı ve 20 milyon TL bütçeli bir Mali Destek Programı yürütüyor. Mali Destek kapsamında, imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi ve turizm konularında, başarılı projelere 50 bin–500 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak. Ajans, 18 Mart’a kadar proje başvuruları kabul ediyor. Zafer Kalkınma Ajansı ayrıca, 2010 II. Dönem Teknik Destek Programı çerçevesinde dört ilden destek almaya hak kazanan toplam 56 kuruma “proje yazma” eğitimi sağlayacak.
Ajansın Yönetim Kurulu toplantısı ise 24 Ocak 2011 tarihinde 14:00’da Uşak İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulu toplantısının hemen öncesinde Teknik Destek almaya hak kazanan kurumlarla imza töreni gerçekleşti-rilecek. (Kocatepe)