Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK kadınlardan müze ziyareti – Kocatepe Gazetesi

AK kadınlardan müze ziyareti – Kocatepe Gazetesi
AK kadınlardan müze ziyareti

18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürü Mevlüt Üyümez’i ziyaret ederek, müzeyi gezen İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri, tarihe ışık tutacak tarihi kalıntıları incelediler.
Müzeler Haftası nedeniyle Arkeoloji Müze Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Ertürk, “Bilindiği gibi 18-24 Mayıs tarihleri arası Müzeler Haftası olarak idrak edilmektedir. Bizler de AK Parti Kadın Kolları olarak bu hafta nedeniyle sayın müdürümüzü ve müzemizi ziyaret ederek bu haftanın önemine dikkat çekmek istedik. Çünkü müzeler insanoğlunun tarihine, sanat, bilim ve kültürüne ışık tutan geçmişte yaşanan inanç, düşünüş ve yaşayış biçimlerini bize aktaran yegâne kültür varlıklarıdır. Geçmişimizi öğrenmek hiç şüphesiz bugünümüzü aydınlatır. Muasır medeniyetler arasında bizleri ayrıcalıklı kılan günümüze taşıyabildiğimiz tarih, kültür ve sanatımızdır. Bunlara sahip çıkıp günümüze aktarabilmemiz müzelerimiz ile mümkündür” dedi.  
AFYONKARAHİSAR’DA
YAŞAMAK BÜYÜK ŞANS
Afyonkarahisar’ın tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Ertürk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Anadolu ve özellikle Afyonkarahisar dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bir medeniyetler beşiğidir. Bu anlamda Afyonkarahisar ‘da yaşıyor olmak bizler için büyük bir şanstır. Aynı zamanda da büyük bir sorumluluktur. Bizler sahip olduğumuz tarihi mirası korumak ve mümkün olduğunca geniş kitlelere tanıtmakla yükümlüyüz. Ziyaretimiz bu anlamda bizler için önem arz etmektedir.”
Arkeoloji Müze Müdürü Mevlüt Üyümez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek müze hakkında bilgiler verdi.
Afyonkarahisar’da yaptıkları çalışmalardan bahseden Üyümez, daha sonra İl Kadın Kolları üyelerine müzeyi gezdirerek eserler hakkında bilgiler verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)