Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ajans’ın temel işlevi para dağıtmak değil

Bu haberin fotoğrafı yok
Ajans'ın temel işlevi para dağıtmak değil

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısıyla bir araya geldi. Özmen, Ajans’ın temel işlevinin para vermek olmadığını söyledi

Trafik kazası nedeniyle katılamadılar
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı Korel Termal Otel’de başladı. Dün başlayan ve bugün sona erecek olan toplantının açılış konuşmasını Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu yaptı. Kalkınma Kurulu Başkanı ve Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan’ın geçirdiği trafik kazası nedeniyle toplantıya katılamadığını belirten Saraoğlu, Aydoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Dr. M. Ali Saraoğlu, kurul üyelerinin katkılarıyla toplantının verimli şekilde geçeceğine inandığını söyledi. Toplantı gündemi ve programının oldukça yoğun olduğunu kaydeden Saraoğlu, ajanas faaliyet raporu ve ajans stratejik planının görüşüleceğini bildirdi.
Detaylı çalışmalar yapılacak
Kurulacak olan ihtisas komisyonlarının kurulun şekillenmesi ve gelecek dönem faaliyetleri için son derece önem taşıdığına işaret eden Kurul Başkan Vekili Saraoğlu; “Kalkınma Kurulu’nun ajansın bir organı olarak etkin bir şeklide işleyebilmesi için alt çalışma gruplarına ayrılmak suretiyle bu süreç devam edecektir. Bu husus geçtiğimiz kurul toplantılarında üyelerimiz tarafından sık şekilde dile getirilen bir husustu. Komisyonlarımızı hayata geçirerek Kalkınma Kurulu çatısı altında ileriki dönemde önemli ve detaylı çalışmalar gerçekleştiriceğimize inanıyorum. Üyeler olarak komisyonlarda etkin şekilde yer almamız komisyonlara girdi sağlamamız önemli bir konudur diye düşünüyoruz”dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarıyla Korel Termal Otel’de bir araya geldi. 6 Eylül’de göreve başladığını söyleyen Özmen, kısa sürede hızla çalışmaya başladıklarını bildirdi. Toplumda Kalkınma Ajansları’nın temel işlevlerini para dağıtmak olduğu gibi bir algının bulunduğuna dikkat çeken Özmen, “20 milyon liralık rakam, ne ifade eder? Ajans parayı verecek, bu bizim görevlerimizden bir tanesi ama, görevimizin tamamı bu değil. ajansımızın temel işlevi para vermek değil. Ajansımızın işlevi bölgeyi kalkındırma noktasında pek çok aktiviteyi başlatmak, geliştirmek, üretmek, aktiviteleri başlatmak anlamında başlangıç olması noktasında kaynakları kullanacağız. Kaynakların etkin kullanılması en temel hedeflerimizden bir tanesi” dedi.

Geniş çaplı bir programhazırlandı

Özmen, Zafer Kalkınma Ajansı’nın yaygın bir program hazırladığını belirterek “İlk etapta teknik destek prog-ramlarını uygulamaya başladık. Bölge planını hazırladık. Bölge planımız 29 kasım’da DPT’de onaylandı. Mali destek programı olan 20 milyon liralık kaynağı bölgenin hizmetine sunmuş olduk. Bu kaynak kullanım mekanizması projeye dayalı mekanizma. Her proje en az iki uzman tarafından değerlendiriliyor. Diğer ajansların programlarına baktığınızda bu kadar geniş, bu kadar yaygın, bir program göremiyoruz. Bu anlamda özgün bir program yaptık. Biz bir yıl sonra 20 milyon lira kullanıldı da ne oldu diye bunun analizini yapacağız. Ne kadar istihdam olmuş, kapasite ne kadar olmuş, hangi değişikliklere neden olmuş” diye konuştu.

Elektronik başvuru şart

Afyonkarahisar’ın teknik destek programında diğer illere göre daha çok hizmet aldığını belirten Özmen, “31 Ocak’tan itibaren projeleri almaya başlayacağız. Elektronik başvuru sistemimiz var. Elektronik ortamda başvuru yapılmadığı takdirde başvuru geçerli olmayacak. 31 Ocak itibariyle projeleri almaya başlayacağız, 18 Mart’a kadar. Mayıs sonu Haziran başı gibi sözleşmeleri imzalamayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Geç kalınmadı”

Özmen, Zafer Kalkınma Ajansı’nın geç kalıp kalmadığına ilişkin sorusuna da şöyle yanıt verdi:
“Ajansımız hiçbir şekilde geri kalmadı. Çağrıya çıkamayan iki ajans daha var. Bizim normalde yetiştirememe durumumuz vardı ama arkadaşlarımızın fedakârca çalışması sonucunda aştık.
Mali destek programının rehberini hazırladık. 3 ay içinde böyle bir şeyi tamamlamamız takdir topladı. çıkardığımız program özgün oldu. Teknik destek programını çoğu ajans uygulamadı. O noktada hiç endişeniz olmasın.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti