Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti İzmir Temayül Yoklaması Sonuçları

AK Parti’de temayül yoklaması bitti! İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde öne çıkan isimler isimler

AK Parti'de temayül yoklaması

ak parti izmir temayül yoklaması sonuçları
AK Parti 81 ilde 150 bin civarındaki teşkilat üyesinin katılımıyla 31 Mart 2024 günü yapılacak olan yerel seçimler için temayül yoklaması yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sonuçları an be an canlı olarak gördü.

Erdoğan’ın başkanlığında toplanan MYK toplantısında temayül yoklamasının sonuçları ile birlikte seçim süreci ile ilgili hazırlıklar ele alındı. MYK’da aynı zamanda bugüne kadar yapılmış anketler de masaya yatırıldı.

Temayülde AK Partililere neler soruldu?
AK Parti, temayül yoklamasında oy kullanacak teşkilat mensuplarına AK Partili belediyeler için ve muhalefetin yönetimindeki belediyeler için ayrı ayrı sorular hazırladı. AK Partili belediyeler için sorulan sorularda,
– Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?
– Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?,
– Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?
– Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?
– Ve Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuçları anında gördü
Genel başkan yardımcıları, MKYK, MYK üyeleri ve Milletvekillerinin tamamının 81 ilde görev aldığını belirten Mehmet Ali Yavuz, “Temayül yoklaması aday belirlemede bir ölçüt. Dün, temayülün son bulması ile tüm sonuçlar 16.00’da sistemde toplandı. Cumhurbaşkanımız da sonuçları 16.00 itibariyle gördü. Yaklaşık 150 bin kişi oy kullandı, Ankara’da da 5 bini aşkın teşkilat mensubu oyunu kullandı. Temayül yoklaması ile teşkilat mensupların görüşünü almış olduk” diye konuştu.

Temayül yoklamasına göre AK Parti’nin İstanbul adaylığı için 3 isim öne çıkıyor: Osman Nuri Kabaktepe, Murat Kurum ve Selçuk Bayraktar…
AK Parti, Konya’da mevcut başkan Uğur İbrahim Altay’la devam etme kararı aldı. AK Parti, son yerel seçimlerde Konya’da %70,5 oy almıştı.

Tekirdağ’a sürpriz adaylar arasında Mustafa Şentop’un da adı geçiyor. TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop’un aday olup olmayacağı merak ediliyor.

Ankara’daki temayül yoklamasından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ismi ilk sırada çıktı. 10 Temmuz 2018’den 2 Ağustos 2021’e kadar Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk’un adı temayül yoklamasında listeye girdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mazhar Yıldırımhan ve Muhammet Balta’nın adı geçiyor.

AK Parti İzmir için kimi tercih etti?
AK Parti’nin temayül yoklamasında İzmir’de ise Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve Hamza Dağ’ın adı geçiyor.